Глобальні оголошення!



Консервація

Модератор: irinka

Re: Консервація

Повідомлення Yummy mummy » 18 серпня 2011, 04:13

А моя свекруха консервує кукурудзу за таким рецептом-
Кукурудзу зварити, почистити, накласти в баночки і залити маринадом.
Маринад:на 1 л води
1 ст.ложка солі
5 ст.ложок цукру
50-60 гр оцету
Стерилізувати 20 хвилин
Получається дуже смачно...
ЗображенняЗображення
Yummy mummy Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1163
З нами з: 18 січня 2011, 01:59
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1227 раз.
Подякували: 1192 раз.
Діти: Boy and girl

Re: Консервація

Повідомлення Natalinda » 18 серпня 2011, 21:54

oksana.tesliuk нарешті я з своїм рецептом)))

Баклажани миємо і робимо поздовжні надрізи.

На 5 літрів води даємо 0,5 літри оцту і склянку солі. Кипятимо. Як закипить кидаємобаклаани і варимо хвилин 10, щоб змякли.
Закриваємо в літрові банки, доливаючи доверху маринадом.

Коли подаю на стіл ріжу їх кубиками додаю цибульки поливаю олійкою і оцтом і багатьом гостям вони нагадують мариновані грибочки.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Консервація

Повідомлення oksana.tesliuk » 18 серпня 2011, 22:35

Natalinda дуже цікавий рецепт, дякую.
Але хочу дещо уточнити.
Natalinda написав:робимо поздовжні надрізи

тобто розрізаємо не до кінця - не на пластинки, а лиш надрізи?
Natalinda написав:Закриваємо в літрові банки, доливаючи доверху маринадом.

А стерилізувати в банках вже не треба?
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 895
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: Консервація

Повідомлення Natalinda » 19 серпня 2011, 11:46

oksana.tesliuk
так робимо лиш надрізи, шоб краще проварилися баклажани, загалом вони цілі. Я роблю 3-4 надрізи.
Стерилізувати не треба. Але складати баклажани треба в гарячі банки і заливати гарячим маринадом і відразу закатувати.

Тих 5 літрів десь на 12 літрових баночок має вистачити, то краще робити на пробу половину, шоб знати чи сподобається вам такий рецепт.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Консервація

Повідомлення Nin4ik » 20 серпня 2011, 11:05

Ми баклажани квасимо з часником і смаженою цибулькою. Когось цікавить?
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн


Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 292
З нами з: 27 квітня 2011, 10:15
Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Re: Консервація

Повідомлення ksana » 20 серпня 2011, 13:57

дівчата, хто робить повидло з аличі, поділіться, будь ласка, рецептом. дали мені аличі, хочу повидло чи варення з неї зробити, бо компотів вже трохи маю.
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Консервація

Повідомлення Nin4ik » 22 серпня 2011, 02:39

Квашені баклажани


Беремо баклажани, краще невеликі, відриваємо хвостики. Проколюємо їх в кількох місцях виделкою. Потім проварюємо у підсоленій воді (1 ст.л на 1 л) 5 хв. Тоді відтискаємо з них воду (я клала у миску на дно дошку тоді баклажани, зверху ще дошку і гантелі, тобто робила гніт). Робимо поздовжніі надрізи (посередині не до кінця, як крокодильчики).
Смажимо цибцлю кубиками і часник давимо часникодавкою. Намащуємо зрізи часником і і цибулею. Складаємо в емальовану кастрюлю під гніт і заливаємо водою (2 стл солі на 1 л води). Так вони киснуть бл.5-7 діб, витягаємо і пробуємо чи вкисли, якщо ні, то ще кілька днів киснуть. Якщо готові то розкладаємо у літрові банки кидаємо по кілька зубчиків часнику і кілька горошин перцю заливаємо розсолом (1ст.л солі на 1 л води). Стерилізуємо 20 хв.
Подаємо на стіл порізавши з цибулькою і олією (мій муж любить як закуску під горілочку). Смачного.
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн


Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 292
З нами з: 27 квітня 2011, 10:15
Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Re: Консервація

Повідомлення Yummy mummy » 22 серпня 2011, 14:53

Дівчата поділіться хорошими провіреними рецептами маринованих помідор... :flag:
А то я вже по свому рецепту назакривала достатньо, хочется спробувати щось новеньке....
ЗображенняЗображення
Yummy mummy Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1163
З нами з: 18 січня 2011, 01:59
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1227 раз.
Подякували: 1192 раз.
Діти: Boy and girl

Re: Консервація

Повідомлення ksana » 22 серпня 2011, 15:19

Yummy mummy тримай.
Помідори порізати на 4 частини, скласти в літрові банки.
Сироп: 3 л води, 3 стл. л. солі, 3 стл. л. цукру, 100 г оцту - все закипятитиі залити помідори. Варити 10 хв, додати в банку 1 стл. л. олії. Варити ще 2 хвилин з олією.

На дно банки я кладу часник, моркву, цибулю, перець, лавровий листок
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Консервація

Повідомлення Milichka » 22 серпня 2011, 22:35

Дївчата, ділюся рецептом кетчупу, який уже роблю 3-й рік. Стараємось їсти поменьше магазиних продуктів ;-) . Спеції можна змінювати на свій смак. В оригінальному рецепті більше оцету і менше цукру, нам такий варіант найкращий. Перепробувала декілька рецептів з цибулькою, з яблуками зупинилась на цьому.
КЕТЧУП ПО-ДОМАШНЬОМУ

Інгредієнти
4 кг помідорів
1 кг червоного солодкого перцю
2 голівки часнику
30гр. оцту 9%;
2 столових ложки солі;
260гр. цукру,
а також дрібно мелені спеції:
1/2 чайної ложки чорного меленого перцю;
1/2 чайної ложки запашного меленого перцю;
1/4 чайної ложки гіркого червоного перцю;
1 чайна ложка коріандру;
1/2 чайної ложки кориці;
10 шт гвоздики;
1/2 чайної ложки мускатного горіха;
1 чайна ложка сушеного базиліка;
Спосіб приготування
Помідори (вони мають бути дуже стиглими і навіть злегка перезрілими) пропустити через шнекову соковижималку, або помолоти на мясорубці, комбайні і перетерти через сито( я молола на комбайні, а потім один слой марлі туди кашу з помідор і витискали, в марлі залишались шкірки і насіння). Ставимо на вогоні і варимо без кришки 2 години потім додаємо спеції і ще варимо 1-2години, поки рідина не випарується і консистенція буде похожа на магазиний кетчуп. ТОді розливаємо в стерильні баночки і закатуємо.
Смачного!!!!
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 933
З нами з: 25 січня 2010, 17:46
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

cron