Дївчата, ділюся рецептом кетчупу, який уже роблю 3-й рік. Стараємось їсти поменьше магазиних продуктів ;-) . Спеції можна змінювати на свій смак. В оригінальному рецепті більше оцету і менше цукру, нам такий варіант найкращий. Перепробувала декілька рецептів з цибулькою, з яблуками зупинилась на цьому.
КЕТЧУП ПО-ДОМАШНЬОМУ
Інгредієнти
4 кг помідорів
1 кг червоного солодкого перцю
2 голівки часнику
30гр. оцту 9%;
2 столових ложки солі;
260гр. цукру,
а також дрібно мелені спеції:
1/2 чайної ложки чорного меленого перцю;
1/2 чайної ложки запашного меленого перцю;
1/4 чайної ложки гіркого червоного перцю;
1 чайна ложка коріандру;
1/2 чайної ложки кориці;
10 шт гвоздики;
1/2 чайної ложки мускатного горіха;
1 чайна ложка сушеного базиліка;
Спосіб приготування
Помідори (вони мають бути дуже стиглими і навіть злегка перезрілими) пропустити через шнекову соковижималку, або помолоти на мясорубці, комбайні і перетерти через сито( я молола на комбайні, а потім один слой марлі туди кашу з помідор і витискали, в марлі залишались шкірки і насіння). Ставимо на вогоні і варимо без кришки 2 години потім додаємо спеції і ще варимо 1-2години, поки рідина не випарується і консистенція буде похожа на магазиний кетчуп. ТОді розливаємо в стерильні баночки і закатуємо.
Смачного!!!!