Глобальні оголошення!

Діточок, як на небі-зірочок...

Скільки діточок ви б хотіли народити?

Ви можете обрати 1 варіант відповіді

Переглянути результати

Re: Діточок, як на небі-зірочок...

Повідомлення Yummy mummy » 27 липня 2011, 01:37

Я за планування і категорично проти абортів :niger: ....
Якби більшість сімей (чи навіть не сімей) планували діток-то й абртів було б менше....
Звісно, що якщо не виникають питання матеріального достатку то можна і не планувати, але якщо сім"я думає як реально прогодувати своє дитинча,то думаю з слідуючою дитинкою треба зачекати кращих часів...
Ну є ж такі сім"ї (і нажаль це не рідкість), що живуть на зйомних квартирах ,живуть на одну зарплату( або ще краще на бабусину пенсію),не знають чи завтра їх "не попросять" з тої кімнатушки, не мають що їсти і за що нагодувати дитинку,і не дай Бог тому дитяткові захворіти....
Але їхній девіз- "Як Бог дасть","На все Божа воля"- однією Божею волею не прогодуєш....
Діти однозначно мають бути бажаними, а батьки повинні тверезо оцінювати свою ситуацію.
ЗображенняЗображення
Yummy mummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1227 раз.
Подякували: 1192 раз.
Діти: Boy and girl

Повідомлення Yummy mummy » 27 липня 2011, 03:29

Нас в сім"ї троє - я і два молодших брата...Також відчула всі "прелесті" дитинства (і юність захватило)...
Згадалося, як хотіла нових туфельок (лакованих з бантіком, всі в таких тоді ходили, особливо під лосіни було модно :tipok: ),але ні лосін ті туфлів мені було "не відать" :oops: , мені купили ботіночки -подібні на пацанячі, ну щоб потім брати змогли носити...
Правда це я зараз розумію ,що мала накраще взуття, а тоді думалось -"вот якби не було в мене братів мала я б тоді свої рожеві туфельки", але таке дурне в мене закрадалося дуже рідко ,можливо і тільки того одного разу....
Я завжди знала що дуже добре що нас троє, ми і гралися разом і сварилися,і один за одного могли постояти,одним словом не скучно нам було, на відміну від тих діток які були одні в сім"ї ..
І зараз ми дуже близькі і дуже допомагаємо один одному :emphaty: ....Навіть не уявлайю щоб я без них робила....
Але крім матеріального становища ,звичайно що величезну роль відіграє виховання..Щастя це не тоді коли тобі все дають, а ти навіть не знає звідки воно береться...
Дітей потрібно навчити не боятися цього світу, а навчитися жити в ньому....
П.С. А нарахунок опитування - я б хотіла трьох діток- "два синочка і лапочку дочку" :family:
ЗображенняЗображення
Yummy mummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1227 раз.
Подякували: 1192 раз.
Діти: Boy and girl

Повідомлення Перлинка » 27 липня 2011, 08:23

Yummy mummy написав:"вот якби не було в мене братів мала я б тоді свої рожеві туфельки"

але ж ти ніколи не подумала,вот якби не було б мене,то мої брати мали б кросівки адідас?
100% ,що ні,і так ніколи не подумає жодна(не хвора суїцидом ) людина ,навіть якщо вона була не бажаною,росла в неповній сімї,в маленькій кімнатці з туалетом на вулиці та без гарячої води і без йогурта в холодильнику.

ви ставите на кону життя та мат.блага ,що з цього є ціннішим?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Liljondr » 27 липня 2011, 08:45

Перлинка написав:
ви ставите на кону життя та мат.блага ,що з цього є ціннішим?

та Ямі Мамі вже сама відповіла "таке дурне закладалося рідко".
звичайно, що життя :)
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення мешканка » 27 липня 2011, 09:14

Natalinda звісно, я говорю про аборти, про нерозумних батьків і про ті випадки, коли грошима керуються люди.
Я тільки за здорове планування сім"ї і кожен в праві вирішувати скільки діток хоче ЗАПЛАНУВАТИ. (не люблю те слово, бо розінюю дітей, як Божий дар, а не план)
Щодо егоїзму і всього решта і подяк від дітей...то тут не маю що коментувати, я сказала свою думку і все
Проте, я переконана, що люди, які кажуть, що не мають грошей на ще одну дитину-оправдовують себе і лицемірять. В більшості керуються страхом і свій же страх закривають "благими намірами" (мовляв, не зможу дати своїй дитині добре майбутнє-то краще не даватиму життя взагалі) Чомусь я не бачу, щоб ті люди, які мають досить грошей-мали багато дітей... Отже не в грошах справа, а в страхах (і в кожного вони-свої)
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Оксанка » 27 липня 2011, 09:21

Natalinda написав:
Оксанка написав:
Ludmila написав:Я проголосувала за 2-х діток, бо це моя мрія : ще хлопчика хочеться, схожого на татка :heart: . А взагалі у нас з чоловіком думки різняться з цього приводу, бо він з багатодітної сім'ї ( троє хлопчиків і дівчинка) і він захоплено розповідає про те, як вони гралися в дитинстві, як підтримують один одного зараз (хоч особливої підтримки і теплоти між ними, якщо чесно я особисто не бачу). А бачу, що їхні батьки не дали їм всім необхідної освіти, мій чоловік приміром? всього в житті досягає сам, зараз вчиться (здобуває вищу освіту, хоч йому уже 32 роки, доводиться багато працювати, від батьків допомоги було ноль). Тому чесно мене дивують люди, які народжують багато дітей, знаючи , що не зможуть їх всіх забезпечити, та хоча б освіту дати, ту "вудку", яка допоможе в майбутноьому забезпечити дитині гідне майбутнє. Вважаю, що до народження кожної дитини треба ставитися виважено і бажано планувати.

Народжують , бо вагітніють, а якщо завагітніла, ти зобов"язана народжувати і дарувати життя дитинці! Не все в житті можна запланувати! Можна планувати , що буде тільки двоє діток, а тут вагітнієш втретє... і що, через брак грошей ти зробиш аборт? Абсурд! Сьогодні ти можеш мати все, і гроші і здоров"я, а завтра ти на грані бідності... того не можна передбачити, як і те, скільки ти будеш мати діток!

Оксанка а хто тут говорить про аборт? Чи може я неуважно читаю дописи?

Про переривання вагітності ніхто не говорить, просто дехто дуже категоричний у своїх висловлюваннях! Я наголошувала на тому, що НЕ ВСЕ В ЖИТТІ МОЖНА ЗАПЛАНУВАТИ! І не можна категорично сказати, що в мене буде тільки, наприклад, двоє діток, бо може бути і троє і четверо. Людина планує, а Бог керує. Планування-хороша річ і потрібна, але треба бути готовим , що не все може бути по плану! Навіть з наших форумчан багато хто не планував вагітніти втретє, але ж мають і третю дитинку. І Слава Богу що так! ;-)
Оксанка Офлайн

Повідомлення flower » 27 липня 2011, 10:27

Перлинка написав:flower ,можна подумати,що ти шкодуєш що тебе народили,бо недополучила йогуртів в дитинстві ?

Невже я писала чи давала натяк на те що шкодую про своє життя??????? Я писала про те що вважаю що для мене достатньо 2х дітей, бо не хочу потім лізти із шкури так як і досі роблять мої батьки, шоб забеспечити нас. А те що я писала це приклад із життя і не треба придиратися і писати нісенітниці!!!!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Natalinda » 27 липня 2011, 12:32

мешканка написав:Natalinda звісно, я говорю про аборти, про нерозумних батьків і про ті випадки, коли грошима керуються люди.

Я чого перепитувала, бо ні в дописах Ludmila ні в дописах flower про аборти вроді не велося. Та і я не є прихильником аборту.

мешканка написав:люди, які кажуть, що не мають грошей на ще одну дитину-оправдовують себе і лицемірять. В більшості керуються страхом і свій же страх закривають "благими намірами" (мовляв, не зможу дати своїй дитині добре майбутнє-то краще не даватиму життя взагалі)

Можеш називати мене тричі лецеміркою, та я не готова щороку вагітніти і народжувати діток, особливо після кесарського, особливо не маючи надії на власне житло. Можливо діти мої були б в захваті від життя на вокзалі, але я до такого не готова і свідомо на такий крок не піду.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 27 липня 2011, 12:37

Оксанка написав:просто дехто дуже категоричний у своїх висловлюваннях!

Хто категоричний, Оксанка? Хто тут писав що зробить аборт, якщо завагітніє втретє, вчертверте чи впяте?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення мешканка » 27 липня 2011, 13:25

Natalinda я зовсім не називаю тебе лицеміркою..нащо ж перебільшувати і сприймати все так близько до серця? Тут в кожного свій життєвий досвід, в кожного своя ситуація і свої плани на майбутнє і казати, що хтось кращий а хтось - гірший не маю права.
я зовсім не говорю про життя на вокзалі та про схожі крайнощі. (всі ж ми розумні і освічені люди) Звісно і я не хочу народжувати щороку дітей і не хочу мати цілу купу малюків і свідомо на такий крок теж не піду. От тільки не можу зрозуміти, коли люди кажуть, що не можуть ПОЗВОЛИТИ собі ще одну дитину і це їх "стримує".... або що не прогодують трьох, або, коли дивляться на мене, питають:а як ви плануєте майбутнє своїм дітям забезпечити? :crazy: Так, ніби майбутнє було в наших руках і ми могли його до кроку спланувати. (тим більше в нашій країні)
Смішно стає, коли кажуть, що діти дуже дорого обходяться, тому не кожен МОЖЕ собі позволити двоє і більше...Обходяться дорого не діти, а батьківські "понти" (діти чудово обходяться без багатьох речей і від того не стають менш щасливими.)
Наталю, невже ти думаєш, що мої діти будуть жити на вокзалі, не будуть мати майбутнього, тому що ми не маємо статків...
Можливо, я наївна, але впевнена, що дітям грошей не треба і гроші тільки псують дітей. Можливо, моя дитина колись буде заздрити подружці, яка матиме щось краще, і від того буде почуватись "нещасною", але вона виросте і то оцінить. (як ціню зараз я моїх батьків)
Двоє моїх менших діток були не заплановані і, спочатку, не дуже бажані, але від того вони не є обділені чимось і я набагато більше здобула з їх появою, ніж втратила. А про їх майбутнє я зараз не задумуюсь, бо життя-дуже непередбачувана штука.
Але, в будь-якому випадку, я ЗА розумний підхід до батьківства, за виважений та обдуманий крок та за бажаних діток ну і за батьків, які не зовсім бажаних і не зовсім очікуваних дітей приймуть і будуть вдячні Богові за них.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Поперед.Далі

Повернутись до Готуємося до батьківства

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість