Глобальні оголошення!

Домашня школа

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Домашня школа

Повідомлення Sawwku » 27 травня 2011, 12:38

ну не знаю. я наприклад не впевнена, що зможу таки змусити свою дитину вчитися, а не цілодобово просиджувати в неті (під виглядом "я там шукаю потрібну інформацію") або гасаючи на вулиці зранку до ночі. і не вірю, що моїх з чоловіком знань хватить, щоб навчити добре (хоч закінчила школу на відмінно, а інститут з червоним дипломом самостійно)
на рахунок вчити того, до чого дитина схильна... я проти. можна на ряду з загальною освітою, як казала pan_kotskyy, вдома чи з репетитором робити акценти. але я так думаю, що знання мусять бути всебічними. тоді дитина коли виросте зможе вільно спілкуватися і з техніками, і біологами, і мовознавцями, і психологами, а не сидіти в рамках лише своєї схильності. і від того вона буде мати впевненість в собі, а не червоніти, коли почує "піскоструйний апарат".
до того ж ви впевнені, що після того навчання вдома ваше чадо вільно зможе продовжити освіту? напрклад, я при поступленні в Політех здавала укр.мову. чи витачило б мені при цьому лише (нехай навіть відмінних) знань з фізики і математики? глибоко сумніваюся.

зрештою, ніхто ж не забороняє займатися ДОДАТКОВОЮ освітою дитини. нехай вчиться вдома, відвідує гуртки... але ПІСЛЯ ШКОЛИ!
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення georginochka » 27 травня 2011, 12:54

У мене домашня освіта асоціюється з неповносправними дітьми, які не можуть відвідувати школу. Ну правда ще колись аристократи вчились вдома.
Дитину дуже хочеться захистити і від шкідливого впливу, і від насилля і від всього всього поганого. Але шлях ізоляції (не в плані чотирьма стінами, а від суспільства) не найкращий. І не знаю як стосовно того що виросте ботан, а от відлюдьок, що не вміє "виживати" в тому, що є нашим життям, це дуже і дуже можливий варіант.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення Nymydora » 27 травня 2011, 22:48

Мені теж здається, що школа - то в першу чергу для того, щоб дитина навчилася знаходити своє місце в колективі і взаємодіяти з різними людьми: старшими, молодшими, ровесниками, добрими, поганими, навчитися або бути лідером, або виконавцем, або вливатися в колектив, або дистанціюватися від нього, але якось взаємодіяти. А домашня освіта має всі шанси виростити непристосованого до життя вундеркінда, який може бути 100 разів мудрим і розвинутим, але не вміти дружити, відстоювати свої інтереси чи навіть елементарно спілкуватися.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення pan_kotskyy » 28 травня 2011, 09:06

і як раніше люди виживали без шкіл... без вміння пристосуватись до колективу...
виходить, що школа, то як панацея...

що значить поняття - пристосуватись до колективу? до якого колективу? колективи ж різні бувають, чи можливо пристосуватись до всіх колективів? чи потрібно пристосування до колективу взагалі?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення pan_kotskyy » 28 травня 2011, 09:12

Nymydora написав:Мені теж здається, що школа - то в першу чергу для того, щоб дитина навчилася знаходити своє місце в колективі і взаємодіяти з різними людьми: старшими, молодшими, ровесниками, добрими, поганими, навчитися або бути лідером, або виконавцем, або вливатися в колектив, або дистанціюватися від нього, але якось взаємодіяти.

Нимидора, ти описала якраз всі варіанти, які відбудуться з людиною не залежно від того, буде вона до школи ходити чи ні :)
Nymydora написав:А домашня освіта має всі шанси виростити непристосованого до життя вундеркінда, який може бути 100 разів мудрим і розвинутим, але не вміти дружити, відстоювати свої інтереси чи навіть елементарно спілкуватися.

А може виростити особистість, не обмежену і не зацюкану колективізмом.
Чому домашня освіта асоціюється з обмеженістю простору і спілкування?
А друзів поза школою не буває, а гуртки, а хоббі, подорожі і т.д.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Nymydora » 28 травня 2011, 16:03

Давайте по черзі.
1) Я описала ті варіанти, які відбудуться з людиною однозначно, ти права, але річ в тім, що, на мою думку, людина, яка виросла в колективі (великому і різношерстому) краще дасть собі з тим раду, ніж людина, яка виросла в колективі малому, однорідному і сталому.
2) Звичайно, гуртки, секції і іже з ними - це сила, я вже свого малого запланувала як мінімум на три віддати )))
Але там дитина проводить порівняно мало часу і цей час переважно організований. Тоді як в школі є перерви, доуроків, післяуроків, замістьуроків - коли діти залишені самі на себе і самі влаштовують своє життя. Переважно запам'ятовуються друзі зі школи, а не з гуртків (але давайте зразу домовимося, що ми дуже узагальнюємо, і існує маса окремих випадків. Та і діти різні).
3) Колись було інакше у якому плані. Якщо зовсім-зовсім колись, то діти з ранніх років - від 2-3 вже були в різновіковому колективі (так, як зараз то є в селах): разом гуси пасли, потім корови, потім вулиця і все таке. Зараз в місті, на жаль, діти так тісно, без контролю батьків з однолітками майже не спілкуютсья. Потім, коли ми були школярами - була піонерська організація, яка забезпечувала добровільно-примусово дозвілля дітей і одночасно соціалізувала їх. Зараз я бачу одну альтернативу - це Пласт. Я б хотіла, щоб мій син був пластуном. Але якщо вже давати дитину у купу гуртків і Пласт, то який сенс тоді в домашній школі?

Домашня школа, як хтось з дівчаток вже писав - ідеальний варіант для діток з особливими потребами. Інша справа, коли ми говоримо про приватну (гарну, престижну, закриту і т.п.) школу, яка забезпечує малі класи (15 чоловік, нпр.), високий рівень викладання та уваги до дітей. Але це коштує, і в нас, наскільки мені відомо, такої нема. Є напівприватна гімназія на Канаді. Там клас 22 дітей вважаєтсья великим. Класів - по два на кожній паралелі. Гарний район, латинь і хореографія і все таке. Але загалом - звичайна школа.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення гра з вогнем » 28 травня 2011, 16:07

pan_kotskyy написав:і як раніше люди виживали без шкіл... без вміння пристосуватись до колективу...
виходить, що школа, то як панацея...

раніше життя інше було, робота на пана, робота на себе, яка там школа, постійно з такими як ти батрачиш :( люди думали лиш про те, як сім'ю прогодувати, їм не треба було вміти налагоджувати стосунки з оточеннм, лиш з землею та господаркою. тому так легко їх й обкручували всякі пройдисвіти, коли раз в рік людина вибиралася на ярмарку.

Чому домашня освіта асоціюється з обмеженістю простору і спілкування?
А друзів поза школою не буває, а гуртки, а хоббі, подорожі і т.д.

ну як не крути, простір однієї хати і простір школи, 1 дитина і 25 дітей в одному класі і ше стільки ж в паралельних, старших, молодших. гуртки - прийшов, намалював квіточку, пограв на скрипочці, позиркав на інших, які між собою щебечуть, вздихнув, пішов на інший гурток. тобто можливості спілкування обмежені у будь-якому випадку. а отже обмежені й можливості навчитися будувати стосунки.

Тільки от мене одне интересує, а чо всі переконані, що домашня освіта вирощує вундеркінда? вундеркінд "вирощується" клопітким сидінням за партою в елітній школі і позашкільними гуртками, де ні хвилиночки на себе. домашня ж освіта дає можливість звернути уваги на себе, свої бажання. так мені чомусь здається.

для мене домашня освіта кльова всім, крім обмеженого кола спілкування. оскільки я зараз пребуваю в умовах обмежеого кола спілкування і дуже добре бачу по своїй дитині як їй бракує інших дітей, дружби з ними, маючи таке дома. мені не дуже вже й хочеться продовжувати в такому ж напрямку.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення TanenRom » 31 травня 2011, 00:25

Nymydora написав:Гарний район, латинь і хореографія і все таке. Але загалом - звичайна школа.

і викладають там вчителі з звичайних шкіл :)
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Dashko » 13 березня 2012, 11:31

3) Колись було інакше у якому плані. Якщо зовсім-зовсім колись, то діти з ранніх років - від 2-3 вже були в різновіковому колективі (так, як зараз то є в селах): разом гуси пасли, потім корови, потім вулиця і все таке. Зараз в місті, на жаль, діти так тісно, без контролю батьків з однолітками майже не спілкуютсья.

Тому і не спілкуються, бо весь вільний час відбирає школа. :wink:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Перлинка » 13 березня 2012, 14:33

як це?прокинулись вранці пішли- до школи,повернулись до дому темної нічки -лягли спати?

я якимось дивним чином встигала ще зробити уроки і погуляти з друзями в дворі

в старших класах залишалась після уроків в школі до пізна ,ми собі там тусню влаштовуали ,постіно якісь заходи влаштовували
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей