Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення mala-karta » 15 квітня 2011, 23:16

Перлинка написав:Чому це,мої діти коли дуже не хотіли туди йти(що було вкрай рідко),то не йшли,переважно була така можливість.

бачиш, в твоїх є, а в деяких таки нема.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Ірунця » 16 квітня 2011, 00:51

mala-karta написав: знаєш, там можна сказати і про 6-ти місячну дитину. У піврічного карупуза теж є глибокі задатки особистості, добре видно, чи спокійна дитина, чи шилопопа, чи любить слухати (аудіал), чи дивитися (візуал), чи більше все мацати (кінестетик)...
І взагалі, можна сказати, що задатки особистості визначаються генетично (ну хіба ж не так?).

Саме так! Про це я й говорила десь там на початку.

Але це не міняє того факту, що вчити ТВОЮ дитину, як реагувати на хлопчика, який насміхається, на слова бабусі, яка сказала, що якщо дитина хоче, то може не спати в обід іт.д. в більшості випадків буде таки вихователька.

Ну чому твою дитину має вчити хтось там, а не ти?! Якщо відносини з дитиною побудовані правильно і грамотно, то основою у вихованні й навчанні дитини завжди залишаться БАТЬКИ.
А взагалі не думаєш, що дитині потрібно долати різноманітні труднощі інколи без допомоги батьків, чи кого небудь з дорослих?

І може треба ще й по іншому поставити питання: чи потрібен дитячий садок МОЇЙ дитині?
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення mala-karta » 16 квітня 2011, 00:58

Ірунця написав:А взагалі не думаєш, що дитині потрібно долати різноманітні труднощі інколи без допомоги батьків, чи кого небудь з дорослих?

о, дуже треба!
але явно не вчитися обходитися без батьків в 3 роки.
Хоча би тому, що якось воно нелогічно, що 3 рчна дитина сама, фактично пропаде, але вже в 3 роки (а то й раніше), і намагаються зробити дуже самостійною.

Ірунця написав:Саме так! Про це я й говорила десь там на початку.

і це привід, щоб дитину виховував будь-хто?
Іра, ну невже ти думаєш, що в групі з 20 дітьми до твоєї дитини будуть намагатися увесь час спокійно говорити, все роз'яснювати і справделиво регулювати конфлікти? Чи думаєш, що всі, хто працюють в садочку, працюють там тому, що страшенно люблять дітей (впертих, часом запісяних, далеко не завжди усміхнених) і весь час мріяли доглядати діток?
Чи ти вважаєш, що це нормально, що до малої дитини будуть кричати і давати незрозумілі заборони? А будуть, бо по-іншому двадцятьма дітьми керувати неможливо.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Ірунця » 16 квітня 2011, 01:17

mala-karta написав:але явно не вчитися обходитися без батьків в 3 роки.
Хоча би тому, що якось воно нелогічно, що 3 рчна дитина сама, фактично пропаде, але вже в 3 роки (а то й раніше), і намагаються зробити дуже самостійною.

Деякі діти ще далеко до трьох років хочуть багато в чому обходитись без допомоги дорослих :?
і це привід, щоб дитину виховував будь-хто?

Ну чому ж будь хто? Виховувати будеш ти і тільки ти. Деякі доповнення будуть вносити й інші люди(і це неминуче!), у випадку садочку, це людина з відповідною освітою, величезним досвідом, і яка, я вірю, любить дітей, бо в середовищі
впертих, часом запісяних, далеко не завжди усміхнених дітей
будь хто не втримається. Я б не змогла, наприклад
Чи ти вважаєш, що це нормально, що до малої дитини будуть кричати і давати незрозумілі заборони? А будуть, бо по-іншому двадцятьма дітьми керувати неможливо.

Ні. Я вважаю це далеко не нормально.
І взагалі не думаю, що дітьми треба постійно керувати. Також не думаю що це керування постійно відбувається в садочку.
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення mala-karta » 16 квітня 2011, 01:30

Ірунця написав:будь хто не втримається

о, втримуються, ще й як втримуються. Але поняття не маю, для чого
У мене просто є знайома вихователька :)

Ірунця написав:Деякі діти ще далеко до трьох років хочуть багато в чому обходитись без допомоги дорослих

в чому? на горщик сходити? поїсти те, що в тарілці?
я про те, що трирічна дитина САМА пропаде. Що їй потрібні ще дуже і дуже дорослі. І що це не зовсім правильно, намагатися прививати малій дитині отаку самостійність - вміти бути без головних дорослих.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 16 квітня 2011, 01:37

mala-karta написав:І що це не зовсім правильно, намагатися прививати малій дитині отаку самостійність - вміти бути без головних дорослих.

ну дорослі там є, то ж не ліс. Вихователі і няні- вони дорослі, вони контролюють, допомагають, дивляться, вчать, підтримують, т.д.
Всякі є вихователі. Деяким просто пам"ятник поставити треба.
На них величезна відповідальність за діток, тому вони, я думаю, там все-таки дивляться за ними, а не лишають дитину САМУ.
Marta Офлайн

Повідомлення Ірунця » 16 квітня 2011, 01:39

Нє, ну я так спати не піду з тобою :grin:
У мене просто є знайома вихователька

То ти від неї страшилок набралася? :emphaty:
Що їй потрібні ще дуже і дуже дорослі. І що це не зовсім правильно, намагатися прививати малій дитині отаку самостійність - вміти бути без головних дорослих.

Правильно. Треба тільки щоб ті ГОЛОВНІ адекватні були по відношенні до дитини
Ірунця написав:А взагалі не думаєш, що дитині потрібно долати різноманітні труднощі ІНКОЛИ без допомоги батьків, чи кого небудь з дорослих?
Зображення
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення rusia » 16 квітня 2011, 09:18

Ірунця написав:Ну чому твою дитину має вчити хтось там, а не ти?! Якщо відносини з дитиною побудовані правильно і грамотно, то основою у вихованні й навчанні дитини завжди залишаться БАТЬКИ.

Ну чесно скажу про себе не хватає мені часу на приготування 3 разової свіжої їжі,прибирання, гуляння плюс навчання дітей.В садіку кожен має свою функцію і вихователь максимально приділяє час навчанню.В мене 2 дітей пішли з 2 років,про що не жалію.Дуже замітно що діти задоволені.Звісно залежить від вихователя багато.Колектив так само дуже добре виховує.Я не була сама в садочку,про що дуже шкодую.В школі "садкові" діти набагато краще адаптовуються.
rusia Офлайн

Повідомлення mala-karta » 16 квітня 2011, 14:01

rusia, і твої діти отак в 2 роки зразу були задоволені?

rusia написав:Ну чесно скажу про себе не хватає мені часу на приготування 3 разової свіжої їжі,прибирання, гуляння плюс навчання дітей.

ну про то й мова, що садочок потрібен тобі (батькам), а не дитині.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення oksana.tesliuk » 16 квітня 2011, 14:43

mala-karta написав:rusia написав:
Ну чесно скажу про себе не хватає мені часу на приготування 3 разової свіжої їжі,прибирання, гуляння плюс навчання дітей.

ну про то й мова, що садочок потрібен тобі (батькам), а не дитині.

Не бачу нічого поганого в цьому. Мені теж потрібен час виключно для себе коханої :beauty: А то віддають себе дітям усі 24 години на добу, а потім чують про себе - "бєдная мать і абос...є дєті"
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей