Ірунця, знаєш, там можна сказати і про 6-ти місячну дитину. У піврічного карупуза теж є глибокі задатки особистості, добре видно, чи спокійна дитина, чи шилопопа, чи любить слухати (аудіал), чи дивитися (візуал), чи більше все мацати (кінестетик)...
І взагалі, можна сказати, що задатки особистості визначаються генетично (ну хіба ж не так?).
Але це не міняє того факту, що вчити ТВОЮ дитину, як реагувати на хлопчика, який насміхається, на слова бабусі, яка сказала, що якщо дитина хоче, то може не спати в обід іт.д. в більшості випадків буде таки вихователька.
Ірунця написав:Чи зможе розуміюча і любляча мама все це відкорегувати
якщо любляча і розуміюча - то буде намагатись.
але питання в тому, чи потрібен дитині дитячий садок?
я не розумію для чого.
Всі вчать, що треба
вибирати хорошу роботу,
вибирати друзів...
А як з цим вяжеться дитячий садок?
Ну от просто дитині треба там бути і все.
Я не розумію, для чого це 3-річній дитині. Ще 5-6 розумію, ну 4-річній, якщо дитина активна і товариська.
Розумію в тому плані, що це спілкування з дітьми, якого, на жаль, практично не можливо забезпечити при домашньому вихованні. Хоча для свого малого я б хотіла мати можливість водити його в садочок кілька днів на тиждень, може навіть і не цілий день - залежно як то йому буде даватися.
Цілий день в колективі - це дуже велике навантаження. Що, всі тут присутні можуть щодня бути в великому колективі і не втомлюватися?
Я особисто ні. Мені хочеться десь втікти і щоб ніхто мене не чіпав.
А якщо цього захоче дитина, то їй що робити?
Змиритися?
Ну, я не знаю, мені б хотілося, щоб мій малий шукав в першу чергу можливість зробити краще для себе, а потім вже змирятись з чимсь, якщо немає варіантів.
І навіть якщо він не лідер, все одно я хочу, щоб він шукав вигоду для себе, а не йшов за всіма.
Однозначно, навіть якщо він буде ходити в садочок, то роль батьків все одно дуже важлива. І якщо побудувати довірливі відносини, то батьки навіть отак заочно можуть допогти і, принаймні, вселити впевненість в собі.
Можуть, звичайно, можуть.
Але і тут для мене садочок - це вимушена міра, а не щось вкрай потрібне дитині.