Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення Marta » 15 квітня 2011, 02:17

mala-karta написав:Marta, що, у всіх робота до 16, якщо забирають в 17?

не знаю, але кажу, що чую від мам- всі дітей переважно так забирають. Як не можуть самі, то забирає баба-дідо-тато. :?
Не знаю, щось не уточнила, до якої години працює садочок....
Головне, щоб тобі сподобалась вихователька і ти могла їй довірити дитину. Якщо сильно не сподобається, чи дитина стане якась не така, можна ж перевести в іншу групу, чи по можливості інший садок, чи забрати на виховання додому...Але як ти будеш ходити на роботу і якби стояло питання-бабусі-дідусі чи садок, я б віддавала в садок.
Дома не завжди хочеться так займатися з дитиною, як роблять це в садку,тим більше багато що там дитина робить за компанію, і їсть, і спить, і гратися веселіше....Хіба не ходити на роботу- тоді, кажу, можна і не віддавати в садок, як нема бажання....
Marta Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 15 квітня 2011, 02:18

Marta написав:
mala-karta написав:І от той приклад з бабаями. Ти думаєш, Ліза не буде за компанію боятися?

може й буде, але я їй поясню, що такого нема, думаю, вона мені більше повірить.

це марна надія. для диитини вихователька, перша вчителька є інколи більшим авторитетом аніж батьки. як би це не було прикро... і саме з цими людьми дитина проводить дуже багато часу.

стосовно того, що все розкаже, пробігало в темі. у більшості вмпадків це не так. діти багато, дуже багато чого замовчують, особливо якщо це сказала вихователька/вчителька (з причин вказаних вище), та що там вихователька-вчителька, чужий дядько на вулиці чи нянічка в садіку можуть так залякати!!!!

але загалом я бачу, що моїй дитині садочок зараз потрібний. але я б не хотіла, щоб він ходив у садок цілий день, цілий тиждень.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Marta » 15 квітня 2011, 02:24

гра з вогнем написав:у більшості вмпадків це не так. діти багато, дуже багато чого замовчують, особливо якщо це сказала вихователька/вчителька (з причин вказаних вище), та що там вихователька-вчителька, чужий дядько на вулиці чи нянічка в садіку можуть так залякати!!!!

мені здається, що все в відношенні з батьками і степені довіри і наявність тих розмов, коли можна розпитувати і підштовхнути дитину до довірливої розмови. А насправді це лиш теорія, практика в нас буде потім))
Діти розказують, але коли мама каже "Не видумуй, не може такого бути, ти щось перепутав", то так, більше не розкаже...
Marta Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 15 квітня 2011, 02:29

може й так :) у мене практики з школяриками мало.
пригадую випадок. ходила колись в зал з одною дівчиною, то в період грипу її діти порозкладали по всій хаті часник, і поробили намисто собі з часника і постійо в ньому ходили, навіть спали. запах був ше той. ні в яку не знімали, бо вчителька казала носити :grin: :omg: :crazy:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 15 квітня 2011, 02:40

гра з вогнем написав:бо вчителька казала носити
))))))))
ну, в дітей вчителька-вихователька-то зачасту ідеал, вона все знає...То не є погано, якщо нормальна вихователька чи вчителька. Значить, є повага і до неї прислухаються, є вплив на дитину.
Marta Офлайн

Повідомлення Ірунця » 15 квітня 2011, 12:51

І все таки, я дотримуюсь думки, що в садочок дитина іде вже із глибокими задатками особистості. Що вже сформувалися під впливом батьків, довколишнього оточення та інших чинників.
І чи вплине на розвиток дитини вихователька в садочку, що лякає дитину бабаями?
Чи бабуся з дідусем, що безмежно балують вашу дитину, і кажуть, що забороняти дітям не можна нічого?
Чи хлопчик у дворі, що якось насміхається і ображає малюка?
Питання тут в іншому, як на мене.
Чи зможе розуміюча і любляча мама все це відкорегувати :family:
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення mala-karta » 15 квітня 2011, 22:51

Ірунця, знаєш, там можна сказати і про 6-ти місячну дитину. У піврічного карупуза теж є глибокі задатки особистості, добре видно, чи спокійна дитина, чи шилопопа, чи любить слухати (аудіал), чи дивитися (візуал), чи більше все мацати (кінестетик)...
І взагалі, можна сказати, що задатки особистості визначаються генетично (ну хіба ж не так?).

Але це не міняє того факту, що вчити ТВОЮ дитину, як реагувати на хлопчика, який насміхається, на слова бабусі, яка сказала, що якщо дитина хоче, то може не спати в обід іт.д. в більшості випадків буде таки вихователька.

Ірунця написав:Чи зможе розуміюча і любляча мама все це відкорегувати

якщо любляча і розуміюча - то буде намагатись.

але питання в тому, чи потрібен дитині дитячий садок?
я не розумію для чого.
Всі вчать, що треба вибирати хорошу роботу, вибирати друзів...
А як з цим вяжеться дитячий садок?

Ну от просто дитині треба там бути і все.
Я не розумію, для чого це 3-річній дитині. Ще 5-6 розумію, ну 4-річній, якщо дитина активна і товариська.
Розумію в тому плані, що це спілкування з дітьми, якого, на жаль, практично не можливо забезпечити при домашньому вихованні. Хоча для свого малого я б хотіла мати можливість водити його в садочок кілька днів на тиждень, може навіть і не цілий день - залежно як то йому буде даватися.
Цілий день в колективі - це дуже велике навантаження. Що, всі тут присутні можуть щодня бути в великому колективі і не втомлюватися?
Я особисто ні. Мені хочеться десь втікти і щоб ніхто мене не чіпав.
А якщо цього захоче дитина, то їй що робити?
Змиритися?

Ну, я не знаю, мені б хотілося, щоб мій малий шукав в першу чергу можливість зробити краще для себе, а потім вже змирятись з чимсь, якщо немає варіантів.

І навіть якщо він не лідер, все одно я хочу, щоб він шукав вигоду для себе, а не йшов за всіма.

Однозначно, навіть якщо він буде ходити в садочок, то роль батьків все одно дуже важлива. І якщо побудувати довірливі відносини, то батьки навіть отак заочно можуть допогти і, принаймні, вселити впевненість в собі.
Можуть, звичайно, можуть.
Але і тут для мене садочок - це вимушена міра, а не щось вкрай потрібне дитині.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 15 квітня 2011, 23:02

mala-karta написав:.
А якщо цього захоче дитина, то їй що робити?
Змиритися?

Чому це,мої діти коли дуже не хотіли туди йти(що було вкрай рідко),то не йшли,переважно була така можливість.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 15 квітня 2011, 23:12

та ясне діло, що садок не для зручності дітей, а для зручності батьків. тут і розмірковувати нема чого...
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 15 квітня 2011, 23:15

гра з вогнем, ну бачиш, я так зрозуміла, що в інших інші думки. Що садочок - це для блага дитини.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей