в нас самі прості з ручкою (і спинкою, звичайно)
Задоволена страшенно, не уявляю, як можна без ручки.
Щодо ручки - в дорожчих моделях вона складається. В моїй - можна відчепити. Зимою саночки стояли в коридорі. Ну, просто стояли, так, що на них можна сісти - використовувались як ще одна табуретка для взування. Не заважали ні крапельки, особливо, якщо врахувати, що в коридорі у нас то машинка, то коляска, то ровери (забрали машинку - поставили санки, та й усе).
І коли везеш дитину, то ручка, як на мене - надзвичайно зручна. По-перше, дитину завжди бачиш. По друге, легше заїхати-виїхати на бордюр. І просто везти теж ЗНАЧНО зручніше (в нас можна і просто шнурком, я пробувала - після ручки - зовсім не зручно).
При занесені їх додому ще краще - я їх вішала на плече як рюкзак. Ну і помічники - та ж малеча так хоче допомагати нести СВОЇ саночки (але вам то, мабуть, актуально буде аж на 2-гу зиму :? ) - то ручка теж надзвичайно зручна.
Ми поклали на санки ще конверт з овчинкою (в ньому 2 зими перед тим їздили в колясці). І хоч Ромкові було 2, але в саночках він кілька разів вже хотів засинати (і якби саночки були більші, то я б була не проти :) ).
Наші ось такі:
- | +

Sawwku, купуй з ручкою!!!!
І ще кілька порад. Полоззя (чи як воно, те, на чому санки їдуть) краще брати плоскі (це можуть біти і труби, тільки приплюснуті) - так санки справді стійкіші. В нас круглі (на фото ніби видно), то іноді бували моменти...
Спинка для такої малечі - однозначно. В нас ще й така, що можна її перкинути наперед (не знімаючи) і вийде без спинки - але перекидна спинка то не принциповий момент, просто зручно, коли дитина вже старша (років 4-5), з гірки хоче "круто" з'їхати, а додому - з комфортом ;-) Бо просто відчепна спинка - то її доведеться залишити вдома, аби не згубити на гірці.
І розмір санок - мабуть, перші рази з гірки ви будете разом їхати - то тоді таки побільші, аби ви комфортно поміщалися. Наші досить маленькі (поміряти не можу, санки на літо відвезли з Тернополя, але такі санки в багатьох) - нам двом (мені і малому) там тіснувато. А якщо їхати з гірки вдвох - то досить незручно. Зате дуже зручно, бо санки легенькі, їх легко заносити додому.
Шнурочок - можна дивитися на довжину, чим довший, тим краще. Якщо короткуватий, то ніс (чи "перед") санок буде задиратися. Ну, але у вас, туристів, тих шнурків, мабуть, валом ;-)
О, згадала ще одну ВЕЛИЧЕЗНУ перевагу ручки в санок - коли вітер (а зимою він такий противненький) - то санки з дитиною моментально можна розвернути в інший бік. І дитина не волає, і не треба її шарфіком по лоба замотувати..
Я гуляла з кількома мамами, в яких в санок був тільки шнурочок без ручки - і тільки від Марти почула вперше, що вона не жаліє, що санки без ручки ;-)
Я не знаю, як ваша малеча, але мені з моїм хлопцем в його другу зиму (йому теж якраз був рік) санки були ні до чого. Надвір ми ходили, в основному поспати. То було зручніше в колясці. Санки він іноді тарбав чужі, але їхати на них не хотів. Свої ми навіть не купували (хоча, якби купили - можу б сподобалися, але я не відчувала в них потреби, малий не надто горів бажанням, то і не купили). То вже на другу зиму - санки наше всьо.