Глобальні оголошення!

Коли вчити розміри і кольори?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: а коли вчити розміри і кольори?

Повідомлення Natalinda » 02 лютого 2011, 01:44

mala-karta написав:а я випадково виявила, що мій Ромка САМ навчився рахувати до 3, і знає різні фігури, велике-маленьке, високе-низьке.
Це при тому, що ми дійсно того спеціально не вчили.

Ну як САМ? Ні я не применшую здібностей Ромчикови, ні. Просто невже ти ніколи йому нічого не рахувала?
Я от рахую все що рахується - пальці, кубики, пташки, кроки, гудзики, ложки, так само з кольорами, формами......От гараж будуємо "один кубик жовтий, другий кубик - червоний" - і шо це як не навчання у формі гри? Мовчки ж грати не будеш, а дитина навіть якщо і неповторює, але все собі в голівці на полички складає.

Я за навчання в грі, але звісно без фанатизму :)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: а коли вчити розміри і кольори?

Повідомлення mala-karta » 08 лютого 2011, 16:51

Радмила написав:а я вважаю. чим раніше вчити тим краще. Власне, дошкільнятка не сидять за партами, а ми не строгі вчительки з указками, а люблячі мами. Якщо дитина засвоює гарно сама, то наскільки більше вона засвоїть якщо їй допомогти. А розвиток ще нікому не зашкодив, а навіть навпаки.Про це багато написано видатними педагогами. І вже загально відомо, що діти найбільш сприятливі до знань до семи років. То що заважає їм ці знання дати? Природня лінь?

та начиталась всякого, що не треба тим раннім розвитком захоплюватися, то й хвилююся.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Коли вчити розміри і кольори?

Повідомлення mala-karta » 12 лютого 2011, 03:34

почали регулярно рахувати сходинки.
На третій ( :!: ) день Ромка видав на сходах "чотири-п'ять-шість-сім-вісім-дев'ять"

Хвалюсь
:oops:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення georginochka » 03 квітня 2011, 14:41

Я завжди думала, що в два роки дитина має розрізняти кольори і хочаб деякі форми. І коли наближались Маркові 2 рочки (тоді десь він і почав більш-менш говорити), я взялась вчити його. Старалась ненавязливо, в формі гри і коли гуляли по вулиці : "Яка гарна машина!!! А якого вона кольору?" і всяке в такому роді. Не можу сказати, що дійшло в один день, але тепер кольори знає, правда чогось синій часом забуває і фіолетовий через раз. Форми також. Першою вивчив трапецію :lol: А рахувати не вчу, бо він розуміє лише один, два і три, а все решта - багато. Ну хіба вчити просто як віршика :)
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення oksana.tesliuk » 03 квітня 2011, 15:12

Про кольори і форми - вже не пам'ятаю. Мабуть з цим справився дитсадок без моєї участі. А от про букви і цифри... Було так. В 4 роки Я захотіла вчити сина! Почали. Букви ніби нічого йшли. Мені ж мало - давай на склади налягати. А він - ну ніяк. Трохи я ще побавилась в ту школу, а потім до мене дійшло, що не хоче, значить ще зарано. Ну, але ж розумієте, батьки чоловіка частенько любили нагадувати, що їхній синочок в 4 роки вже читав вільно!
Коротше, незважаючи на ті зауваження, відклали ми те все на рік часу - закинули зовсім те навчання. І яке ж було моє здивування, коли в 5 років ми повернулися до нього, а син пам'ятав усе, що ми вчили рік тому, та ще й почав по складах читати! То я тепер переконана, що, по-перше, на все свій час, а по-друге, у кожної дитини цей час свій. :beer:
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення georginochka » 05 квітня 2011, 12:15

Я от раннім розвитком ніколи не парилась, але тут поспілкувалась зподружкою, яка працює нянькою в Америці, в єврейській сімї. Там дівчинка такого ж віку, як мій Марко. ЇЇ вчать трьом мовам - англійської, французької і, закономірно, євриту. Так от, вона вже знає всі букви цих мов і вміє рахувати до десяти також всіма мовами :clapping:
Я не схильна порівнювати своїх дітей з іншими, але може все таки варто задуматись :?
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення oksana.tesliuk » 05 квітня 2011, 14:10

mala-karta написав:почали регулярно рахувати сходинки.
На третій ( :!: ) день Ромка видав на сходах "чотири-п'ять-шість-сім-вісім-дев'ять"

Хвалюсь
:oops:

Ой, згадала! Ми теж так само вчились рахувати. На четвертий поверх вийдеш - 8 разів по 10 порахуєш :grin: Теж спрацювало. А ще рахувала його пальчики, коли нігті обрізала. Це його відволікало від "неприємної" процедури :beer:
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення mala-karta » 05 квітня 2011, 15:28

georginochka, а навіщо їй знати букви і вміти рахувати до 10 різними мовами?
як на мене, краще до 3, але розуміти скільки це, ті 3.

До слова, мій чоловік в 2 роки також знав всі букви. Але це не дало йому ні любові до читання, ні навіть вміння швидко читати.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення georginochka » 05 квітня 2011, 16:28

mala-karta, та й я так думаю, але переживаю, що може мало займаюсь з Марком. Хоча й весь свій час проводжу з дітьми і куда більше вже не знаю, але може не достатньо якісно :? Та й поки менший вроді легше вчити.
Я в два букв мабуть не знала, але десь в 5 читала :oops: І досі дуже люблю читати :)
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення mala-karta » 05 квітня 2011, 16:35

georginochka, я теж читати навчилася десь коло 5 і читати дуже люблю :) І швидко читаю :)
Головне, щоб інтерес не вбити ;)

Ну, якщо ти дуже хочеш, щоб знав букви, то почни їх показувати ненавязливо. От Ромка знає букву О :)

Але я не дуже розумію навіщо.
От колір - ну ясно ж, що все кольорове і т.д., і розміри так само, і мягенький-твердий...

А букви, ну мені здається, що поки що це більше для мами ніж для дитини.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість