Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення Naya » 12 січня 2011, 17:20

Alisa написав:
Лесю, а ти справді збираєшся Ждана до п*яти і більше на циці тримати???

Бо якось тоді всі ці дискусії та плам*яні промови неправдоподібно виглядають.

Naya написав:
Я чогось впевнена, що до 3-4 років дитина сама втратить інтерес до циці, оскільки раціон досить таки розшириться.

Якщо б ти уважніше читала мої плам"яні промови, то побачила б, що я не пропагую годування до 4, чи 5, чи більше років.
Я просто ставлюся до такого явища, як до нормального. (Може менше підвладна суспільним стереотипам???)
Щодо мене та моєї дитини - ідеальним буде самовідлучення.
Якщо мій Ждан не самовідлучиться до 3, то для мене не буде ні страшним, ні вульгарним, ні диким годувати довше.
Планів спеціально годувати до трьох чи чотирьох я не будую і не ставлю собі ніяких планок доки я маю годувати.
Як вийде. І думаю, що й інші дівчата також.

Просто я не розумію отих нападок про незрілих дітей та нереалізованих мам :zybu:
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Natalinda » 12 січня 2011, 17:31

Alisa написав:
Natalinda написав:Ну і Алісиної теж нерозумію.

А що тут розуміти? :zybu:
Мені особисто фіолетово, хто кого чим і як годує :zybu: .
Але якщо вже є тема, і є теза, навколо якої весь сир-бор, то чому б не висловитися :zybu:

Alisa написав:Ще припускаю. Можливо ті, що годують дітей до п*яти, шести років самі мають психологічні проблеми: не хочуть відпускати дитину, давати їй дорослішати, або компенсують таким надГВ свою соціальну чи особистісну нереалізованість.

Alisa написав: Неготовність розлучатися з цицею до п*яти років - це не норма.

Alisa написав:Такі діти потенційні пацієнти дитячого психолога :zybu: .

Alisa написав:Алло, алло....
Я про дитячі неврози не писала.
Я писала про психологічну незрілість в дітей, які не полишають грудей до 4-5-6 років.

Я б не сказала зважаючи на твої попередні пости шо тобі фіолетово. Ті кому фіолетово взагалі нічого тут не пишуть і не читають.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Alisa » 12 січня 2011, 17:38

Naya написав:
Alisa написав:
Naya написав:

Тому я не розумію отих нападок про незрілих дітей та нереалізованих мам :zybu:

Нападки - це голосно сказано.
Нереалізовані мами і незрілі діти - це лише припущення, що пояснюють атипове для моєї свідомості явище.

I хоч я прихильниця якісного ГВ - п*ятирічні груднички для мене дико :zybu:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Naya » 12 січня 2011, 17:43

Перлинка написав:Дівчата,чесно,все було б добре,якби без фанатизму.
Просто неприємно навіть заходити в ці теми які тепер стали способом вашого життя.ГВ,Слінги ,випісювання.
може не постійно не відкритим текстом,але вскользь часто відчувається який снобізм.Які ті мами темні :ugeek: ,чому вони не хочуть прислухатись :ugeek: ,егоїстки ,мордують дітей в памперсах,відлучають насильно від грудей,дич -не знають шо таке слінг і т.д.
Я не сперечаюсь,що в тому що ви робите є резон,і що може й то краще для діток,але це не має бути надметою виростити дитиною лиш таким чином і при тому дивитись зверху вниз на тих хто так не робить.
Дасть Бог виростуть і ваші дітки і наші здоровими і щасливими.
Правда читаючи те все мені чомусь аж ніяк не хочеться приєднуватись на практиці до ваших методів з третьою дитинкою.

Перлинко, та не переймайся ти так. :zybu: :zybu: :zybu:
Як тобі від того легше, то я тоже дитину "мордую" в памперсах і не практикую висаджування :zybu: :zybu: :zybu:

А от про довгогодування тут було більше зневажливих висловів, аніж будь-де :zybu:
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Перлинка » 12 січня 2011, 18:03

Naya
Я взагалі не переймаюсь,ні в цій темі ні в якій іншій.Особисто на свою адресу не приймаю і ні на кого не ображаюсь,мені не 8 років,що я після цього з вами дружити не буду.
Просто якщо ви вважаєте себе першопрохідцями ,носителями прогресивних ідей природнього материнства,до яких прагнете залучити інших мамусь,щоб їх дітки також росли здоровими як і ваші,то будьте толерантнішими (я навіть не маю на увазі цю тему,а інші в яких ви свпілкуєтесь між собою і там де я таки не відписуюсь і довго їх навіть не читала ,поки їх не повитягували свіжими повідомленнями,бо вони мені прсто напрсто були не цікаві.Але іноді сидиш нових повідомлень нема,та й туди заходиш.
Так от я вже писала що не завжди і у всьому,але можна прослідкувати таку тенденцію,що от ті мамусі погані,а ми кльові,ну або якісь насмішки чи іронію.
Я сама для себе знаю ,що я сама кльова і від читання тих постів в мене не виникає жодних комплексів.Але й бажання приєднатись до вас також не виникає.Тому якщо сюди зайде стороння людина,яка ще не має чітких поглядів на ті чи інші методи,яка не проходила школу материнства і не знайома ні з ким з вас особисто,то допускаю,що її такі пости також можуть відштовхнути.Може вам то і байдуже,але я думала що ви переймаєтесь,бо часто читаю таке ,що вам шкода тих діток,яких несвідомі мами виховують по іншому ніж ви .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 12 січня 2011, 19:44

Ужасть :))))
Чота мені кажеться, у нас різні уявлення про
1) довгогодування. що для вас є довгогодуванням? скільки?
якщо сучасна наука рекомендує годувати мінімум до 2 років, то чи може 5 років вважатися довгогодуванням?
як на мене, якщо 2 роки це "хоча б", то 5 це норма годування :)

2) як виглядає і чим є годування після мінімальних 2 років?
отут мені здається вже взагалі кругововерть.

"дитина нічого не їсть - лише груди" - насправді діти в цьому віці їдять уже практично те саме, що й дорослі і, окрім того, материнське молоко.

"дитина постійно прикладається" - насправді в більшості дітей в цьому віці залишаються лише навколосонні і нічні годування. саме тому так важко знайти фото прикладеної до грудей 4-5-6-10 річної дитини. Ніхто уночі не фотографується.

"дитина не вміє заспокоюватися іншим чином, лише грудьми" - насправді ці дітки заспокоюються так само: обіймами, поглажуванням, лагідними словами, поцілунками. так само, коли вдаряться дають цілувати місце удару, а не відразу кидаються під майку.

"мама не вміє дитину іншим чином заспокоювати, тільки грудьми" - насправді, мати вдається до годування дитини, як заспокоєння в критичних ситуаціях, коли в екстренному випадку потрібно якнайшвидше заспокоїти дитину без вдавання до медакаментозних засобів, коли дитячий плач після якоїсь стресової події загрожує перейти в класичну істерику із побагровінням, затримками дихання і т.д.

"для чого годувати - там уже нічого не має" - молоко після двох років стає за своїм складом наближеним до молозива, тобто є концентратом необхідних дитині білків, жирів, вітамінів та мікроелементів. дитина на грудному годуванні не потребує додаткового прийому вітамінів, окрім того вітаміни та мікроелементи знаходяться в грудному молоці у найбільш-легко-засвоюваній формі.
більше того грудне молоко містить гормони рости та інші речовини, які є незамінними для росту дитини та не містяться більше в жодному продукту.
також врахувати ще й те, що найважливіші системи організму, такі як травна, імунна, серцево-судинна, дихальна (та інші) - продовжують формуватися, а материнське молоко сприяє кращій роботі цих систем.

"годуючі матері просто хочуть прив'язати до себе дитину, не хочуть відпускати заради блиску очей" - грудне годування дійсно сприяє формуванню довіри, любові, взаєморозуміння, не лише у діаді матір-дитина, але й у стосунках з навколишнім світом. але якщо дитина не хоче смоктати, у неї зникає ця потреба - її нізащо уже не заставиш прикластися до грудей, це стає помітно уже й до 2 років. дитину, яка загралася, або чимось зацікавлена стає все важче відволікти, навіть якщо запропонувати їй груди.
проте на підсвідомому рівні дитині все ще зберігає велику потребу у годувані, саме тому вони залишаються, коли маля перебуває у таких станах свідомості, як хвороба, пердсонний стан, сон.
тобто, якщо згадати ієрархію потреб, потреба у годуванні, яка раніше була потребою не лише у годуванні, але потребою у довірі, інтимності, спілкуванні, взаєморозумінні, стає виключно вітальною потребою, необхідною для дитини на фізіологічному рівні. зникне ця потреба - зникне годування.

"тривале грудне годування шкодить здоров'ю жінки і приводить до захворювання молочних залоз" - насправді усі мастити, мастопатії та інші радості не від довгогодування, а від неправильно організованого процесу годування та, особливо, відлучення (якщо виникла така потреба). надзвичайно негативно впливає на стан грудей - агресивне відлучення: перев'язування грудей, втікання від дитини тощо.
при поступовому відлученні, тканина залози поступово заміщується жировою тканиною без утворення яких би то не було проблемних ділянок та гуль. окрім того, довгогодування знижує ризик ракових захворювань грудей

Пиріжок на поличці :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Olenka » 12 січня 2011, 23:17

Читаєш вас, і в кіно ходити не тре :zybu: Прямо, аж писати не хотілось, щоб не псувати "гармонію" :zybu: Але також хочеться вставити свої "5 копійок".
Дуже дякую Грі, бо її приклад і слова мене заспокоїли і впевнили в тому, що я роблю все правильно, і що я не верблюд :zybu: . А, саме, годую 2-річного і поки не збираюсь примусово відлучати.
І я цілком нормально сприймаю годування і до 5, і до 7 років. Мені одна жіночка така весела в поїзді сказала, що п"яту свою дитину годувала до 7 років (жіночці по вигліду було років так, 50). Це коли я годувала 4-місячного Назарчика, а вона похвалила які ми молодці і як це зручно!

Я не готова відлучати, Назар не готовий відлучатись. На це може бути багато причин, але примусово відлучати, слухаючи істерики Назара, я точно не готова. Не збираюсь зараз навіть починати, і буду годувати стільки часу, скільки відчую потребу в тому. Мені комфортно зараз його годувати, і мене не обходить думка оточуючих, тому що я бачу, що це правильно для нас в цій конкретній ситуації.
Єдине, що я роблю, стараюсь давати сину цікаві заняття, коли йому просто нудно. Але якщо я працюю, і не маю можливості прямо вже дати йому якесь заняття, то мені простіше дати груди на 30 секунд. Або якщо ми в гостях, де Назар відчуває себе не дуже комфортно, мені також простіше дати груди, ніж слухати-заспокоювати його істерику (якщо я знаю, що це не випадкова примха, яка пройде через хвилину, а на то є причина). Якщо у сина ріжуться зуби, і він хронічно істеричний на протязі місяця, мені простіше частіше давати йому цицю. Можливо, я лінива мама, якій багато чого влом :zybu: , але мене наше годування зараз цілком влаштовує.
Між іншим, заспокоюється від болю він, в основному іншими методами. А за 2 роки хворів він рази 3 по пару днів, 2 рази на фоні вирощування зубів. При тому, що ми їздимо в маршрутках, поїздах, активно спілкуємось з людьми.

Щодо мам-фанатічок довгогодувальниць-слінгоносій-горщиковипісювальниць, по-моєму, Перлинка дещо перебільшує. Я не бачила ніякої зверхності, а тим паче образ. Мені, взагалі-то, по барабану, чи хтось робить, як я, чи ні. Це ж не секта якась, куди треба залучити адептів :zybu: Від того не залежить спасіння людини :zybu: Я можу тільки розказати що я роблю і чому, ділитись своїм досвідом і переконаннями.
А бачити зверхність і образи там, де їх нема, це, якраз, ознака того, що людина може бути в собі і своїх діях не впевнена.
Між іншим, я ношу свою 2-річну дитину в слінгу, і тішусь тим, але якщо хтось захоче це обговорити, то створіть тему в слінгорозділі "Носіння в слінгу, скільки ж йому тривати?" :zybu:
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 23:44

Перлинка написав:Naya
Просто якщо ви вважаєте себе першопрохідцями ,носителями прогресивних ідей природнього материнства

:extesi:
Хто вважає себе першопрохідцями???? Я знаю людей, які годували майже до 5.
НАвіть в Тернополі є такі! (особисто не знайома)

Перлинка написав:Може вам то і байдуже,але я думала що ви переймаєтесь,бо часто читаю таке ,що вам шкода тих діток, яких несвідомі мами виховують по іншому ніж ви .

:extesi:
Ну де, ну де і хто таке писав?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 13 січня 2011, 00:51

Щодо мам-фанатічок довгогодувальниць-слінгоносій-горщиковипісювальниць, по-моєму, Перлинка дещо перебільшує. Я не бачила ніякої зверхності, а тим паче образ.

В твоїх постах я ніколи нічого подібного не читала,тільки ж ти не одна тут учасниця форуму.Але й не маю зараз бажання грузити вас численними цитатами,хіба як добре попросите :zybu: ,то покажу .Ясно що між собою ви того не помічаєте,тому що більшість між собою в тих чи інших питаннях згідні.Образи :head: ,я про образи не писала,тобто що мене чи когось іншого хтось тут ображає,я взагалі не маю звички ображатись,я скоріше можу розізлитись або засмутитись.
Мені, взагалі-то, по барабану, чи хтось робить, як я, чи ні. Це ж не секта якась, куди треба залучити адептів :zybu:
Від того не залежить спасіння людини :zybu: Я можу тільки розказати що я роблю і чому, ділитись своїм досвідом і переконаннями.

А іноді таки змахує на секту :-|

А бачити зверхність і образи там, де їх нема, це, якраз, ознака того, що людина може бути в собі і своїх діях не впевнена.

Якби я була не впевнена в собі чи своїх діях,то не виходила б практично одна на діалог з десятком мамусь з популярними тут переконаннями.

На рахунок того що писала тайга чого я взагалі сюди прийшла ,заходжу в ці теми та ще й берусь щось коментувати якщо я апріорі не згідна з методиками що тут культивуються.Відповім:
Форум називається" школа щасливого материнства св Анни".
Так як я є щасливою мамою і з повагою відношусь до св.Анни ,то подумала ,що маю право тут перебувати і висловлювати свою думку,навіть якщо вона когось не влаштовує.Цікаво що мою думку розділяє тут багато людей,а загальні претензії чомусь лиш до мене,при тому що я особисто не дозволяла собі не коректних висловів щодо довгогодуючих матерів та їх дітей,окрім жартома"кабанчик" на 4 -річного грудничка ,але так можу і свою дитину назвати .
Дівчата,давайте жити дружно :roses: ,бо з того як ви всі спішите одна наперед другої коментувати мої пости, мені більше здається,що то я вас всіх образила :emphaty: :zybu: ,ніж ви мене.
Якщо дійсно я десь зачепила ,знівелювала ваші материнські досягнення,які я чудово розумію вимагають багато сил часу та праці,то пробачте.
Та й що вам дійсно до того що я про це думаю,вас мають тішити ваші позитивні результати.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mala-karta » 13 січня 2011, 01:02

Перлинка!
Перлиночко!!!!!

Он там вище була перепалка Наї і Аліси ;)

До речі, Аліса також не розуміє ГВ більше 3 років.
Так само як і мешканка, Оксана, Марта, Леся і ще дівчата (вибачайте, кого не написала).

Перлинка, в цій темі говорить море людей ;)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей