Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 15:45

Перлинка написав:Хоча ,якщо зважати на великі червоні букви малої -карти на попердніх сторінках ,то вже й не їжа ,а лиш для того щоб вберегти дитину від стресу і заспокоювати,щоб не билась головою перед сном,то вони виконують одну і ту ж функцію.

Розумієш, Перлинка, можна ж спати, обнімаючи плюшевого ведмедя, а можна спати, обнімаючи чоловіка.
Для мене ситуація з соскою - аналогічна. Тому для мене прийнятніше годувати грудьми, а не давати соску. І якщо тобі в 2.5 вдалося договоритися з дитиною і класти її спати без соски - чудово! А комусь вдасться в 3, в 3.5 чи, може, навіть пізніше.
Перлинка написав:Далі про те що деякі довгонегодуючі мами втомлюються від вічно ниючих хворіючих дітей- то чомусь подумалось ,що камінь в мій город ,після поста в темі сімейні стосунки і час.

Повір, не в твій ;-)
Поста не пам'ятаю навіть такого.

І де це я говорила про вічнониючих дітей?

Перлинка написав:Не знаю де ти взяла вічно ниючі ,мені здається я таких скарг тут не висловлювала,і те що вічно хворі також.
Правда у нас майже всю осінь через тиждень соплі,то в малого,то в малої,то в обох.Одне ходить в садк ,друге вдома,потім разом дома.А у нас в житті зараз переломний період ,ми міняємо місце проживання на інше місто,залишаємо тут бізнес,який потрібно відрегулювати як годинник,щоб працював без нас і щоб можна було контролювати на відстані.Це велика праця.і через банальні соплі я не можу цього зробити,соплі швидше за все алергічні ,і всім відомо як важко боротись з алергією.
Так тільки тепер не треба мені розказувати,що в дітей що на ГВ не буває алергій,чи соплів чи застуд,це можна прочитати лиш у вашій ідеалістичній літературі ,а для того аби побачити реальну картину,варто зайти в тему жаліємось,в якій видно,що дітки на ГВ хворіють як і всі інші.

Звичайно, що хворіють.
Але знаєш, як то кажуть. А во мій дідо все життя курив, до 90 дожив, а вмер не від раку легень! (а від цирозу печінки)

Перлинка, я прекрасно знаю, що діти в садочку часто хворіють.
І нема тут каменя в твій город.

Коли мій малий був ще зовсім малим, я часто брала його на руки, годувала і робила свою роботу. Дуже зручно було ;-)
Такого, звичайно, не втнеш з дворічним бутузом, але переживати хвороби з ГВ - значно легше.

Перлинка, мій син теж дуже любить бути у бабусі, я теж його там залишаю (але не на кілька днів, тут в мене свої заморочки, які не зав'язані на ГВ).
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 15:50

Перлинка написав:Дівчата,чесно,все було б добре,якби без фанатизму.
Просто неприємно навіть заходити в ці теми які тепер стали способом вашого життя.ГВ,Слінги ,випісювання.
може не постійно не відкритим текстом,але вскользь часто відчувається який снобізм.Які ті мами темні :ugeek: ,чому вони не хочуть прислухатись :ugeek: ,егоїстки ,мордують дітей в памперсах,відлучають насильно від грудей,дич -не знають шо таке слінг і т.д.
Я не сперечаюсь,що в тому що ви робите є резон,і що може й то краще для діток,але це не має бути надметою виростити дитиною лиш таким чином і при тому дивитись зверху вниз на тих хто так не робить.
Дасть Бог виростуть і ваші дітки і наші здоровими і щасливими.
Правда читаючи те все мені чомусь аж ніяк не хочеться приєднуватись на практиці до ваших методів з третьою дитинкою.

Перлинка!
Хто говрив що дитина в памперсах - замордована дитина???
Чи якщо ти не користувалась слінгом - то мордувала дитину?
Чи якщо ти не будуеш годувати до 4-ох - то ти погана мама????

Я не хочу користуватись памперсами, я ними не користуюсь - по своїх причинах (до слова, перші 11 місяців в нас були такі памперсні, що ого-го).
Мій малий хоче(ну, хотів) бути на руках - я хочу і можу його носити, але руки болять і робити щось треба по дому - я користуюся слінгом.
Я бачу, що МОЇЙ дитині треба ГВ до 3, 4 і т.д. - років - Я годую СВОЮ дитину.

І просто надзвичайно неприємно бачити, коли про ГВ довше говорять - брєд, мама - невротичка, дитина - залежна.
А якщо ще слінг не дай боже був в 2 роки - то же точно мама хоче до себе дитину прив'язати.

Ну а якщо ще й висажувала з 2 (3, 7, 8) місяців - то просто снобка-фанатичка.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 15:55

Перлинка, якщо ти, чи хто небудь інший, вважає, що треба годувати до року (чи двох, чи скільки небудь інше) - то годуйте стільки, скільки вважаєте за потрібно.
Але чогось ніхто не хоче зрозуміти нащо годувати довше?

Перлинка, якщо ти возила дитину в колясці - то ніхто ж не каже, що ти тій дитині, приміром, не давала можливості спочатку бути на руках, а потім самостійно ходити?
А чого якщо слінг в 2 роки - то погано?

А чого якщо висажувати дитину - то теж погано?
Ти вважаєш, що памперси - нормально. Чого ти не хочеш зрозуміти, що комусь добре без?

Чи що комусь добре носити 2-річну дитину в слінгу?
Чи що комусь добре годувати до 4?

І мама там нормальна, і дитина.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 15:58

Oksana написав:Це вже ж свідомі дітки :) НУ незнаю, не уявляю і всьо :) І думаю, що немає таких діток (ну зооооовсім одиничні випадки), що до 3 років не покинуть груди, якщо мама не буде їх заспокоювати тим. Діток потрібно заспокоювати іншими методами в такому віці. Ну правда, я так думаю. Стукнулись, обійняти, поцілувати, пригорнути, то також діє, перевірено ;-) І ниття закінчується зразу!!!
Але то я так, ні з ким не спорю, і нічо не доказую :oops:

Я знаю, закінчується ниття зразу ;)
Ніхто ж не говорить, що коли дитина стукнулась, то її треба тільки грудьми заспокоювати.
Ну а якщо є такі одиничні випадки?
Ну невже ж тут обов'язково мама-невротичка, яка хоче прив'язати до себе дитину?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Tajga » 12 січня 2011, 16:04

Перлинка написав:Дівчата,чесно,все було б добре,якби без фанатизму.
Просто неприємно навіть заходити в ці теми які тепер стали способом вашого життя.ГВ,Слінги ,випісювання.
може не постійно не відкритим текстом,але вскользь часто відчувається який снобізм.Які ті мами темні :ugeek: ,чому вони не хочуть прислухатись :ugeek: ,егоїстки ,мордують дітей в памперсах,відлучають насильно від грудей,дич -не знають шо таке слінг і т.д.

Ну, бувають, "перегибы" на местах. :hz:
Але, як зберуться, наприклад, фанати довгих спідниць, то звичайно, щось від тих та й буде перепадати тим, хто носить короткі. Я не розумію іншого: навіщо прихильнику короткої спідниці не тільки читати, що там пишуть фанати довгих спідниць а й сперечатися з ними. Хіба хтось когось може переконати? Напевно лише пересваритись і лишитись при свої думках, та ще більше в них ствердитись. Але в цьому процесі може бути сказано багато неприємних і образливих слів і одною і іншою стороною. З огляду на це, я не вважаю, доказ своєї точки зору за будь-який кошт, замість розумного діалогу, якщо він можливий, не принесе жодної користі ні дописувачам, ні форуму загалом. Як любила казати моя бабця, хтось має бути розумніший і спинитися. Все ІМХО.
Це так, оффтоп. Наболіло.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Перлинка » 12 січня 2011, 16:08

це все адресовано мен? ?чесно не бачу звязку між моїм повідомленням і вашою життєвою історією . ми всі люди і у всіх є проблеми в когось більші в когось менші але тут тема про ГВ

Правильно робите,що не помічаєте звязку,бо його там нема,читайте уважніше пости інших учасників діалогу,і тоді у Вас не виникатиме таких запитань.
Наступного разу буду спеціально підкреслювати яке речення для Вас,у даному випадку ,то був лиш перший абзац.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Oksana » 12 січня 2011, 16:08

mala-karta написав:Ну невже ж тут обов'язково мама-невротичка, яка хоче прив'язати до себе дитину?

я такого не кажу ;-) просто кажу, що то не дитині важко відмовитись, а мамі ;-) Знаю по собі, таблетки досі не пила, груди не перевязувала, молоко є, на випадок, авось. Сьогодні вирішила, що вже точно того авось не буде, три місяці обходяться спокійно, тре щось робити. Тобто це не в дітей перехідний барєр був, а в мене :zybu: Але то в когось раніше. в когось пізніше. Просто (крім окремих рідкісних випадків), діти після трьох не відмовляться, якщо використовувати груди як засіб від капризів, чи ниття :) Нє, ну я може і помиляюсь, то просто моя думка ;-)
О, до речі, про хвороби. оСтрашенно боялась як при хворбах без ГВ, нічо ж їсти не будуть. Їдять!!! Для мене то було великим відкриттям :zybu:
Востаннє редагувалось Oksana в 12 січня 2011, 16:30, всього редагувалось 1 раз.
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення Natalinda » 12 січня 2011, 16:13

Перлинка написав:Просто неприємно навіть заходити в ці теми які тепер стали способом вашого життя.ГВ,Слінги ,випісювання.

Дивно, дивно таке читати :head: Те що мені неприємно я не читаю і нікого ні в чому не переконую, то навіщо переконувати когось шо він не правий, як він все одно думки не змінить :head:
Перлинко, не можу ніяк зрозуміти чому ти скрізь бачиш камінці в свій город??? Чому ти намагаєшся переконати тих хто не вважає паталогією годувати до 5-ти в тому що це паталогія??? Тут же ніхто не закликає годувати до 5-ти, просто висловлюють своє ставлення. Я приміром була б рада якби влітку ми поступово відлучилися і планую собі що і як робити без шкоди дитячій психіці і своєму здоровю, але якщо мені цього не вдасться зробити, то буду годувати до 2,5 чи до 3-х чи далі....ну по дитині дивитимуся.
Не розумію чому ти весь час путаєш грішне з праведним??? Я приміром теж не люблю дитину залишати і залишаю рідко, і як залишаю то думаю як він там, шо він там, але невже це не природньо для мами в якої поки лиш одна дитина, пригадай, поки в тебе була лиш одна. Я на практиці не знаю поки, але здогадуюся що друга вагітність то далеко не перша, а третя не рівня другій, і ставлення змінюється до багатьох речей і це природньо і так має бути. І люди різні і діти різні. То хай собі кожен по свому живе. Хтось не годує зовсім, хтось півроку, хтось 5. Дякувати Богу більшість діток виростають норамльними, здоровими і нічо їм особливого не бракує.

Не розумію я твоєї позиції в цій темі хоч вбий.
Ну і Алісиної теж нерозумію.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Vika » 12 січня 2011, 16:21

Перлинка написав:Наступного разу буду спеціально підкреслювати яке речення для Вас,у даному випадку ,то був лиш перший абзац.

можете взагал? на мої повідомлення не відповідати , я від цього не постраждаю :zybu:
Vika Офлайн

Повідомлення мешканка » 12 січня 2011, 16:35

Не щоб посперечатись, а так, інформація для роздумів:
Моя старша, яку я годувала до року, має чудову здатність протистояти хворобам. Я теж хвилювалась, що, як припиню ГВ-будуть болячки чіплятись, дякувати Богу, зовсім такого не було. В садочку, під час окліматизація, хворіли 1 місяць, потім підхопили вітрянку і теж просиділи вдома тиждень і оце зараз 3 дні щось вірусне. Це за більше, як пів року. Дякувати Богу-жодного разу не пили ніяки антибіотики за 3,5 роки. В той час, як менша, ще будучи виключно на ГВ перехворіла 2 рази бронхітами з антибіотиками. Це дає мені змогу вважати, що ГВ це тільки маленька складова імунітету. (після року)
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей