Глобальні оголошення!

Все про кутю

Модератор: irinka

Все про кутю

Повідомлення happymami » 11 січня 2011, 11:58

От люблю я цю страву і навіть їла би певно не в Різдво))) Але скільки людей, стільки рецептів, секретів, смаків. Хто яку екзотичну кутю їв? Яку роблять у вас: густу чи рідку? Що добавляєте понад традиційні мак, горіхи та родзинки? А знаєте якусь хитрість, як обробляти горіхи перед додаванням, щоб вони не гірчили?
Чула колись шось, що через часникодавку його тре пропутсити і лишити лише сік, чи навпаки - лише жмих? Не пам*ятаю. От і питаю.

Найекзотичніша для мене - з вишнями і шоколадом. На львівщині в гостях пробувала.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Все про кутю

Повідомлення taranjka » 11 січня 2011, 12:24

я кутю практично не їм - пару ложок на Різдво мені вистачає на цілий рік :) муж любить. готуємо шоб вона була не дуж густа, але й не рідка. ну і кидаємо туди шо в хаті знайдеться - цьогоріч була з фініками і багааааато чеколяди чорної)))) горіхи цього року злегка в блендері перемололи і просмажили, то ніб не гірчили))
гм, а про вишні то цікава ідея, наступного року мона шось таке спробувати))
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Любов » 11 січня 2011, 12:34

в нас вдома люблять рідкувату кутю, замість горіхів колись додавала жарений арахіс, тепер горіхи прожарюємо, знімаємо шкірочку з них ( чоловік любить таким бавитися) і тоді мелені даю в кутю, ізюм, ще багато перетертого в макітрі маку і мед додаю. думаю кутя має бути традційна, тобто без вишень, тоді вже напевно інше блюдо виходить, але хто як любить :)
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення happymami » 11 січня 2011, 12:50

Любов написав:тепер горіхи прожарюємо, знімаємо шкірочку з них ( чоловік любить таким бавитися)
А як шкірку знімати? Просто зрізати?

А як щодо маку? Моя мама категорично проти тертя його на блендері. тіко макогоном в макітрі. Ніби смак псується. А як ви трете його? Чула, що й м*ясорубкою дріьнять
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення мешканка » 11 січня 2011, 14:24

і я люблю кутю традиційну: горіхи+мак+мед і цукровий сироп. (часом родзинки). Я дуже люблю рідку, а чоловік-густу..зате маємо привід для дискусій... ;) Чула, що на сході роблять з рисом і без маку... щось собі уявити не можу таку кутю :crazy:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Ludmila » 11 січня 2011, 14:34

Моя бабця готувала саме таку - з рисом замість пшениці, і така кутя мені до цього часу смакує більше, щоправда в таку кутю додають багато маку, родзинок, горішків і меду, як на мій смак вона виходить якась ніжніша, ніж з пшеницею. Зараз я готую кутю традиційну: пшениця, мак, родзинки, горішки, мед, саме така найбільше подобається нашому таткові, він каже, щзо їв би таку кутю навіть влітку, не те що на Різдво ;-) :zybu:
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення Shalimar » 11 січня 2011, 15:26

Я люблю традиционную. Пшеница-изюм-орехи-мёд. Средней густоты. Без мака. Орехи не горчат!
Тоже.. ела бы и ела))
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Любов » 11 січня 2011, 16:32

happymami написав:
Любов написав:тепер горіхи прожарюємо, знімаємо шкірочку з них ( чоловік любить таким бавитися)
А як шкірку знімати? Просто зрізати?

А як щодо маку? Моя мама категорично проти тертя його на блендері. тіко макогоном в макітрі. Ніби смак псується. А як ви трете його? Чула, що й м*ясорубкою дріьнять

в нас якісь такі горіхи є, коли вони прожарюються, то з них гарно шкірочка теребиться, а є ще інший сорт, то їх важко потеребити :hz: тертя маку в макітрі стало вже традицією :) , перед вечерею тато з чоловіком сідають і труть його, один тримає макітру, а другий старанно розтирає :zybu:
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення lore1ei » 11 січня 2011, 16:47

Я люблю таку як Шалімар, і теж би їла і їла)
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Shalimar » 11 січня 2011, 16:51

Еще ела с добавлением халвы (измельчённой) (но по количеству - без фанатизма!) - очень даже ничего!!
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Далі

Повернутись до Рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей