Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 02:32

Tajga написав:Аргументи тих, хто "проти" фанатизму Гв до... (потрібне вставити), швидше описують ситуації нездорові, які повинні бути виключенням а не правилом довгогодування. Інша справа, що не всі мамці мають з кого брати приклад довгогодування (як і годування грудьми взагалі), тож звичайно наражаються на небезпеку впасти в "годувальний" фанатизм і в погоні за ГВ не помітити проблем у дитини чи в стосунках з дитиною. Тож побоювання "противників" теж зрозумілі.

О, справді, я навіть про це і не подумала.

Дівчата, ніхто ж не каже, що щодня 2,3,4,... -річна дитина після того як впала і побила колінко йде до мами за цицьою.
Чи що дитина 2,3,4... років в черзі в магазині тягне маму за руку і вимагає груди.
Чи що мама 2,3,4-річної дитини замість того, щоб погратися з дитиною (чи пустити надвір до друзів) затикає дитину цицькою...
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення LeeLoo » 10 січня 2011, 08:45

Meni 4esno kagy4u dyge podobajetjsja godyvatu svojy Lizky i zovsim ne nadojidaje-ce tak prikoljno :)Zovsim ne naprjagaje-jak biljwosti znajomux meni kolusj rozkazyvalu we do vagitnosti ,wo 4oloviku vge vidmovljalu-mol grydu ne dutunu-a tatovi :zybu: V nas takogo nemaje-sisi Lizuni i vse :) Xo4y godyvatu DOVGO..............
LeeLoo Офлайн

Повідомлення kamisia » 10 січня 2011, 09:24

питала чоловіка: до якого віку він вважає нормою ГВ, сказав до 2,5-3,5 роки
До того я з ним про користь і переваги чи недоліки довгогодлування разу не горорила))
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Re: Чоловік - в декретній відпустці...

Повідомлення Naya » 10 січня 2011, 10:36

Перлинка написав:
Naya написав:але бувають в мене моменти, коли ніби шкодую, що годую грудьми. Тобто я не шкодую, тішуся з того, але часом так допече, що лишила б малого на цілий день татові і список справ, і хай як хоче так справляється :crazy:
а не залишу...бо він(тато) цицьок з молоком не має....
ну, думаю тут мене кожна зрозуміє

Цитата з теми Чоловік - в декретній відпустці...

Просили цитату,одна з них ,але здається бачила ще десь,тобто смисл то й же,але текст був інший .

Перлино, попрошу таку цитату, де я справді пишу, що ГВ - то мені напряжно, бо про цю цитату тобі вже сказали.
Ти, по-моєму, не бачиш що написано, а бачиш те, що хочеш бачити. Не гребуєш також тим, щоб щось додумати та перекрутити. Якщо іншим зрозуміло, що я хотіла сказати тут, то лиш ти одна бачиш тут зовсім інше, аніж написано.

Людина, яка не годувала й року й не має досвіду в ГВ мислить про те, як відіб"ється довготривале ГВ на дитині!!! Та ще й як це напряжно? Може й напряжно. В кожного свої таракани. Мені особисто напряжно й лінь було б носитися з сумішами, бутилочками, кипятінням і т.п. І зараз, коли ми вже все їмо, циця ще дуже виручає - не встигла для малого зготувати, чи нема такої їжі, яку йому можна - циця. Хворіємо - їсти нічого не хоче - циця. Завжди під рукою.

Щодо довготривалості. Я дуже мало знаю випадків годування до 5 років. А точніше жодного.
Я теж не маю досвіду довгогодування , але спостерігаючи за нашим ГВ, я впевнена, що Ждан сам себе відлучить безпроблемно років до трьох.
І якщо якійсь дитині на це треба трошки більше часу, то я не бачу в цьому нічого протизаконного, страшного чи вульгарного. Бо також вважаю, що груди - для годування.
Ми не годуємося вже на вулиці, буває, що циця вже лиш двічі на день, буває що й три-чотири рази, я не рахую.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення мешканка » 10 січня 2011, 10:46

бачила на вихідних ситуацію (приїхала в гості родичка з дитиною (майже 2 роки)) Дитина майже нічого не їсть, запхати щось в неї-велика радість для батьків, зате на циці висить добряче... За весь час, що вони в нас були-дитя купа раз залазило на маму, щоб її "посмоктати" то одну-то другу, то знову першу....Вночі дитина постійно будиться, щоб посмоктати цицю, нормального спання ні для кого нема. Як на мене, то таке годування далеко не в радість. Дивлячись на таку ситуацію, точно не хочу годувати до 2...не те що далі.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 11:04

Іринка, то, як на мене, проблеми виховання.

Дитину значно раніше треба вчити їсти дорослу їжу (і не запихати, бо так і до 2 не запхаєш), а скакання з груді на грудь???

Ну я не сумніваюся, що при таких розкладах можна говорити, що ГВ це брєд і збочення.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 10 січня 2011, 11:11

Marta написав:
Natalinda написав:
Кому ВАМ??? Хто тут годує до 3,4, чи 5-ти років???

Наталіндочка, поки що ніхто, проте, як бачиш, для багатьох це здивування не викликає, і вони не виключають, що будуть годувати до такого часу.

Просто цікаво.

Я яра ГВ-шниця так само, проте я проти довго-довгогодування, я за годування до 2,(це вже для мене довгогодування) максимум до 2,5 років.
Далі я вважаю, дитина в ідеалі повинна або сама відлучатися, або плавно відлучати. Ну тільки плавно, звичайно. Щоб ні в мами, ні в дитини не було жодного стресу.
На мою думку так само, потрібно дати дитині дорослішати, вчити її іншим методам виявлення любові, заспокоєння, т.д., ніж циця.
А коли на протязі такого часу, як говориться,-( 4-5 років) мама чи дитина ще потребують цього контакту, я б задумалась.
А ще окремо виділити хлопчиків. Тут точно Фрейд би плакав...
В мене є знайомий хлопчик 5 років, ростом вже майже з маму, дівчата, це дитина, яка йде в школу!!!
Яка цицька? Якби в такому віці цицька була в роті, не важливо, вдень чи вночі, 15 хв чи 2 хв- це проблеми психологічні або в мами, або в дитини, або в обох!
І я б своїй Лізі такого нареченого не хотіла.
Це ,на мою скромну думку, вже попахує збоченням. Або сильною залежністю мами в дитині чи дитини в мамі.

Кожен, звичайно, вирішує собі сам, і поки комфортно обом, але якщо буде комфортно і далі, якщо нікому так і не захочеться полишати, то чи є межа, доки годувати?

Я теж за ГВ. Для мене теж ідеал до 2-2,5, але до 5 - мене б не сильно дивувало думаю, але дійсьно як факт, а не спостерігати за цим на площі чи в магазині. Не сильно цікавилася годуванням до 3,4,5 проте переконана що це лише наніч чи вночі, ато не щодня. Якщо відхилення - то думаю шо не через ГВ, а ГВ допомагає це відхилення побороти. Тобто як на мене то якщо дитина і мама в адекваті, то жодна 4,5-ти річна дитина цілодобово цицю не смокче, це ж не немовля до 6 міс. якому нічого більше не треба лиш їси і спати. А якщоб б борони Боже в дитини були проблеми із здоровям фізичним чи психічним і ГВ полегшувало її стан - то і до 10 годувала б
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 10 січня 2011, 11:12

mala-karta написав:Дівчата, от серойзно, єдине, що мене утримує від годування до 4 чи скільки там малий захоче років - це суспільна думка.
І все.

Вот-вот. Суспільна думка - то страшна сила.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Natalinda » 10 січня 2011, 11:20

mala-karta написав:Природа задумала груди для годування дитини, але погодувати на людях дитину навіть місячну - це соромно. Я не говорю, що сісти посеред площі, вивалити все що є і демонстративно годувати. Тому що в нас груди асціюються далеко не з годуванням дитини в першу чергу? Чи чого?

Marta написав:Так, бо вони таки не лише для годування створені.... ;-)

По поводу грудей і для чого вони. Я не сильно маю час шастати по нету в пошуках лінка, може хто на слово повірить, тому напишу. Проводили колись досить цікавий експеримент. Чоловікам пропонувалися фото крупним планом попи жіночої і грудей і просили вибрати ті фото які їх більше збуджували. Так от майже 100%-відсотково чоловіки обирали саме попи. Пояснювалося все фізіологією, самець обирає здорову самку для продовження роду і т.д. і т.п.

Я схиляюся до думки що груди таки для годування в першу чергу, а вже потім для всього іншого не менш приємного. Чому ж саме серед тих жінок які годували грудьми менший відсоток захворюваності на рак грудей, а не серед тих хто груди для інших потреб використовують ;-)
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 10 січня 2011, 11:22

kamisia написав:питала чоловіка: до якого віку він вважає нормою ГВ, сказав до 2,5-3,5 роки
До того я з ним про користь і переваги чи недоліки довгогодлування разу не горорила))

Питала свого тоже :zybu: "Ти мама ти таке краще знаєш, скільки треба - стільки годуй"...........пауза............ "А доки там люди годують?" - ось вам і суспільна думка :mad:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей