Глобальні оголошення!

Дієтичні страви

Модератор: irinka

Дієтичні страви

Повідомлення Перлинка » 10 грудня 2010, 00:00

Дівчата,хто захоплюється здоровим харчуванням,коліться шо їсте.
Бо я дотепер була не в ваших рядах,люблю все шкідливе,смажене копчене ,солодке і т.д,але видно воно дало про себе знати,бо така печія,що не можу нічого їсти,аж до рвоти.
А їсти хочеться,і хочеться смачненького.Ну кашки,супчики пісні,салати з теперішніх огірків і помідор не хочу,ну рибка тушена там чи парена,салат з бурячка,пекінської капусти, і все,шось на тому моя фантазія скінчилась.Прошу поділитись як рецептами,так і просто перерахувати назви страв чи продуктів,які можуть бути банальними,але мені шось все з голови повилітало.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Re: дієтичні страви

Повідомлення mala-karta » 10 грудня 2010, 00:30

а молоко то пісне чи ні?

я люблю молоко з бананом в блендері - воно таке що і нап'єшся, і наїсишся. Молоко можна тепле - так прикольніше. І ще молоко мені на самих початках печії допомагало.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 10 грудня 2010, 00:42

дякую молоко пю,але від бананів теж печія.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Alisa » 10 грудня 2010, 09:44

Мої улюблені страви:
Відварений гарбуз з цибулькою і оливковою олією.

Йогурт: заморожені ягоди +кефір + мед

Вчора тушила в духовці квашену капусту з картоплею (просто залила водою, ані грама жиру), а вже потім хто як хотів - чоловік собі шкварок туди насмажив, ну а я оливкову олію.

Морозиво: сир кисломолочний+ ягоди + мед + ложка кефіру. В шейкер - і в холодильник :zybu:

Салати зі свіжої капусти, моркви (з соком лимона, щоб посмачніше), каші різні, заправлені рослинною олією.

Іноді, макаронИ з твердих сортів пшениці заправлені оливковою олією (іноді додаю туди часник для пікантності :crazy:
Скумбрія запечена.

Дофіга корисних страв.

П.С. Головне корисні страви не зіпсувати. В мене співробітниця дуже "слідкувала" за фігурою, і брала з собою на обід легкий салатик, заправлений МАЙОНЕЗОМ :scare:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Alisa » 10 грудня 2010, 10:00

Перлинка написав:Дівчата,хто захоплюється здоровим харчуванням,коліться шо їсте.
Бо я дотепер була не в ваших рядах,люблю все шкідливе,смажене копчене ,солодке і т.д,але видно воно дало про себе знати,бо така печія,що не можу нічого їсти,аж до рвоти.
А їсти хочеться,і хочеться смачненького.Ну кашки,супчики пісні,салати з теперішніх огірків і помідор не хочу,ну рибка тушена там чи парена,салат з бурячка,пекінської капусти, і все,шось на тому моя фантазія скінчилась.Прошу поділитись як рецептами,так і просто перерахувати назви страв чи продуктів,які можуть бути банальними,але мені шось все з голови повилітало.

Перлинко, не їш пекінської капусти, це нітратне зло :mrgreen: . Бери нашу білокачанну :zybu:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Перлинка » 10 грудня 2010, 11:15

Alisa
Дуже дякую,особливо за капусту тушковану(без жиру) ,шось за неї зовсім забула,капусту білокачанну купую лиш для борщу та для голубців.Ну і салатик з моркви забацаю.
А каші які ?крім гречки,вівсянки,пшонки ,кукурудзяної ,(рис останнім часом не люблю) більше нічого згадати не можу.

Я підозрюю ,що з їжею так само як з солодким чаєм,звикаєш давати 3 ложки цукру-тобі солодкий,2-спочатку не солодкий потім солодкий,1 -споч. не солодкий,потім солодкий,а потім і без цукру смачно.Я зараз не можу навіть 2 двома ложками цукру на велике горнятко пити чай ,такий він мені приторний ,хоч в дитинстві навчена була пити з трьома.

Так само проста дієтична їжа лиш спочатку не смачна,а потім як звикаєш,то й її можна полюбити.Бо я зараз просто напросто відкриваю й закриваю холодильник,те що люблю не можу їсти,те що не люблю не хочу.Ше видно не сильно зголодніла,за кілька днів мені все зайде :zybu: .
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Nymydora » 10 грудня 2010, 15:12

в нас зелена гречка зі сметаною - завжди на сніданок,
супи-пюре зі всіх овочів, що є в хаті, суп на червоній сочевиці, капусняк, інколи без картоплі навіть, фасольковий суп, гороховий з сухариками (сушу в духовці порізаний на кубики хлібчик), грибний.
каші (крім пшоняної, бо чоловік не їсть) - крім традиційних гречки-кукурудзи-рису з овочами - гарбуз з рисом, рідше з пшоном і обов'язково з маслом, іноді пшенична, перлова, горохова.
з іншого - овочеве рагу, цвітна капуста на парі, полита розтопленим маслом, посипана тертим яйцем, рисові макарони, рідше - макарони з твердих сортів пшениці, тушена в сметані фасолька , гриби - часто: печериці, гливиЮ, маслюки, білі, рижики.
риба - вкрай рідко і тільки запечена
салати: капуста+морква+цибуля+сметана АБО сир з часником; яйця+цибуля+сметана (улюблена страва мого мужа), ну і сезонні салатики. Як маю пророщену пшеницю, додаю в салати теж.
+ канапки з авокадо з часником в нас з'їдаються, як окрема страва (може бути на вечерю, наприклад).
Ще можемо просто випити по склянці сметани з подільським хлібом.
Може меню не дуже різноманітне, зате більш-менш здорове.
Востаннє редагувалось Nymydora в 10 грудня 2010, 15:15, всього редагувалось 1 раз.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Nymydora » 10 грудня 2010, 15:14

ага, і про молоко. Кип'ячене молоко в список здорових продуктів не входить, ТИМ БІЛЬШЕ у поєднанні з іншими продуктами. Ех... :(
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Alisa » 10 грудня 2010, 15:47

О, згадада, кльова страва - картопля в кожушках.
І омлет запечений.
А ще зараз наминаю салат з редьки ( терта редька + укроп + оливкова олія) . Смакота.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Naya » 10 грудня 2010, 16:05

а запечений пастернак!
а корінь петрушки
а салатики з селери...
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Далі

Повернутись до Рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей