По-перше працівники не повинні самі сплачувати внески в ПФ, це протизаконно. В такому випадку Ви просто порушете закон.
А тепер давайте подивимось, що відбувається. Якщо підприємціі не сплачують за працівників в ПФ відповідні внески, то не наповнюється ПФ. В нас і так працюючих менше ніж пенсіонерів, ще і майже вся зарплата в тіні. В результаті ПФ, дуже бідний. І от-та бабуся яка живе поруч з Вами не може розраховувати на достойну пенсію. Байдуже, що вона може в школі пропрацювала 30 років. Отож не сплата внесків це злочин впершу чергу проти пенсіонерів.
Далі.Підприємець, який не сплачує відповідні внески за своїх працівників, обкрадає їхне майбутнє, бо ці люди будуть мати лише мінімальну пенсію. Вони заробляють для підприємця матеріальні блага, а розраховувати можуть на ....
Звичайно, правда в кожного своя. Хочеться і заробити, і дітей вдіти і забавку купити. Але чиї це гроші? Кому їх не додали? І як же заповідь Божа "не вкради"? Чи "не вкради2 не дорівнює "не додай"? Мабуть тут відповідь теж у кожного своя.
Радмило,ви почитайте будь ласка уважно що я написала,а тоді коментуйте,я плачу 2000 грн за 20 робочих днів звичайному продавцеві без вищої освіти та інших досягнень,які працюють в теплі та комфортних умовах,вважаю що це досить достойна зарплата,максимум з того що я можу виділити,можу дати їм по 1000 грн,як платять всі інші ,і буду платити в пенсійний фонд за них,думаєте вони від того будуть задоволені.Їх ніхто не силує у мене працювати на таких умовах,тому я не вважаю що когось обкрадаю.Нехай йдуть до інших де за них будуть платити в ПФ і на руки давати копійки.
Як це працівник сам за себе не платитть?Офіційно то гроші я повинна віднести в ПФ,але стягуються ж вони із ЗП працівника ,як і у бюджетників.
Що тепер і доведеться мені зробити(або будемо ділити навпіл),бо ці витрати я понести не можу.То кому від того закону стане гірше ПП чи звичайним людям?
Нехай спочатку олігархи махінатори,контрабандисти ті що міліарди в тіні прокручують посплачують те що їм належить по закону,а тоді вже я.Найшли крайніх млін,тільки почали вичухуватись з тої бідноти,до держави не йду і нічого від неї не чекаю,і на пенсію її не розраховую,по біржам не тиняюсь,а навпаки створюю нові робочі місця,годую сімї тих людей,і ще виявляється що я когось обкрадаю.
У мене є сімя з дітьми інвалідами яким я допомагаю,і знаю точно куди ті гроші підуть,а не партіїї регіонів ,щоб позакривати їх дзюри бо вони на вибори потратились .