Глобальні оголошення!

Дитяча художня література

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитяча художня література

Повідомлення Natalinda » 25 листопада 2016, 20:57

Напишу свою думку яка вже ту в цій темі звучала, бо з кожним роком я в ній утверджуюся. Кожному віку - свої книги, свої іграшки, все своє.
Ми читали перший раз Лісову школу рано, на памятаю вже коли, треба по цій темі подивитися, потім ще раз, потім ще раз перед школою, потім в самій школі. Щоразу дитина сприймає по іншому, "з висоти свого досвіду" так би мовити. Спочату теж упускала в літературі такі слова як "дурний" і тому подібні, потім почала прислухатися до дитячого спілкування. ООООО!!!! то взагалі окрема тема. Давно вже не опускаю нічого, читаю все, стараюся пояснити все що питає, і що не питає, але я бачу що "в недоумении". Зараз вважаю що в 3-4 роки нема чого переводити час на книги типу Лісової школи, детективів Матюшкіної і ще багато чого. Ближче до 6-ти - саме то!
Шапочку і кит - ми читали минулого року, і цього роу читатимемо ще раз обовязково, бо вже по розмовах бачу, що розуміння буде більш глибшим.

Зараз тісно спілкуюся з 4-5 класами. В лісовій школі - то навіть не квіточки)))) то так, бутончики)))))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TYulia » 25 листопада 2016, 20:59

nelly написав:ТЮля копійни сюди можна бeз фоток бо нe сильно шастаю а тут би почитала

Хочу поділитись з вами оглядом такої книги. Когось застерегти від неї, а комусь порекомендувати.

Мій Ангелик - Ковальчук Н. - Видавництво - Сни старого дуба

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення nelly » 28 листопада 2016, 18:11

ТЮля сподоб Вам фантастичні історіі на добраніч? Напишіть коротко суть історій :rose: тeж дивлюся на цю книгу
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення TYulia » 28 листопада 2016, 22:07

Не читали ще. Через тиждень на ДН подарую. Чула багато схвальних відгуків. Мануель і Діді малому подобається, а в цих історіях якісь ті самі мішки є. Таранька, здається, таку книгу ще з Форуму видавців привезла.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення taranjka » 02 грудня 2016, 11:03

напишу відгуки про те, що читаємо. Дала нам Неля "Марцелінку" - це книжка про Всесвіт і як в ньому все зроблено, які процеси відбуваються як він утворився, але написано в вигляді розмови між Маленьким Духом (я так зрозуміла Творцем) і дівчинкою, яка тільки має народитися. Як на мене трохи складно написано, деякі теми не розкриваються, а порівняння і я не всі можу зрозуміти. Даринка слухає і пробуємо розібратися разом, а Амі зовсім не зацінила.
інша книжка яку почали - "Марічка і червоний король" - моє розчарування. Це таке собі дитяче фентезі - діти потрапляють в інший світ і в них неймовірні пригоди. Але, читаючи перед тим багато інших творів мова цієї книжки досить скупа, мало описів і "ліричних відступів". Герої прописані досить скупо. Розділи короткі, але в кожному з них нова пригода - реально втомлюєшся, що постійно щось стається. Ми прочитали десь чверть і малі обоє попросили її відкласти.
Серія книжок про Джуді Муді - Дарця їх обожнює, читала сама, тепер перечитує, а інколи зачитує свої улюблені моменти. Щодня перевіряє, чи вже вийшла наступна (на сайті пише що вона вже в друці))). Про дівчинку школярку, яка дуже вигадниця, і якщо в неї пригод нема. то сама їх вигадає. Читається легко, великі букви, багато чб ілюстрацій. Думаю гарно якраз для дітей, які навчилися читати, бо йде дуже легко.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Галина » 02 грудня 2016, 11:13

Ліля, я якраз думала ту Марічку брати, дякую за відгук. Джуді нам принесе Миколай, то думаю сподобається.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Русік » 08 грудня 2016, 18:48

taranjka, з понеділка ВСЛ починає продавати нову Джуді Муді
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення TanenRom » 09 грудня 2016, 21:08

taranjka у нас аналогічно - Дана в захваті від Джуді Муді
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення taranjka » 13 січня 2017, 19:33

з останнього прочитаного:
Шапочка і кит - гарне, швидко читається, після багато тем для обговорення
Гості на мітлі - двояке враження. пригоди, відьми, піднято питання про допомогу, дружбу... але там про село хто-зна яких років. я вже такого не застала, трохи слів застарілих, що і я не знаю. поведінка дітей не природна (четвертокласники ремонтують самі дах, піч.. то напевне за часів мого дідуся було).
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення nelly » 13 січня 2017, 19:43

а хто має Паці на паті? Доя якого влна віку? То про eтикeт? Напишіть.
Ми читаємо Йоргeн+Анна=любов.
Напeвно трохи зарано, про дівчинку в 4класі в якоі зявився в класі новий хлопчик і як вона хочe звeрнути його увагу. Так цікаво спостeрігати за Марго як вона сприймає амурні пeрeживання Анни :love: лиш почали то вражeння від книги нe скажу поки..
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей