Глобальні оголошення!

Перші страви

Модератор: irinka

Re: Перші страви

Повідомлення pan_kotskyy » 19 жовтня 2016, 13:25

taranjka написав:а тепер давайте зробимо перекличку супам, хто які готує :) бо я їх люблю, але фантазія вже втікла :)

борщ, фасоляний, гороховий, овочевий з ячмінною крупою (туди всякі броколі кидаються), гречаний, бульйон якщо з домашньої курки (тобто дуже рідко), капусняк (давно не було, бо квашеної капусти ще не маю). Всі супи пісні, звичайно.
Колись варила з пангасіуса, але коли взнала, що це ужас-ужас, то і не варю.
Згадала, що давно-давно не варила з фрикадельками, той же овочевий, фрикадельки окремо варю і додаю до супу. Здається. все...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення nelly » 19 жовтня 2016, 13:29

Та ні поки звариться квасоля і мясо і тe всe пeрeчистити нарізати, мeні йдe дві години.
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення TYulia » 19 жовтня 2016, 13:31

TaniaPicaSSo написав:В мене та сама історія, що овочі не дуже люблять і вибирають. То в мене тепер всі супи, і борщ в тому числі, готуються за таким принципом: все абсолютно блендерю, залишаю лише шматочками картоплю, м'ясо, якщо таке є в супі (хоча то рідко дуже воно в нас є в перших стравах), і може крупу якусь, якщо така є в супі. А всі моркви, кабачки, цибулі, перці, брокколі, зелень, і що там ше - то все блендерю, і його не видно. А супчик зате получається густий, смачний. І вже не поколупаєшся в ньому :hi:

А то в який момент те все блендерити? Ще сире? Чи зварене окремо?
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення nelly » 19 жовтня 2016, 13:49

Росольник з рисом, з чeчeвиці, вжe пишу квасолeвий бо будe щe, грeчаний, ячмінний тeпeр став пeрловий або з артeку, борщ, зeлeний борщ, овочeвий,бульйон,капусняк.
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення pan_kotskyy » 19 жовтня 2016, 13:57

nelly написав:Та ні поки звариться квасоля і мясо і тe всe пeрeчистити нарізати, мeні йдe дві години.

в мене сурово - без м'яса і фасолі... хіба якщо наперед подумаю і фасолю замочу. А все решту як і в інших супах, нє? картопля, морква, цибуля ну і плюс буряк. Хіба ти ще окремо підсмажуєш моркву-цибулю. Знаю, що дехто і буряк перед тим окремо варить чи пече (я так не пробувала).
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення mariana » 19 жовтня 2016, 13:59

Я варю борщ червоний і зелений, з фрикадельками, всякі овочені(з брокколі,цвітною,зеленим горошком, рисом або булгуром, або кльоцками), бульйон курячий, рисово-помідорний, гороховий, суп -пюре кабачковий, гарбузовий, морквяно-яблучний, рибну юшку. Ще варю суп харчо, це смакота просто надзвичайна, але то суто для нас з чоловіком, малому загостре. Ще можу з кьоцками якийсь суп зварити, або курячий з мілкими макаронами, щось такого плану.
Ще згадала що варю гуляш угорський. але то таке між першою стравою і другою.
Востаннє редагувалось mariana в 19 жовтня 2016, 14:02, всього редагувалось 1 раз.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення mariana » 19 жовтня 2016, 14:01

pan_kotskyy я завжди варю попередньо буряк на борщ, більше так люблю, і колір дуже гарний насичений получається.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення nelly » 19 жовтня 2016, 14:02

Я роблю окрeмо зажарку {скоршe підтушку бо мало оліі більшe води} з моркви цибулі, сирого тeртого буряка, пізнішe додаю мeлeні помід і вкидаю цe всe в кінці варки тоді колір боршу насичeно чeрвоний і смак мeні кращий, ну і капусту нарізати мeні довго. Я крім борщу нічого нe засмажую тому мeні довго в даному випадку.
nelly Офлайн

Я тут живу

Повідомлення TaniaPicaSSo » 19 жовтня 2016, 14:04

TYulia написав:А то в який момент те все блендерити? Ще сире? Чи зварене окремо?

Те, що маю блендерити відварюю або підтушую окремо, блендерю, а тоді додаю вже, коли все інше готове.

Буряк теж відварюю перед борщем, а потім блендерю разом з іншими овочами.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення taranjka » 19 жовтня 2016, 14:06

nelly в мене фасоля відварена і порціями в морозилці :) а борщ і пісний може бути :) муж каже зупа з буряком :hi:

я до того, що панкоцька написала ще додам картопляний суп пюре з грінками ( його люблять), рибну юшку типу лохікейто (на основі кусків червоної риби), і грибну

ще я заморожую бульйон (курячий, рибний) - варю основу в великій каструлі, а тоді ділю на кілька частин. на одній варю, що запланувала - решту в морозилку :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей