vikilandi написав:Саме в селі найбільше було підпілля, самвидаву, криївок, там зберігались традиції й мова..
Якщо Ви ще не зрозуміли, то вважати, що традиція і мова збереглись завдяки вище названому, (лишу вже в спокої, раз Вам то неприємно), то трохи занадто. Територія України доволі велика, і в кожному регіоні свої були традиції. І вони там збереглися, завдяки тим людям, які власне, і проживали на конкретній території.
Щодо класно. Так і тут же було геть не зле. Якщо не рахувати тої частини населення, що чинала опір і через те постраждала, то можна сказати, що і Західна Україна набула свого розквіту, саме за Радянського союзу.
А щоб не бути голослівною, ось сторінки із підручника історія Тернополя 5 клас. До речі на першій сторінці привітання , від шановного пана мера.

Чітко читаємо про злидні, хвороби та еміграцію на початку 20 століття. І кількість жителів 30. тис
А далі, що ж далі? Зростання населення до 200 тис, побудова великих підприємст, шкіл, інфраструктури, культурних об'єктів.

То як бачимо розвиток і розбудова торкнулись усіх регіонів України і західних областей також.
Власне тема була не про те. Тема була про те, що міряти патріотизм по вдяганню вишиванки, безглуздо. І бажання вчити як інших жити і що всі повині однаково вдягатись, молитись і. т.д. взагалі недопустимо в демократичній державі, як ми вже туди прямуємо.
Я ж не казала Вам, що не носіть, бо мені так не подобається. Я сказала, що мені не подобається, що в деяких школах це вимагається в примусовому порядку.