Глобальні оголошення!

Метод прибирання КонМарі

Модератори: олеся, Любов

Re: Допоможіть скачати книжку - поповню вам рахунок

Повідомлення Natalinda » 23 березня 2016, 10:31

nelly написав:А на рахунок захламлення то це скорше спосіб життя і бажання позбуватися старих речей. Якщо підійти до шафи і твердо вирішити що зараз з неї мінімум 10 речей їдуть на благочинність або в смітник то і книги не треба читати. Або прочитати книгу і скреготіти зубами що я таки щось з хати мушу викинути....

От я часто думаю про захламлення, про спосіб життя і так далі. В мене ну дуже не фонтан з прибиранням, і дуже багато речей які в принципі давно можна було викинути, але вони мені рано чи пізно згоджуються. От буквально на днях мені дуже знадобилася торбинка кави, яка була до того непотрібна років 10 напевне. Те саме було нещодавно з нитками ірис, яким 100пятсот років, але половину з них я викорисатла на новий рік. Хоча з іншого боку це можна було свого часу викинути, а зараз піти й купити....
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 23 березня 2016, 11:06

Згідна, інформації по даній темі зараз повно, і безкоштовної в тому числі.
Але і книжку цю я знайшла за 2 хвилини. Формат fb2.
Ось посилання на сайт, звідки я скачала.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Але там треба зареєструватись спершу. Кому лінь, ось ще одне посилання на мій дропбокс:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення nelly » 23 березня 2016, 23:06

Наталінда, то ще такий нюанс якщо є де складати 1 кімн 2 кімн квартира чи бeдинок то ж різні речі), якщо в тебе наприклад тумбочка для рукоділля то скільки місця займе та кава чи нитки. я от теж пару заколок зробила малій проте стрічок купила на купу гривень і не викидаю, бо чекаю поки до мене муза прийде ну т.д. Ми коли переїхали на квартиру 5 років назад то мали на півшафи купе речей і так трохи по квартирі, потім доложили там, пізніше зробили вітальню яка довго стояла пуста всередині і вже її заклали, вже і полицю книжкову заклали всім чим треба і не треба. Ну тобто всеодно з часом все накопичується. Я до прикладу дуже люблю у деяких речах довго ходити інколи вдіваю і ловлю себе на думці що ще студенткою в тому ходила, а вже Слава Богу майже 10 років як після інституту то вже логічно пора того позбуватися. Чи куртка яка висить в шафі 4 роки не вдіта і я ще думаю що колись 1 чи 2 рази вдіну звичайно їй пора на вихід. А до прикладу речі з Марго не віддавала нікому бо знала що будуть ще діти, то Златі майже нічого не купували, але ж ті речі займали в складці купу місця.
До чого тут я? :confused: ААА звичайно книга може допомогти в тому розібратися, але якщо тверезо до цього підходити то можна і без книги :wink:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Marichka » 23 березня 2016, 23:25

Я не вірю,що маючи малих діток,можна не прибирати.То або треба мати для того прибиральницю,або нічого не мати:ні одягу,ні книжок-олівцівці,ні іграшок-як з дитинства мого тата:)
Коли більші трохи діти,то легкше привчити,якщо є потрібні меблі.в моєї знайомої троє хлопців шкільного віку.вона виділила одну кімнату на одяг.Там кожен має свій сектор і весь одяг на вішаках.Там одягаються,роздягаються.Там прасує.І ніхто туди не заходить.Я випадково побачила,бо діти хованки грали:)
Думаю,що прибирання-то постійний процес.Нікуди від нього не дінемся.Все залежить,як до того ставитись.Для себе я зрозуміла,що не живу,щоб прибирати.Часом залишаю,як є.І не роблю з того проблеми.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення pan_kotskyy » 24 березня 2016, 08:06

Marichka написав:Для себе я зрозуміла,що не живу,щоб прибирати.Часом залишаю,як є.І не роблю з того проблеми.

Ах, як знайомо :hi:
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Tania_Muran » 30 березня 2016, 14:37

TaniaPicaSSo написав:Згідна, інформації по даній темі зараз повно, і безкоштовної в тому числі.
Але і книжку цю я знайшла за 2 хвилини. Формат fb2.
Ось посилання на сайт, звідки я скачала.
Прихований текст
Але там треба зареєструватись спершу. Кому лінь, ось ще одне посилання на мій дропбокс:
Прихований текст

На жаль, скачавши за вашою ссилкою, побачила що то лише фрагмент для ознайомлення. Сьогодні хотіла оплатити через Сбер Банк Росії, але комісія там 100грн, тому знову питання чи знайдуться бажаючі допомогти "купити" цю книгу, олативши її інтернет грошима, чи через термінал? Ех...в цьому нічого не тямлю.
Може в когось уже є рахунок в інтернеті (ківі, віза кард чи щось інше)?
Tania_Muran Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 10 раз.
Діти: Два хлопчики

Повідомлення TaniaPicaSSo » 30 березня 2016, 14:41

Ти жартуєш? Ну який фрагмент, коли там всі 5 глав і в кінці ще є "Послесловие"...
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення Tania_Muran » 30 березня 2016, 14:56

оскільки я мусила переводити формат у пдф через програмку в інтернеті то у мене вийшло таке:
лише 2 глави, і ...Конец ознакомительного фрагмента.
Зараз ще раз попробую скачати по вашій ссилці, може це щось напуталось.
Tania_Muran Офлайн

Тільки роззираюся

Повідомлення Tania_Muran » 30 березня 2016, 15:01

Справді, то буа моя помилка.
Тут я переконвертовувала

Дякую!
Tania_Muran Офлайн

Тільки роззираюся

Повідомлення TaniaPicaSSo » 30 березня 2016, 15:34

До слова, я вже прочитала трохи менше половини цієї книги. Поділюсь поки враженнями, як дочитаю, то ще щось додам.
Метод прибирання даної панянки категорично відрізняється від Флаймами чи Флайледі. Авторка відразу каже, що забудьте про всі ці "15 хвилин в день", "викидати 1-2-3 речі кожного дня" і т.д. Вона каже, що так ви все життя будете ходити по хаті, прибирати, але ніколи у вас не буде чисто і прибрано. Вона каже, що треба навести порядок один раз і все. Каже, що коли ви побачите, що у вас помешкання буде все охайно прибрано і гарно поскладано, вам більше ніколи не захочеться повертатись до хаосу (наївна, нє?))). Але я з нею згідна в тому, що вона пише, що хаос в речах веде до хаосу в голові і в житті загалом, і навпаки. За її словами, прибираючи, наводячи порядок в своїх речах, очищаються думки і всі інші справи і життя загалом теж приходять в порядок. Я повністю з нею згідна, бо знаю по собі, що хаос в речах і справді тормозить багато справ і веде до загального безладу у житті, а коли наводиш лад в речах, то якось у всьому іншому з"являється організованість теж.
Але те, що вона називає прибиранням не має жодного стосунку до миття кухонної плитки чи підлоги. Вона говорить лише про порядок в речах. Перше, на що вона звертає увагу - це хлам. Вона каже (і думаю, то правда), що більшість речей, які ми маємо, нам непотрібні і лише займають місце. Про багато що ми самі часто забуваємо, що воно є. А багато чого не наважуємось викинути, бо нам його хтось подарував або ця річ навіює різні спогади. І авторка радить для початку уважно переглянути всі свої речі по категоріях і залишити лиш ті, що справді потрібні. І тут авторка дає слушну пораду, не показувати іншим членам родини (особливо мамам, сетрам), що ви викидаєте, бо вони відразу захочуть залишити все собі :hi: Щодо інших членів родини, то авторка не радить лізти в їхні речі і каже, що треба почати з себе, навести лад в своїх речах, а тоді вони мимоволі заразяться вашою організованістю і самі почнуть робити те, що і ви (тут у мене є деякі сумніви). Одним словом, про викидання речей відведена ціла окрема глава.
Потім багато інформації по категоріях речей, як саме їх зберігати, де і т.д. Вся ідея порядку в тому, щоб речі зберігались у відповідних місцях, де їм належить бути, і після їх використання треба все ставити на місце. От і весь секрет, так би мовити. Але авторка сама дітей не має і наразі до того місця, що я дочитала, про них нічого згадано не було, тож вона не дуже має уявлення, як це класти всі речі на свої місця, коли в тебе малі діти :hi:
В цілому, така ідея мінімалізму в речах мені подобається, я не так радикально, але поступово вже якийсь час працюю в тому напрямку викидання та скорочення загального обсягу пожитків. Кілька місяців тому поставила собі за мету позбутись однієї шафи - і так поступово полицю за полицю, шухляду за шухлядою таки це зробила. Щось переставилось, багато чого просто викинулось. Ми колись з чоловіком сперечались на рахунок безладу і хаосу у квартирі. І я казала, що це все через те, що у нас мало місця, що якби було більше кімнат, а ще горище, підвал, і відповідно більше шафів і тумбочок по всіх цих приміщеннях, то все би було гарно поховано і нічого ніде не валялось. А він сказав, що неправда, що скільки б в мене тумбочок не було, я б їх всі чимось заповнила. І через якийсь час я таки з цим погодилась. Ідея накопичення тепер видається мені якоюсь нездоровою. Нам всім і справді непотрібно для життя дуже багато речей. Тому я вже десь рік потихеньку час від часу добираюсь до якихось місць і там роблю реорганізацію і чистку, і намагаюсь побільше безжально викидати. Але так як радить авторка - все і одним махом, зранку до вечора, то звісно, що немає ні можливості, ні фізичних сил.
Дочитаю книгу, то ще напишу, що ще цікавого авторка радить. Загалом мені книга подобається, хоча написано доволі жорстко. На особисту зустріч-консультацію з авторкою я б не наважилась :hi:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Домашній затишок

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість