TaniaPicaSSo » 06 березня 2016, 20:22
Хто був сьогодні на виставі "Півтори жменьки" Франківського театру? Я в шаленому захваті!!! Не знаю, чи всі вистави у них такі ж гарні, як ця (пригадую, один раз ми ходили на якусь їхню виставу, та я зовсім не пам"ятаю на яку, бо то було десь більше року назад), але ця мені надзвичайно сподобалась. Дуже відчутно було інший стиль, і неозброєним оком видно було, що це не наш театр. В нашому різні вистави бувають - більш вдалі, менш вдалі, але в наших от завжди відчутний трохи несмак і кітч, особливо в музиці, в їхніх пісеньках. Такі простенькі фонограмки бумцик-бумцик з дуже посереднім виконанням, все як не в стилі попсні, то а-ля шансон. А тут словами не передати, наскільки все було зі смаком зроблено, а музичний супровід просто бомба! Дія вистави відбувається ніби в Грузії в горах, і музика така чарівна, інструментальна, така трохи гуцульська. Плюс на барабані грали на живо на сцені і актори самі наживо співали, в той час як наші завжди використовують фонограму. І декорації дуже красиві. Ну декорації в нашому театрі теж мені завжди подобаються, а от музика в наших... ну я вже сказала. Ну і по сюжету дуже гарно все складено, стисло, жодного затягнутого діалогу. На заявлене 3+ цілком відповідає.
Єдиний мінус, що народу сьогодні було дуже багато, і відчутно багато таких, що перший раз. В залі було дуже шумно, багато дітей розмовляли, плакали, а ще фотографували зі спалахом, знімали відео на планшет і т.д. Оскільки нам довелось сісти майже в самому кінці, то часом моя дитина просто відволікалась від вистави на ці всі подразники, бо деколи навіть я сама не дочувала слів із вистави. Цікаво, від чого залежить кількість глядачів. А то один раз три ряди, а другий раз зал повен.