TYulia написав:і про кроликів- чи там існує якись хронологічний зв'язок? З якої книжки потрібно починати?
Про кроликів. там ніби нема хронології в подіях, кожна історія окремо. Але є одне але. Ми перечитали не одну історію, і я ніяк не могла зрозуміти, чому в сім"ї у них є тато і тітонька. Тітонька по ходу виконує роль мами, то може вона і є мама, думала я, а це так назвали тітонька для читача, але ж чому тоді тато це тато, а не дядечко? Я нічого не могла зрозуміти, аж нарешті взяли ще одну книжку з бібліотеки на Коперніка, і там в одній історії згадалося, що мама, виявляється померла, і за кроленятками доглядає тітонька, ну і тато. Нарешті мені стало зрозуміло.
А ще хочу скзати про сюжети. Нам кролики довго не могли "піти", але як я тепер розумію, виною є саме та підбірка історій, яка в нас є. Це та, де перегони. Там три історі, і всі настільки складні. В кожній сюжет переповнений всілякими технічними штучками і їх детальним описом. В одній історії у гномів-помічників Санти ламається якийсь чудернацький пристрій з назвою, яку забуваю відразу після прочитання, в другій перегони, де теж дуже детально хто на чому їхав, як їхав, які перешкоди здолав і т.д., а третя про виставку наукових винаходів. І так ті історії нам не йшли, як я не спрощувала їх для Марти, та вони були ну дуже якісь незрозумілі. При тому, що самі кролики так подобались, і так хотілось побільше про них дізнатись. То я потім аж виявила, що то не всі історії такі намудровані, що є такі гарні та милі, про те, як вони садили грядки, танцювали, малювали, гуляли і т.д. То ці історії Мартусі зараз в самий раз. А до перегонів ще треба трохи дорости.