Глобальні оголошення!

Дитяча художня література

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитяча художня література

Повідомлення Галина » 08 жовтня 2015, 12:16

Нестайко таки вже не те покоління. Мені подобається, але моя Діана вже хоче сучаснішого чтива. Для мене головне, що хоче сама читати, після домашнього завдання ще хоча б 2 сторінки читає художньої літератури.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення TaniaPicaSSo » 08 жовтня 2015, 12:52

TYulia написав:і про кроликів- чи там існує якись хронологічний зв'язок? З якої книжки потрібно починати?

Про кроликів. там ніби нема хронології в подіях, кожна історія окремо. Але є одне але. Ми перечитали не одну історію, і я ніяк не могла зрозуміти, чому в сім"ї у них є тато і тітонька. Тітонька по ходу виконує роль мами, то може вона і є мама, думала я, а це так назвали тітонька для читача, але ж чому тоді тато це тато, а не дядечко? Я нічого не могла зрозуміти, аж нарешті взяли ще одну книжку з бібліотеки на Коперніка, і там в одній історії згадалося, що мама, виявляється померла, і за кроленятками доглядає тітонька, ну і тато. Нарешті мені стало зрозуміло.
А ще хочу скзати про сюжети. Нам кролики довго не могли "піти", але як я тепер розумію, виною є саме та підбірка історій, яка в нас є. Це та, де перегони. Там три історі, і всі настільки складні. В кожній сюжет переповнений всілякими технічними штучками і їх детальним описом. В одній історії у гномів-помічників Санти ламається якийсь чудернацький пристрій з назвою, яку забуваю відразу після прочитання, в другій перегони, де теж дуже детально хто на чому їхав, як їхав, які перешкоди здолав і т.д., а третя про виставку наукових винаходів. І так ті історії нам не йшли, як я не спрощувала їх для Марти, та вони були ну дуже якісь незрозумілі. При тому, що самі кролики так подобались, і так хотілось побільше про них дізнатись. То я потім аж виявила, що то не всі історії такі намудровані, що є такі гарні та милі, про те, як вони садили грядки, танцювали, малювали, гуляли і т.д. То ці історії Мартусі зараз в самий раз. А до перегонів ще треба трохи дорости.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення nelly » 11 жовтня 2015, 19:57

ну що ж....дочитую Матильду смаа, маргаритка трохи слухала але було видно що щось не по душі, кіно вона подивилася, хоч були сцени коли боялася дуже. Суть книги гарна, повчальна, закінчення гарне,але якось все так брутально мені самій якось трохи не по душі :sad:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення TattyMummy » 18 жовтня 2015, 22:21

Ось натрапила на такий список
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
, багато книг з нього тут вже рекомендували і читали ;)
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення Anjuta » 19 жовтня 2015, 08:06

Зображення
Брали в бібліотеці, прочитали за два дні, Арсену дуже сподобалась - сидів зі мною і уважно слухав з коментами своїми)
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення TaniaPicaSSo » 19 жовтня 2015, 12:04

Anjuta Я читала таке в дитинстві. Не пам"ятаю, про що, але пам"ятаю, що дуже сподобалось. Там ще були інші історії цієї ж авторки - "Маленький привид" і "Маленький водяний".
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TattyMummy » 19 жовтня 2015, 12:05

Taranjka про цю книгу тут писала раніше, почитайте ;)
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення TYulia » 19 жовтня 2015, 14:36

А ми зараз тішимося книжечкою Шустрик від А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. Дуже красива книжка, цікавий сюжет, швидко розвивається,неймовірні ілюстрації. Історія про сім'ю лисів і зокрема про одне з лисенят - Шустрика, який не послухавши маму, попав у руки людини, і як всі гуртом його визволяли. Не знаю як на телефоні сюди фото добавити, але в Інтернеті є досить багато про цю книжку. До слова, вона ввійшла в список кращих книжок на Львівському форумі. Ми вже за 2 дні перечитали іі десь 5 разів. Сюжет такий цікавий і насичений, що получивс б чудовий фільм. Книжечка вся така в оранджевих тонах з жовтими листочками, гарний Осінній подарунок. Я і вся наша сім'я в захваті від неї.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення okcana » 19 жовтня 2015, 15:29

І нам вона дуже сподобалася сподобалася!
okcana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 935 раз.
Подякували: 607 раз.
Діти: дівчинка Настуся, 5 рочків

Повідомлення Zuza » 20 жовтня 2015, 11:24

Дуже цікава книжка для діток - Ірини Цілик з ілюстраціями Христини Лукащук
Зображення
Повідомлення Модератора М