Глобальні оголошення!

Подача милостині

Модератори: олеся, Tajga

Подача милостині

Повідомлення Ludmila » 15 листопада 2010, 15:15

Дівчатка, хочу знати Вашу думку з приводу: ось ситуація - сьогодні я йшла по вул. Шептицького і біля магазину "Гарячий хліб" побачила жіночку, яка сиділа на землі просячи милостиню. В жінки на руках була дитина - дівчинка років 3-х, занедбана, брудна, вона спала. Я не змогла пройти мимо і дала пару гривень, однак подумала, а чи підуть ці копійки на харчування, якийсь одяг саме для дитини, та ще й не відомо чи це її дитина... Я не шкодую, що дала ті гроші, але мені боляче дивитись на таких дітей, яких використовують, щоб випросити у перехожих пару копійок... :( Може повідомити в соціальну службу?
Адже дитина не повинна бути в такому становищі!!!!!
А таких прикладів безліч...
Чи подаєте Ви милостиню і не тільки жінкам з дітками, а взагалі?
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Re: Подача милостині

Повідомлення Natalinda » 15 листопада 2010, 17:48

Ludmila написав:Може повідомити в соціальну службу?

А соц. служба ніби не знає, і міліція ніби не бачить :dash: Вот сюди б ту юстицію цілу ювенальну :niger:

Я раніше подавала всім підряд, можна так сказати, поки не попала на практику в міліцію, відтоді подаю милостиню вкрай рідо. Не тому що грошей шкода, а тому що думка моя змінилася про тих людей. Звісно що не всі обманюють, але більшість.

Колись читала притчу, зараз добре не памятаю, але там була така суть що подаючи милостиню ми спонукаємо людину до бездіяльності, до ліні, потрібно допомогти людині знайти роботу. Типу не рибку дати, а вудку, щоб людина йшла і ловила рибу і могла сама себе забезпечити, а не просити постійно в інших. Ну шось таке.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Naya » 15 листопада 2010, 18:18

з певної пори, ще студентської, коли через милостиню мене мало не обібрали до нитки, не даю милостині.

особливо, не даю дітям, бо вважаю, що цим лиш мотивую нехороших людей до використання дітей.

Був випадок, коли хлопчина малий просив милостиню в парку, бо хотів їсти. Я якраз йшла з Родини тоді ще. І мала свіжесенькі смачні булочки, ще теплі. Я йому запропонувала. Але він втік. Їсти він не хотів. З цікавості присіла на лавку поспостерігати. Хлопчина просив ще в інших прохожих. А потім я помітила іншого. Старшого, років так 19-20. Той кружляв навколо малого. Я так зрозуміла заставляв його просити грошей. Коли він побачив, що я за ними спостерігаю, забрав малого і пішли.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення krapk@ » 15 листопада 2010, 19:15

Молитва, піст милостиня. Молитва коли -не коли, піст-майже ніколи, то хоч милостиню подам. Як маю при собі дрібні гроші, то даю. А як їх там використовувати будуть-то вже не моє діло.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Перлинка » 15 листопада 2010, 21:54

Коли доця моя була немовлятком, влітку ми їхали в Тернополі по вул Руській як від озера і перед поворотом до готелю Тернопіль ходила молода циганка,сучасах в джинсах,в задній кишені пляшечка з молоком,на руках малюк місяців пяти спав,літо ,спека шалена,сонце в голову пече,копоть,розігрітий асфальт,дитина явно чимось накачана,бо в таких умовах на такій жарі просто неможливо спати навіть дорослій людині.Циганка підійшла до машини,а я була така зла,що готова була її побити за це.Звичайно що послала її подалі.Я досить гостро завжди реагую,на біль дітей,які ровесники моїм,бо якби уявляю своє дитя на тому місці.Якби ми не давали,то вони б цього не робили.Бачила по телику їх так і називають мадоннами,часто діти не їх , а взяті напркат,крадені чи куплені у алкоголіків.Подальша доля дітей які майже цілодобово під дімедролом невідома,не думаю що багато з них довго витримує.

Моя думка однозначно не давати,бо ми стаємо співучасниками злочину проти дітей.
Якщо хочете комусь допомагати,знайдіть сімю,яку знаєте ,таких повірте досить багато,які ледь виживають,але просити не йдуть.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Liza » 16 листопада 2010, 15:53

останнім часом я даю милостиню тільки в церкві і недавно було зробила маленький вклад в адресну допомогу - на лікування.
ато дуже багато сумнівів...
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Naya » 16 листопада 2010, 18:00

Лізуню, маленький вклад в адресну допомогу - на лікування - то хіба милостиня?

Вважаю, що це швидше благочинність...
А милостиня = благочинність, чи ні?
Я шось запуталася.
Я давала гроші для дітей сиріт, десь зовсім недавно.
Перераховувала на лікування хлопчиків, але писала в ційтемі, шо не даю милостині, бо це до милостині не відношу.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення мешканка » 17 листопада 2010, 10:03

а я даю. Не завжди, але даю. Мотивусь тим, що, одного разу, почула цікаві роздуми на ту тему. (мені здається, що я вже десь тут це писала :crazy: ) Мовляв, коли нас просить брудна, обшарпана людина, яка нам може здаватись або наркоманом, або пияком, чи ще кимось, ми, відразу,засуджуємо її...проте ми самі просимо неодноразово "милостиню" в Господа Бога і наша душа, в Його очах, може бути ще бруднішою і смердючішою через гріхи...і, незважаючи на це, Бог нас благословляє благами, які ми не завжди використовуємо на добро... то яке право маємо судити? Звісно, краще подати милостиню їжею чи ще чимось, а не грошима, але, як давати гроші, то, принаймні, казати, щоб вони пішли на щось корисне, або, помолитись за навернення тієї людини.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Перлинка » 17 листопада 2010, 22:23

Я не засуджую ,але й не даю,помолитись дуже хороша ідея,це їм більше допопможе.
колись будучи студенткою,знімала кімнату в особняку в одного дядечки,у нього там був цілий пансіонат,великий будинок ,купа прибудов і купа квартирантів,у місті всі хто тиняється по квартирах про нього знають,бо поки не знайдеш нормальну квартиру,у нього завжди можна перекантуватись.Так от він якось розповідав з великим жалем,що жив у нього квартирант каліка,не памятаю в чім саме була проблема,але окрім основної проблеми були на ньому якісь язви,відкриті рани.він навмисне то не лікував,щоб більше давали.Напрошував за день 100-150 у.є у гривнях звісно ж.Ввечері,як повертався на хату,весь пансіонат гудів,шампанське закупляв ящиками.
Ясно шкода людини,може то у ньго єдина радість в житті.
Але знаю що є інший шлях.

У знайомих ,брат ,молодий хлопчина в 20 років став інвалідом(здається пірнув не правильно)ноги відмовили.Почав займатись логістикою в неті,ще рокв 10 тому,в санаторії познайомився зі здоровою дівчиною(красунею ,навіть десь була якоюсь міс),яка приїхала туди зі своїм братом калікою.Незабаром одружились.Купив будинок десь на сх.Україні,машину,все в дім(далі не знаю,бо вже з тими людьми не спілкуюсь).Але веду до того що часто повноцінне життя можливе навіть у таких обставинах.

А ці попрошайки у 90% симулянти,мій сусід -наркоман,ходив на костилях по тролейбусах просив,дивлюсь йде до дому,пристрибує і костилями махає.

Тож краще я ці гроші перерахую хворій дитині,ніж йому на дозу.

За такого тільки молитись,до церкви запросити,тільки у грекокатоликув до таких нікому нема діла,протестанти мають більше практики допомоги таким людям.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Melisa » 17 листопада 2010, 23:30

Перлинка написав:тільки у грекокатоликув до таких нікому нема діла,протестанти мають більше практики допомоги таким людям.

Перлинка, про те, що у протестантів більше практики - я згідна. А на рахунок того, що віруючим греко-католицької церкви байдуже до таких людей - перебор. Не треба всіх міряти під одну лінійку.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей