Глобальні оголошення!

Їмо травичку

Рецепти і секрети

Модератор: irinka

Re: Їмо травичку

Повідомлення zhuchka » 21 травня 2015, 13:59

а я як роблю зелені коктейлі, то даю і подорожник, кульбабу, амарант. все що в саду знайдеться
zhuchka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 29 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: донечка Марічка

Re: Що ви сьогодні готували?

Повідомлення TattyMummy » 07 червня 2015, 00:04

Я шпинат тушений готую так - підтушую трошки цибульку, додаю нарізаний шпинат, часничок і сметану, солю і все.
Шпинат морозимо. На скільки знаю, то навіть як цвіте шпинат, то можна рвати і їсти, він не "дубовий", стебла його дуже гарно втушковуються
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення Natalinda » 07 червня 2015, 01:10

yultsya написав:Natalinda поділись рецептом тушеного шпинату...
І що ще можна робити з ним? Може тема є якась про шпинат?
І ще, якщо я його зірвала коли він вже майже почав цвісти то нічо? І чи можна його сушити, солити, морозити?

Я готую так як і TattyMummy ще додаю чуть кропику і зеленої цибульки. Їм нажаль тільки я) мамам їла з таким виразом обличчя, що мало апетит не пропав в мене)))) Але я всім торочу що то дууже корисно і не сильно розстроююся, бо 2 роки назад то і салату ніхто їсти не хоітв, зараз їдять) і не кривляться)
Коли шпинат цвіте від "старості" їсти його звісно можна, але не багато. Чим старіше листя - тим більше в ньому щавлевої кислоти :pardon: В молодих листочках її практично немає. Тому краще саме тушити з молоком чи сметаною, для нейтралізації цієї самої кислоти. А якщо шпинат цвіте, через те що стрілкується швидко від погоди, то їсти можна тим більше)
Ну і при проблемах з нирками та виразках не конче його їсти((((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 07 червня 2015, 01:30

Що ще доброго їсте?
Я вже виїла грядку шпинату) на черзі друга, і вже посіяла третю)
Почали в мене їсти руколу, якась попалася не сильно гостра, то ніхто не фукає, навіть я. А може зрозуміло що то безрезультатно фукати))))) Шкода тільки що Юру не можу переконати спробувати((((( Ну але даю трошки її до салату, чисто щоб я знала що вона там є) Салат вже перестигає, то хочу завтра заквасити баночку. Мангольд поїла заразюка тля((( ну не поїла, а поселилася в ньому, а я щось мясного не хочу салатику)))))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Галина » 07 червня 2015, 07:14

Я вчора теж навезла з села салатиків, шпинату, редиски, то вже наїлася ввечері конкретно тією зеленню. Дуже хотіла руколи, але чогось мені її аж один кущик зійшов, а далі гола грядка... Навіть не стала ще рвати, там всього 5 листочків невеличих.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення TattyMummy » 07 червня 2015, 09:40

А не пробували лазанью зі шпинатом робити? Лист лазаньї, соус бешамель, трошки тушеного шпинату, потертий сир і так декілька шарів. Закінчити лист лазаньї, бешамель, тертий сир. В такому вигляді шпинат у нас споживаєтьяс набагато краще :)
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення yultsya » 07 червня 2015, 12:17

Natalinda дякую сонце!
Ще знайшла твій рецепт пирога зі шпинатом тут на форумі, то загорілась зробити його.

Що робиш зі шпинатом на зиму?

А руколу отак просто ісиш? Ну ще в салат можна додати, а ще що можна і куди давати?

Цього року вперше насадила в мами шпинату, який переріс(((( і ще багато багато руколи, крес салату.
Ото вчора того всього принесла відро і тепер думаю, що з тим всім робити....
Зображення
yultsya Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 248 раз.
Подякували: 180 раз.
Діти: Вероніка 2010 р.н.
Валерія 2014

Повідомлення TaniaPicaSSo » 07 червня 2015, 14:32

Я шпинат зараз даю мало не до всього. І до супів, і до різних запіканок овочевих, і тущу зі сметаною - і так даю до макаронів чи рису, і смузі роблю - шпинат з фруктами. Ще знаю, що його можна їсти сирим, але не пробувала.
Ще почали їсти крес-салат, на дачі батьки посадили. Має дуже пряний гірчичний присмак. Бачила в супермаркетах крес-салат, але то якийсь не такий, той крупний дуже і світлий, а наш дрібненький і темно-зелений.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Natalinda » 08 червня 2015, 04:05

yultsya шпигат морозила, але цього року не буду. все одно їм тільки я. Краще полуницями це місце займу)))))
А так то морозила і тушила, додавала до борщу зеленого. ДЛя цього відразу із кваском морозила.
А руколу даю до салату, сама мені загостра. Крес салат теж загострий мені, то не сіяла, я не любітєль гірчиці просто.
В мене стабільні салати)))) шпинат, цибулька зелена, кріп, рукола, мангольд, зелениі й червоний салат. Все в одну тарілку і з сметаною))))) Якщо хочеться щоб хрукало щось, то даю чуть капусти, як хочеться ситнішого, даю редиски і жменьку сиру.
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення yultsya » 08 червня 2015, 13:53

Наталю, мене понесло....
Тушила вчора шпинат - справді смакота неймовірна, як я раніше жила і не іла такого!?

Вичитала, що з приправ добре підходить мускатний горіх до шпинату, то купила вже. А джемі Олівер радить жарити шпинат на часнику і вкінці дати лимонний сік.

А ще знайшла два рецепти млинців зі шпинатом - обовязково зроблю.

У все буде добре
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

І у Висоцькоі
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Теж буду морозити. Руколи теж пробувувала давати до салату не багато, то норм.
Бачу багато хвалять мангольд, а що то таке і яке воно зараз погуглю, мож ще посію.

Наталю, а як закінчится шпинат, то можна його до кінця літа ще сіяти ?
Зображення
yultsya Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 248 раз.
Подякували: 180 раз.
Діти: Вероніка 2010 р.н.
Валерія 2014

Поперед.Далі

Повернутись до Кухня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей