Не злюсь!(не казка)Р,О.
П'ять років тому нам з чоловіком дали квартиру. Я вигрібала сміття за колишніми мешканцями і в купі сміття знайшла тоненьку книжку - про досвід сімейного життя Світлани Єрмакової і Леоніда Жарова. А ми якраз збиралися розлучатися ... Сіла я посеред кімнати, стала читати ... Прочитала і думаю: я ж неправильно до чоловіка ставилася! Грубо.
І я змінила ставлення до нього: стала його цілі розуміти, на нього подивилася по-іншому ... але потім стало все як і раніше, діти ж маленькі - на них прикрикнеш і на чоловіка прикрикнеш заодно.
А цієї весни він знову від мене пішов. До іншої дівчини. І подруга мені порадила зробити ремонт, щоб відволіктися ....
Стала я робити ремонт, причому на одному духу, за п'ять днів! Все перетрусила,
перетерла ... і знову ця книжечка мені попалася.
Природно, знову я сіла посеред кімнати, знову її прочитала, знову вирішила змінитися.
І через півтора місяця чоловік до мене повернувся! Адже ми розлучилися вже, він просто до дітей ходив ... Сусідки мене засуджували: як це? Розлучилися, а він все одно ходить?
А я до цих приходів готувалася, колись плаття коротше одягну, колись колготки пояскравіше, волосся розпущу.
Він приходить, дивується: та-а-ак, а що це моя дружина бігає щаслива? А чому не плаче?
Він наступного разу прийде - а я ще краще! А в мене спідниця ще коротше! Чи не халат домашній. А просто футболка довга!
Звичайно, важко було мені веселитися, але одного разу він прийшов - і не пішов. Сказав, що нас любить, буде з нами жити.
І зараз чоловік всоте в день признається мені в коханні, через кожні десять хвилин. "Сонечко, як я за тобою скучив!".
І діти, дивлячись на нього, теж кажуть, що люблять мене.
Криків не стало в будинку взагалі, ніхто голос один на одного не підвищує. Образи пішли ...
Раніше я так на дітей сварилася: "Це що таке? Я кухню мила-мила, а ви поїли і залишили за собою тарілки брудні! Стіл не витерли!"
А зараз думаю: ну не витерли - і не витерли. Я теж не прибираю: вранці накриваю на брудний стіл, і дітям неприємно бачити посеред столу гору брудного посуду. Їм же неприємно снідати! І вони розуміють, що посуд треба мити не для мене, а для себе.
Ось мої подруги зляться, що чоловік ввечері ляже і лежить на дивані. Я теж раніше злилася, а тепер не злюся. Не злюся! І на дачу він, як не їздив, так і не їздить. Взагалі по будинку майже нічого не робить, але мене це не дратує. А його не дратують мої відрядження, дзвінки моїх товаришів по службі в будь-який час доби ...
Просто ми дали один одному свободу жити, як хочеться, і звідси пішла любов.
А колишні господарі нашої квартири, які книжечку у сміття викинули - вже давно розлучилися..