Dribchuk » 24 листопада 2014, 09:36
І нам вчора захотілося шоколаду. Я спекла традиційні брауніз.
1,25 стакана (150-152 гр.) муки
0,5 ч.л. соли
225 гр. сливочного масла
170 гр. полугорького шоколада (или 100 гр. несладкого и 70 гр. полугорького шоколада), порубить на кусочки
2 стакана сахара (я положила примерно 1,5 стакана)
1 ч.л. ванильного экстракта
4 больших яйца
По желанию можно добавить измельченные орехи (0,5-1 стакан), пропорции при этом не меняются
Я горіхів не мала, то сама додала 2 ст. л. Арахісового масла з шматками арахісу і 1 ст.л. какао-порошку для інтенсивного смаку.
Отже, на водяній бані розтопити масло з шоколадом, чуть остудити, додати сіль, цукор, ванільку. Розмішати, додати яйця по-одному, в кінці додати муку і добре все вимішати. Я випікала на пергаменті перед тим змастивши його вершковим маслом в квадратній формі. Ставити потрібно обовязково в розігріту духовку і пекти 10-15 хв. Як тільки по краях покажуться багато малих бульбашок і почне пахнути шоколадом на всю хату, можна витягати, перепікати не треба бо буде суховатий. Ми подаємо порізаний квадратиками, теплий з морозивом.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.