Глобальні оголошення!

Коли вручити дитину няні?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Коли вручити дитину няні?

Повідомлення Alisa » 28 жовтня 2010, 23:53

Перлинка, ти молодець :clapping:
Думаю, деяким "затятим" опонентам навіть соромно стало :oops:
Такі дискусії треба вести в одній ваговій категоріїї :D
А не маючи трьох дітей на троїх доводити тобі неприпустимість няні :D
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення гра з вогнем » 29 жовтня 2010, 00:17

тільки справа у тім, що няня була ще за першої дитини...
з трьома дітьми-погодками, гадаю, потрібна допомога. а може і ні. я бачила багато сімей, щасливих жінок з трьома та більше діточками.

тому тут справа не в кількості діточок, а в принципах, життєвій позиції, світогляді. так як для когось прийнятно віддати маля для догляду та виховання няні, так інші хочуть самі займатися вихованням своїх малюків.

в даному випадку, я говорю про діточок до року-двох-трьох. оскільки після цього віку вважаю, що можна залишати з нянкою або у садочку.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Nymydora » 29 жовтня 2010, 09:02

Перлинка написав:
чому ж не уявляю, уявляю навіть дуже. ;) І не бачу, зрештою, нічого катастрофічного у такій практиці.

Тоді я ніяк не можу зрозуміти,чому при слові няня ,як " чужа " людина у багатьох в уяві малюється якась моральна уродка,що натягує навушники,коли дитина плаче,та сидить в інтернеті,чи матюкає її коли та зригує,чи уявляються якісь волохаті брудні лапи ,яким не можна навіть дитині памперс поміняти.

стереотипи, стереотипи
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Naya » 29 жовтня 2010, 10:36

ох, ну як завжди, як і в кожній темі починають падати в крайнощі....

Нимидора, так дитину ж залишила з бабусею і в рік, а не в два-три місяці....Мабуть тут є різниця, чи ні?

Перлинка, щодо ваших питань - я відповім, пізніше, зараз не дуже багато часу. Але таке хочу знати - чого обов"язково має бути троє і більше дітей?
Ви ставите якісь рамки. Не у всіх же є троє дітей. І щодо другої дитини, то свою думку я вже писала десь раніше:
тут думаю, що може народивши другу дитину, я повернуся до цієї теми і напишу: Так, Мешканка та Хеппімама були праві, над другою дитиною я так трястися не буду. Може навіть няньку візьму. А може напишу: Ні, я не згідна, чи першій дитині, чи другій - мама потрібна весь час і все. Я ше не знаю.
Знаю, що наразі я не готова навіть свого 11місячного бутуза залишити на нянею, не те шо 3 чи 6 місячну дитину. І взагалі, я думаю, що до років 2,5 мабуть я не хочу для своєї дитини ніяких нянь, а далі можна в садік. Суто для того, щоб дитина вчилася жити в соціумі.

Зрештою, я хочу двоє дітей. І можливо й троє. Якщо так станеться, то буду лиш рада.
І поки що, наразі, з другою дитиною теж готова сидіти до 2,5 років. Поки шо. Але я не можу розписуватися за все навіть на рік вперед. Багато чого може змінитися. Зараз я говорю про теперішні переконання, а не про майбутні. До них тре ше дожити.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Shalimar » 29 жовтня 2010, 12:15

Naya написав:Але таке хочу знати - чого обов"язково має бути троє і більше дітей?
Ви ставите якісь рамки. Не у всіх же є троє дітей.

На сколько я поняла, потому что Перлинка с мужем не предохраняются от беременности никак, и не планируют "хочу двое (трое) детей", а сколько Бог даст
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення mala-karta » 29 жовтня 2010, 14:42

Перлинка, я хочу ще одну дитину.
Коли малому було 2-3 місяці я почала допомагати чоловікові з роботою (це програмування, прекрасно робиться вдома).
Для моєї професії кількох годин на добу достатньо, щоб триматися наплаву і не втратити кваліфікації.

Зараз я також працюю. Вдома, коли малий спить.

Я працюю наразі не так заради заробітку, більше заради кваліфікації.

Хочу і на гуртки водити, і світ показати - думаю, заробити на це зможу.
Однозначно, для нормального заробітку потрібно більше часу, ніж час дитячого сну. Я планую ходити з малим на розвиваючі заняття, аби він без проблем адаптувався до садочку.

За місяць-півтора після пологів мене запитували, чи може я б повернулася. Потім ще бабусі пропонували сидіти з малим. Я тоді хотіла сама виховувати свого сина і вважала, що робота зачекає (а особливо після слів однієї з бабусь "давая я буду з ним мучитись" (це стереотип, чи це дійсно половина мамів "мучаться" з дітьми??)). Ні краплі не шкодую.

Я памятаю себе вагітною. Токсикозу не було, просто весь час хотілося спати. Саме тому поки що другої дитини не планую, бо хочу насолоджуватись сином, а не ходити коло нього сонною мухою.

Я дійсно вважаю, що для мене краще мати двох діток і самій займатися їх самим раннім вихованням.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 29 жовтня 2010, 15:04

Перлинка, тільки не сприймайте це як докір Вам.

Це Ваше право хотіти багатьох діток і мати можливість самостійно їх забезпечувати. Врешті-решт, Ви їх не в яслі в півроку віддали, а шукали свою няню. (я сама вважаю, що краще мати няню, ніж "використовувати" для цього бабусь/родичів (інша справа, якщо вони цього хочуть))

Просто я хочу зовсім іншого :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 29 жовтня 2010, 22:00

тільки справа у тім, що няня була ще за першої дитини...

Нагадую у першої дитини няня була,на підхваті 4 години на день,бо того вимагала робота.Коли доці було 11 міс. завагітніла вдруге.Від року коли няня була повний робочий день (суб.нед.вихідний).Тоді я вже мала дещо часу щоб потратити на свої особисті потреби.Бо завжди знала ,що хочу мати багато дітей,тому не хотіла ,щоб це бажання відпало,і не мала планів відпочити років 5-7 ,і потім знову зціпити зуби і до пеленок соплів та горшків ,як в гаряче полумя.
Коли ми одружились,у нас нічого не було,лиш квартира з абсолютно голими стінами.Якраз перед тим як завагітніти я розпочала власну справу,тільки зявився світ в кінці тунелю ,що можемо жити краще , зявились які-неякі доходи і я мала знову все закопати ?

Якщо процес материнства для вас така велика радість,приносить стільки задоволення щосекунди,чому майже ніхто з вас не хоче мати троьх та більше дітей?

з трьома дітьми-погодками, гадаю, потрібна допомога. а може і ні. я бачила багато сімей, щасливих жінок з трьома та більше діточками.

Пробачте ,гра,що не запитала вашої поради,коли мені позволітельно було взяти няню,чи після другої дитини,чи після пятої.
У цих сімей влаштований побут?
Яким чином?
Ви спілкувались з тими жінками,їм завжди було легко,?
Їм ніколи не допомагали батьки?
Вони принципово відмовлялись від сторонньої допомоги?
Думаю,якщо вони при зустрічі посміхались і створювали вигляд щасливих ,то ви не знаєте скільки раз вони плакали у подушку.

І я бачила, такі сімї тільки у них батьки на заробітках за кордоном,купили їм велику квартиру,все до неї,машину,і висилають щомісяця гроші на достойне проживання та відпочинок.Ні мама ні батько в тій сімї не працюють,лиш народжують,та насолоджуються батьківством та материнством.

Я згідна,що можна народити і виростити без сторонньї допомоги і десять,і пятнадцять дітей.Але якою ціною!!!Я на такі жертви не готова,і не ввважаю що вони потрібні,якщо можна обійтись без них.

тому тут справа не в кількості діточок, а в принципах, життєвій позиції, світогляді. так як для когось прийнятно віддати маля для догляду та виховання няні, так інші хочуть самі займатися вихованням своїх малюків.

так як для когось прийнятно віддати маля для догляду та виховання няні

Я нікого нікому не віддавала,а користувалась послугами няні.
Дівчата,ну займайтеся,виховуйте,я що Вам бороню,чи кажу віддайте ваших дітей няні.
Ви молодці,справжні ,чудові мами.
У вас свої принципи 1- 2 дитини максимум їм уваги.І гроші не головне,рай в шалаші(а якщо не в шалаші,то взагалі вважаю,що не маєте права мудрувати на цю тему,бо ситий голодного не розуміє)
У мене свої ,велика заможна сімя.Як то кажуть хто на шо вчився :D :D :D
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 29 жовтня 2010, 22:50

Почитала-почитала і спитаюся. Мамусі, а вам ще не надоїло доказувати шось своє один одному? Ну хіба ж не ясно, що скільки людей, то й стільки ситуацій в житті і що всі ми різні і що всі по різному поступаємо і по різному живемо? Єдине, в чому я не сумніваюся, так то в тому, що всі ми максимально любимо своїх дітей, йома йо. Шо ж ви так раните одна одну якимись докорами чи повчаннями? Ну розібралися, шо комусь так подобається, а комусь так... Тай йдем разом чайку поп*ємо, чи шо? На такому форумі, як наш, явно не може бути якихось мамаш-дур. Такшо всі ми тут розумні, добрі, чуйні і люблячі МАМУСІ. Давайте вже перестанем перебирати один одному перед очима різними аргументами :unknown: . Всеодно є, як є. І зрозуміти до кінця один одного нам не вдасться. Хтось сидить з дитиною всі 3 роки, хтось з 3-х місяців дає можливість сидіти іншим людям. Ну є як є. Головне, що дітки при цьому в нас всеодно самі кращі. Бо вони НАШІ. Спільні))) Форумом вирощені :lol: . І всі ми любимо інших форумівських діток майже як своїх ;) . Люблю вас. Поважаю. Але не будьте такими затятими і впертими, то вам не пасує ;) . Мамуся - ніжна, усміхнена, щаслива людиночка. :kiss: Так боляче читати, що хтось правий а хтось не правий... Звідки в вас стільки того прагнення любим способом доказати свою правоту? Не можу я того всього читати. Якісь такі перепалки і наїзди... Розумію і одну сторону і другу, бо маю двох дітей і з двома було по різному. Але ж хіба можуть всі люди бути однаковими?? Шо комусь не здається нормальним, то іншому - може бути щастям. Не судіть строго інших. Не міряйте людей по собі. Не будьте критичними. Зараз таке життя, що зарікатися ні від чого не можна. Ну давайте дамо цій темі троха спокою? Нічка на дворі, дітки поснули, давайте не будемо їх будити своїми гучними кнопаннями по клаві :kiss:

Сорі за многабукф.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 29 жовтня 2010, 22:57

Ну давайте дамо цій темі троха спокою

Я це пропонувала вже давно і неоднократно.Та не можу мовчати як мене щипають :D
Востаннє редагувалось Перлинка в 29 жовтня 2010, 23:43, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей