Глобальні оголошення!

Оптимальний вік для садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Оптимальний вік для садочку

Повідомлення олята » 20 жовтня 2013, 12:19

Ulkanet написав:зазвичай таке спостерігається я неблагополучних сім'ях, де за дітьми ніхто не дивиться. а в садочку вони мають "бажану" увагу, от і не хочуть додому.

категорично не погоджуюся. там мала мала няньку, мама після обіду також завжди була поруч і бавила.....усе є машини, гроші, хата....
ви не праві усвага тут нідо чого.
іших друзім мала майже в пішла. і також рада іти. а там уваги їй .....хоч відбавляй. мама там в душ не йде і не їсть, бо дитині увагу впиділяє.
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 65 раз.
Подякували: 90 раз.
Діти: троє. Мичко, Степанко, Ромчик

Повідомлення Galinka » 13 серпня 2014, 13:31

ми також з жовтня 2012 і цього року йдемо в садочок.сьогодні проходили медогляд і невропатолог каже, що рано таку дитину віддавати в садочок. чому рано так і не відповіла.але в мене на рахунок "рано" своя думка. в європі в півроку віддають дитину і нічого виростають нормальні вихованні діти.звичайно їхні садочки не порівняти з нашими, але в колективі дитина краще розвивається і більше стає самостійною. можливо на даному етапі він буде відставати від дітей в групі, бо він наймолодший, але з часом підтягнеться.я хочу, щоб в школу йшов з своїм роком.говорю з власного досвіду мене віддали на рік пізніше,мені було скучно з моїми однолітками.і так получилось, що всі мої друзі були з мого року, але вчились в старшому класі.
Galinka Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 0 раз.
Діти: син Дмитро 1 рік 10 місяців 10 днів

Повідомлення Natalinda » 13 серпня 2014, 13:44

Galinka написав:в європі в півроку віддають дитину і нічого виростають нормальні вихованні діти

мою маму в садок віддали в місяць
теж нормальна і вихована :yes:
а мене взагалі не водили, теж на виховання і ненормальність не скаржуся ::Р: :wink:
Ну і я дякую Богу і якій не якій державі, що мала можливість віддати в три :love:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Sms » 13 серпня 2014, 14:03

Ulkanet написав:зазвичай таке спостерігається я неблагополучних сім'ях, де за дітьми ніхто не дивиться.

З такої логіки в нас неблагополучна сім'я :crazy: Бо малу почала водити з понеділка і вона йде з задоволенням :) Не плаче, каже мені "па-па" і йде гратися. МалІй 2 роки і 4 міс.
Так само і я, пішла в садок в рік і мама каже жодного разу не плакала. В мене чудова сім'я! З мамою стосунки прекрасні. Брат - найрідніша людина. Тата вже немає, але про нього спогади причудові. В мене було чудове дитинство! Дякуючи моїм батькам.

Тому не думаю, що причина в цьому!

Щодо оптимального віку для садочку: моя думка така, оптимально тоді, коли комфортно мамі і дитині. Я змучилась від декрету і спілкування лиш з дитиною і мамами в дворі. Хочу в колектив - працювати, розвиватися, приділяти час собі. Дитину до садочку почала готувати десь в 2 роки. Постійно розповідала, що прийде час і вона піде в садок, це місце, де збираються дітки і граються, їдять, сплять разом. Ходять на прогулянки, малюють, тощо. Що їй там буде весело і цікаво. А мама тим часом буде ходити на роботу. А ввечері буде її забирати і ми будемо разом гуляти, розповідати один одному що робили вдень і т.д. Вважаю це дуже необхідним. Ми часто проходили повз садок при прогулянках і я їй показувала і розповідала про нього. Ходили туди гуляти на майданчик влітку. Щоб вона трошки звикла. Ходили до нього на екскурсію. Я розповідала, що це садок, куди вона буде ходити. Питала чи подобається їй і т.д. Ми пішли з понеділка. Звечора сказала, що завтра ми підем в садок уперше. І вона погодилась. Зранку слухняно почистили зуби, вмилися, зробили зачиску, обрали наряд і пішли. Всю дорогу я розповідала, що і як вон будуть робити у садочку. Коли прийшли обійнялися, поцілувались. Вона сказала мені па-па і пішла в групу. Я пообіцяла, що незабаром заберу її. Так відбується кожного дня. Після садочку я озпитуюсь чи вона їла, чи чемно гралися з дітками, чи хтось здіток плакав, чи вона нікого не ображає. Вона з радістю йде в садок. Трошки розтроюється, коли забираю її, бо обожнює дітей і тягнеться до клективу.
Я вважаю, що в нас співпав момент, коли ми обоє готові до садочку. В рік мені було б страшно її віддати. Вона була не готова. Та й я теж.
Для кожної дитини вік індивідуальний. Як на мене.
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Ulkanet » 13 серпня 2014, 16:26

Sms ти водиш 3 дні і вже робиш висновки :crazy:
чекай що буде через 2 тижні, а як захворіє і посидить вдома тиждень ???
а по друге - багато залежить від вихователів, якщо тобі попалися хороші - то я дуже рада, а не всім так везе :sad: і не всі діти можуть сприймати той "садіківський балаган" на ура. :sad:

: дівчата, що відчуваєте "гріхи" за спино, що так бурно реагуєте на мій допис??? :ha:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Галина » 13 серпня 2014, 16:46

Моя ходила 3 тижні прекрасно. Як захворіла, то по кілька раз на день питала а чого я захворіла, коли я вже піду в садок. Майже місяць сиділа вдома і з радістю бігла в садок. Проблема в нас виникла, коли вихователька пішла на курси і щодня інші заміняли (друга вихователька в декреті і заміна аж ). Одна була якась псіхована і дуже кричала на дітей. Тоді моя мала почала плакати, що вона в садок не піде бо її там обіжають. Ціле літо ми не ходили, зараз знову почали ходити, нормально, не плаче каже що "квасно в садоцьку, завта знов піду".
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Sms » 13 серпня 2014, 17:55

Ulkanet написав:Sms ти водиш 3 дні і вже робиш висновки :crazy:

я висновків не роблю, я пишу по факту, що маємо зараз. З нами ходять діти інші і всі без вийнятку ревуть!!! Це картина маслом, приводиш малу в групу - всі ревуть, забираєш - всі ревуть. Все залежить від дитини:) Не думаю, що в нас будуть істерики, як в інших. Можливо сльози так, але не істерики. І то я думаю, що сльоз не буде допоки вихователька її не "образить". :wink:
Ulkanet написав:дівчата, що відчуваєте "гріхи" за спино, що так бурно реагуєте на мій допис??? :ha:

Мені чого відчувати гріх, як я тобі за себе відповіла, що в мене було чудове дитинство і вдосталь уваги і любові батьків, однак я не плакала в садочку:) Моїй мамі казали: "Якби всі такі діти були, то в нас би роботи не було".
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Ulkanet » 13 серпня 2014, 21:58

Sms моя мала тоже дуже спокійна, істерик ніколи не було. Пішла в садік - навчилася так верещати, що ті що істерять - сховаються ::Р: :hi:
саме головне що вона істерить своєму татові і бабі :hi: , а мені лиш два рази - поняла що нічого не вийде і більше так не робить мені. ::Р:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення nelly » 13 серпня 2014, 22:48

Я до того часу поки Марго не пішла в садок думала, що в нас ніколи проблем не буде з садком, з самого малечку постійно ми десь ходили між діти, на соціалізацію не жалілися так сказати і була категорично налаштована на садок, бо ще до садку я вже вийшла на роботу із малою сидів дідусь, але не так сталося як думалося..
Перші дні плачі такі собі, потім безкінечні хвороби, 2-3 дні походить з плачами і знов хвора :sad: :sad: :sad:
Наш рекорд був в районі 1 тижня ходіння без перерви.
Хворіла часто, але не сильно страшно з антибіотиком 1 раз за рік і то вже навесні, коли я вийшла в декрет.
До чого це все пишу... Впевнена на 200%, що хворіла виключно з психологічної точки, бо хотіла бути вдома..
В садку не подобається їй, сама менша по росту в групі і самі дрібніша,так розумію що її там ображають діти, хоча вихователі кажуть що все добре.
Теж дуже довго її перед садком готували розказували як там кльово і т.д. і т.п.
Зараз в нас перерва від травня і з страхом думаю про те що має з вересня йти в садок, бо вже мене попереджає, що буде плакати і йти туди не хоче.
Навіть на своє День народження в червні поки я 30 хв чекала її в роздягалці і співали Коровай Марго моя без перерви плакала.
От така сумна історія :sad: :sad: :sad:
Інколи думаю що 2 р і 3міс було зарано для садку. Але все дійсно індивідуально для кожного і теж що вже пройшло назад не зміниш...
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення nelly » 18 серпня 2014, 21:29

вчора почали говорити з Марго, що пора вже в садок, бо вже на майданчику нікого немає, всі в садку, вона щось похникала потім сказала, що піде...
Вночі проснулася від дикого задушливого кашлю зі свистом, що аж мусіла серед ночі робити інгаляцію, зранку встала все ок -здорова.
Ну от як ту підсвідомість її перестроїти? :sad: :sad: :sad: Розумію, що це буде постійно аж поки щось не зміниться в садку або не прийде оптимальний вік для садочку :dokter:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей