Глобальні оголошення!

Поговоримо за чашкою чаю :)

Рецепти і секрети

Модератор: irinka

Re: Поговоримо за чашкою чаю :)

Повідомлення Перлинка » 29 березня 2014, 22:19

Ше від зелені може швидше скисати,ну так моя мама каже .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення pan_kotskyy » 29 березня 2014, 23:10

TaniaPicaSSo написав:За останній місяць мені вже третій раз скисає кастрюля борщу або супу. Кожен раз роблю як завжди - зварила, вистиг, поставила у холодильник.

ще може скисати, якщо суп залишити вистигати на плиті, а паралельно щось на тій плиті готувати.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення TaniaPicaSSo » 30 березня 2014, 00:05

pan_kotskyy написав:ще може скисати, якщо суп залишити вистигати на плиті, а паралельно щось на тій плиті готувати.

Таке в мене колись було раніше, то я вже дуже пильно до того ставлюсь.
Перлинка написав:Ше від зелені може швидше скисати,ну так моя мама каже .

Я зелень давала й раніше завжди і до всього. Ну і навіть якщо швидше скисає, то все ж не на другий день. Зелень не винна, я думаю.

Сьогодні варила знов суп. Завтра побачу, що з ним буде :hi:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TaniaPicaSSo » 30 березня 2014, 00:08

nadusha написав:Може холодильник зіпсувався. То без жартів, бо в мене була така ж історія: все працювало (гудів, світив, морозилка працювала), а всередині було 16 градусів. Переміряйте температуру холодильнику кімнатним термометром!(без жартів). На рахунок випічки - не знаю, що порадити... :nea:

Хороша думка, треба переміряти. Але розумієш, скисають тільки перші страви, другі ні :pardon: Ну і то не завжди, але от третій раз за останній місяць чи трохи більше.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення Nin4ik » 30 березня 2014, 01:56

TaniaPicaSSo, а ви сметаною часом не заправляєте? ну борщ дехто так готує... ну холодильник перевірити не зашкодить
а на рахунок випічки: може настрій поганий... зі здоров"ям щось не гаразд... місячні... гормональні зміни... в мене теж часом так буває, що все не так як хочеться, тоді до кухні навіть підходити не хочеться. а взагалі випічка гарно вдається бабусям, у яких вже місячних нема, нема гормональних коливань, і настрій позитивний, хвилювання випічка теж не любить

ну а так, позитиву вам! Все вдасться, вірте і не переживайте!!!
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Повідомлення TaniaPicaSSo » 30 березня 2014, 02:03

Nin4ik написав:TaniaPicaSSo, а ви сметаною часом не заправляєте?

Ні :nea:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dribchuk » 31 березня 2014, 09:40

TaniaPicaSSo дійсно. поміряй температуру в холодильнику, і рукою потрогай задню стінку холодильника. В мене таке було, почало страшно все скисати, я торкнулася задньої стінки а вона гаряча. :impossible: Сказали то якась проблема з фріоном.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення TaniaPicaSSo » 09 квітня 2014, 00:54

Я здається розібралась зі своєю проблемою, точніше з причиною. З холодильником все в нормі. Тут швидше так, як Пан Коцька казала, про підкисання біля гарячого. В нас кухня виходить на захід і з обіду й до вечора дуже сонце світить, і жарко відповідно, а ще як батареї гарячі (а опалення центральне), а ще як на кухні щось готувалось, то спека неймовірна. А оце весь березень так і було - що і сонце постійно було, і батареї дуже гарячі. І де не поставиш той баняк - то як не на сонці, то коло батареї, то коло плити. Отак певно і скисали мої борщі, ще не доходячи до холодильника.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення irinka » 09 квітня 2014, 20:00

TaniaPicaSSo написав:І де не поставиш той баняк - то як не на сонці, то коло батареї, то коло плити. Отак певно і скисали мої борщі, ще не доходячи до холодильника.

Таня, якраз маєш можливість тепер перевірити, бо вже закінчився опалювальний сезон. :wink:
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Галина » 08 серпня 2014, 19:14

Не знаю куди краще написати, тому пишу сюди. В яких каструлях ви варите перші страви? В мене набір металевих італійських каструль, мені їх мама подарувала. Я завжди усе в них вару. Кілька раз було таке як в дівчат що скисав борщ (переважно через те, що стояв на плиті). Так тепер мене свекруха постійно довбе, що то погані каструлі, що борщ треба тільки в емальованих варити, бо в інших кисне. Що я молода зелена нічого не знаю і її слухати не хочу. Але скисав він лише 3 чи 4 рази, а завжди стоїть. І всагалі яка різниця в чому його варити???
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Поперед.Далі

Повернутись до Кухня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей