Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення Кокетка » 05 січня 2014, 22:21

я теж відлучала забираючи по одному годуванню, а в кінці кажу нема циці , мишка забрала) :hi: потім вже пізніше читали книжечку про ріпку , а там мишка намальована,)) то малий каже о.. мишка ,що цицю забрала) так смішно було тоді)
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Повідомлення Kskz » 05 січня 2014, 23:14

Розкажу ще як ми відлучились.
Ми годування не забирали, якось склалось так, що вони самі відпадали. Десь в 2,5 залишались у нас годування на денний, нічний сон, нічні годування. В 2,8 Евеліна перестала спати вдень, і ми домовились, що вночі вона вже не буде істи цицю, кажу: "Ти вже так підросла, давй вночі вже не будеш істи цицю?". А вона каже: "А ввечері?", я кажу, що ввечері буде, вона сказала, що тоді добре, таке підходить)) і вона дійсно почала спати цілу ніч, я навіть не сподівалась. Бувало пару раз, що просипалась і просила цицю, то я давала.
Наніч ще почала розказували ій казочки, було правило, що спочатку казочку, а потім цицю. І в 2,10 вона перестала просити цицю, а так і під казку засинала. І це сталось якось так швидко, що я навіть не думала. Я питаю: "А цицю?", а вона: "нє, давай казочку розкажи". Ось так ми закінчили наше ГВ в 2,10, в мене тоді було 22 тижні вагітності, молока вже майже не було, можливо і це вплинуло. Получилось самовідлучення. :wink:
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Повідомлення Marichka » 06 січня 2014, 10:18

Оце гарне відлучення!!!Вкотре переконуюсь,що чим пізніше відлучати,тим воно легкше для обох,і для мами,і для дитини
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення lyudmilka » 09 січня 2014, 12:46

Дівчата, моїй 2 роки (якраз минуло). Вирішила відлучати, бо бачу, що прив'язана дуже - такі капризи пов'язна з вимогою дати тут і вже - і вдень, і вночі. Крик, істерика - неможливо втишити взагалі. Я вдень вже зняла всі годування, окрім на сон. Без мене засинає прекрасно з татом, бабою (як доводиться)- ну як я є - то якась некерована стає. Може щипатись, як не даю. Розмовляю - розуміє. Погоджується, а як їй "зайде" - то все домовляння переходить в дику істерику. Першу ніч сьогодні попробувала не дати - крик дикий, не спала, сиділа, потім якось прилізла - кажу - давай носиками тулитися - то спрацювало. Один раз. Далі знов за годину - крик, аж захрипла, корочше, так було ще кілька разів, я змучилася, шкода стало малу і я позорно капітулювала. Але зато вранці сьогодні вона вже не прилазила випрошувати - встала, взулася. Як то на день вложити - аж страшно...
"Немає ніяких ключів до щастя. Двері завжди відчинені." Мати Тереза
lyudmilka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 83 раз.
Діти: Anna Adel

Повідомлення westa » 24 січня 2014, 23:59

Нарешті можу відзвітувати. Ми вже відлучилися. Чесно кажучи , думала що буде гірше. В день Х погодувала вдень і на ніч , як звичайно, вночі вже не давала. Сказала , що дяді забрали. Плакав , але не дуже довго , заколісувала на руках. Наступного дня просив циці вдень , знов казала , що нема - забрали дяді , пхинькав , але не плакав , в обід не спав. З рук весь день не злазив. Груди дуже налились молоком , боліли навіть при найменших рухах, а зцідитися не було коли , бо вдома сама. Малого на ніч заколисала , а він за 5 хв знов почав плакати і тоді я дала йому посмоктати кожну грудь до відчуття полегшення. Синочок заспокоївся і заснув. Вставав тільки пісяти , засинав швидко. Мені такий варіант сподобався ( бо цідитися я не люблю ) і я давала йому груди щоночі ще тиждень , щодня зменшуючи час прикладань. За цей тиждень груди адаптувалися і не наливалися молоком .І ось вже три ночі ми спимо без циці. Вночі не згадує про них зовсім , почав спати набагато краще , прокидається два рази пісяти , засинає швидко. Вдень часом згадує про цицю , але не вимагає ,часто каже : " нездалі дяді , ціці заблали " і далі собі грається.
Цей тиждень вже ходжу на роботу , то почав вставати в 6.30 зі мною ( раніше в 8 вставав ),так і збираюся на роботу з малим на руках , а як приходжу , то зразу ж вилазить на руки і так тулиться , що мені аж плакати хочеться. Так не хочу його залишати , аж серце розривається.

Дуже дякую всім за підтримку і поради. Особливо Даші за телефонну консультацію :rose:
Зображення

Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Повідомлення TYulia » 25 січня 2014, 00:09

Веста, дякуєм за розповідь, я на неї чекала :wink: Рада за вас, що все пройшло досить гладко. Будьте здоровенькі!
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Marichka » 25 січня 2014, 11:56

І я часто згадувала про Весту,переживала,як там вона,бо ситуація трохи складніша.Мені дуже шкода маму,яка хоче годувати,а обставини підштовхують відлучати.Але,то ще допустимо.Сірси пишуть,щоб ввечері і вночі дати дитині максимально уваги,щоб дитина була з мамою...
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення nadusha » 25 січня 2014, 13:35

Westa, рада, що потроху все вдається! Успіху в подальших справах!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Касівочка » 26 лютого 2014, 13:14

Останній раз я писала в цій темі ще в травні минулого року, пора написати і про наш досвід)
Отже старшу малу я довго не годувала, всього 8 місяців, хоч дуже хотіла як подовше, але не мала тоді такої можливості, проблем з відлученням з нею не було. Меншу годувала до 2,3р., планувала до самовідлучення, але не склалось, цьому послужило декілька факторів - перше: дитина керувала мною, а не я нею - ще до 2-х років було все більш-менш, вдень вже не їла, тільки вночі 13кг. присмокчувались і товклись по мені :hi: Було вже тепло, травень, засинала на обід на вулиці у візку без грудей. Я вже втішилась, що ще лиш забрати нічні годування з часом і все, ага.. Наївна.. Після 2-х років мою дитину як підмінили: допустим виходили ми на дит. майданчик, і не дай Бог хтось випадково брав її лопатку чи відерко, ніхто з дітей чи дорослих не мав права навіть на неї не так глянути, чи навіть просто щось запитати, вона як дика і перелякана бігла з криками до мене, задирала майку, їй було не важливе місце, вона просто таким чином хотіла заспокоїтись. За тих 2-3 години що ми гуляли, вона могла до мене отак підбігти 3-4 рази. Спочатку я була спокійна, не заперечувала такій поведінці, ставилась з розумінням, думала ну вік такий, пройде, старалась пояснювати, заспокоювати її без грудей, але нічого це не дало((
Тоді стало ще гірше: вона стала вже зовсім і повністю до мене прив'язаною - я не могла вийти ні в туалет, ні на кухню, вона могла "висіти" на циці кожні 30 хвилин, причому смоктати ще по 30-40хв. ЖОДНОЇ їжі окрім грудей не їла, нікого не признавала - ні тата, який час від часу приїжджав, ні бабусь, ні дідуся, нікого, тільки мама була цілодобово. Спали разом, я лише поверталась на інший бік, вона відразу ж присмокчувалась і вилазила зверху на мене :hi: Короче ходила я як зомбі, не виспана, недовольна, зла, схудла на 9кг., жаліла чому я раніше її не відівчила. Це все тривало 3 місяці.
Ще один з факторів - так як циця була дуууже часто в роті, там звісно ж розмножувались бактерії, чищення не допомагало, і почали в нас дуже сильно портитись зубки :sad:
І от в один "прекрасний" момент, коли в мене вже всі соски були покусані, червоні, болючі, свербіли, шкіра на грудях лущилась, ніякі креми не допомагали, нічого не встигало загоюватись, почалась в мене депресія, опустились руки, я стала дуже нервова, жодного задовволення вже гв не приносило, лише біль і нерви. Заспокійливі не допомагали, вночі піднялась температура, я таки не витримала і намастила зранку груди настойкою полину. Після того мала один раз спробувала таким чином далі заспокоїтись, другий раз, зрозуміла що щось не так, "циця хілька" (циця гірка), і все - до вечора НАВІТЬ ні разу не пхинькнула, їла звичайну іжу, що мене дуже здивувало, підходила, гладила груди, казала "буба". 3 ночі підряд тільки вставала вночі попити водички, і далі засинала. На тому і закінчились мої муки)
Я роблю висновок, що СУТО моїй дитині тих 2-х років годування було предостатньо, вона могла вже спокійно обходитись без грудей, просто це вже стало її звичкою, і надіюсь що всі її психологічні потреби за цей час я достатньо задовільнила. Пройшло вже 7 місяців, я нарешті висипаюсь, дитина пішла в садок, стала набагато спокійніша, тягнеться до дітей, вже не така перелякана, тепер достатньо лиш обійняти і вислухати її, щоб заспокоїти.
Думаю, що наше відлучення пройшло досить безболісно і легко. Зараз думаю, що можливо, якби вона так часто тих 3 місяці не висіла на грудях, а хоча б їла вночі по 15-20 хвилин, то ще можливо б досі її годувала, і розумію, що той період "висіння" міг би з часом пройти, можна було перетерпіти. але значить так мало бути і я рада.
Особисто я притримуюсь думки, що гв має приносити не лише користь дитині, але й задоволення від процесу і комфорт мамі (мені ж це приносило лише сильні больові відчуття, і в результаті все вилилось в депресію), сенс передавати разом з молоком дитині свої негативні емоції? Кожна мама сама ітуїтивно відчуває, як буде краще її дитині, чи варто перечекати такі періоди "висіння", чи завершувати, адже щаслива мама - щаслива дитина.
Бажаю всім мамочкам терпіння, а діткам поступового і спокійного відлучення!
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення Euphoria » 17 березня 2014, 19:36

доня відлучилась у 1.4
поступово,саменька
спочатку забрала одне годування,потім інші...
давала лиш наніч,чи лиш зранку
зараз так встидається як пропоную цицю)
молочко ще є,жаль що вже не хоче)))
Euphoria Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей