Ого скільки тут всього написали, доки мене не було.
Дівчата дуже багато передьоргується тими хто трактує ті закони. Давайте розберемось хоч з деякими.
Перешоджерело сайт Верховної Ради.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Де тут є мова про лижників? Тут мова про
масові заходи, зокрема збори, мітинги, демонстрації. Якщо мова йде про мирний протест тоді навіщо людям маски, зброя, шоломи і т.д.? Нічого ненормального в цьому законі не має. Закон створює передумови для безпечного проведення мирних акцій.
Про палатку в лісі. Якщо в лісі в Карпатах будете проводити мітинг, то мабуть таки треба брати дозвіл. Зауважте, мова йде лише про
масові акції. А ті хто пише коментарі до цих законів в інтернет ЗМІ і роблять малюнки , які тут викладались зумисно дезінформують людей.
Далі.
Це порушення свободи слова чи нормальна практика цивілізованих держав? Нічого щоб суперечило конституції в цьому пункті не має.
Є призумція невиності. І не можна обзивати людей бездоказово. Інакше на будь-чиї двері невдоволений сусід напише - вбивця, злодій і це все буде безкарно.
Тут все зрозуміло. Мирні зібрання не повині заважати функціонуванню державних органів влади. Протестуйте на здоров'я, але так щоб це не заважало іншим людям виконувати свою роботу. Ваші права можуть бути реалізовані до тієї межі доки вони не порушать права інших людей.
Згідна на всі 100. Працівники правоохороних органів мають справу із злочинцями, і розповсюдження інформації про їх проживання і тощо ставить під загрозу їх життя. Правоохоронці у всіх державах захищаються законом.
Теж саме про судів. Нормальна світова практика.
Щодо хворих , які недоотримують кошти з закордону. Громадські організації і благодійні фонди не беруть участі в політичній діяльності. Отож той хто кричав про те що не будуть фінансуватись соціальні програми, якось так "забув", що мова йде лише про ті організації які займаються політичною діяльністю.
Отож я не брала весь той закон до уваги, але аналізуючи спірні питання нічого такого, щоб говорило про повернення до тоталітарного минулого не має.
Окремо скажу про автоколону. Так там дісно закон є недоопрацьований. Бо не має чіткого визначення що таке автоколона. Я думаю що цей пункт з часом доопрацють, або дадуть йому трактування.
В Ваших обговореннях дуже багато емоцій і упередження. Якщо б ці закони були прийняті не зараз, то ніхто б не казав, що в них є щось ненормальне. А зараз все розглядається через призму майдана. Сам по собі майдан не є нормальним видом протесту , отож він дійсно не вписується в ці закони. Цікаво мені де в демократичних державах, ви бачили такі форми протесту і як на них реагує влада?
А тепер щодо мирних зібрань . Якось однобоко все сприймається. Дивимось проте як вітаються мирні зібрання по-свободівскі