taranjka написав:а чим тобі майдан мішає? навіть києвляни не жаліються, а ти тут за 500 км сумуєш, що влада його ще не розігнала
Щиро кажучи мені майдан нічим не заважає. Стоять, та хай стоять. Кожному своє. А ось що мене по справжньому дратує, і кого б я розганяла одразу, це свободівських хлопак. В них я бачу найбільшу загрозу для України і суспільства. Їх погляди на титульну націю, і тому подібне, їх нарваність це те що мене просто дуже лякає. Гітлер теж колись на такій хвилі прийшов до влади. Якби Тягнибока не було на майдані, то про мене нехай той майдан хоч до кінця року стоїть. Ну хуліганять помаленько - "чим би діти не тішились". Але коли людям промиває мізки така людина як Тягнибок це може бути дуже небезпечно. Я слухала його виступи на майдані. Він вміє говорити і переконувати людей. І в цьому є біда. Бо люди можуть піддатись і наробити біди. Навіть якщо вони потім про це будуть шкодувати.
Я вважаю, що можна змінити щось, лише тоді коли в кожного в мізках зміни будуть. Наприклад я вчуся. І я принципову не плачу за екзамени, наскільки вивчила на стільки здаю. І це мій вклад в Євроінтиграцію. Якщо б так думала і робили усі студенти, то не було б корупції у вузах. В нас в групі теж постало питання платити за екзамени, але активна частина групи сказала "НІ". Вирішили купувати лише квіти і все. Хоч були такі що пропонували скидатись в конверт за екзамен. Я знаю, що сусідні групи носять конверти. А ми здаємо, як здаємо. Були такі що не здали, ходили на перездачу.
І ось так всюди. Від кожного залежить багато.
У моєї подруги в чоловіка батьки приїхали з США, то за пропискою ходили 17 раз. Це ще по тих давніших часах було. Але вони ні копійки в кишеню не дали. Так находилися. Але це була їх позиція не давати хабара.
Кожний може боротися з системою. Кожний може. В мене знайомий їздив на майдан, а людям платить зарплату в конверті. Він може зробити свій вклад в євроінтеграцію? Може!!! Може чесно платити своїм людям.
Як розкрадають бюджет? Через відкати. Не будуть давати, не буде розкрадання. Знов таки знайома працює на вікнах-дверях. Прийшов прораб з будівництва. Каже мені треба на будинок 200 дверей, але так щоб з кожної дверки 50 гривень моїх. Це треба президента знімати? Чи щоб на кожній фірмі свідомо йому сказали НІ. Або повідомили правоохоронців про вимагання відкату, чи хоча б власника.
Кожний може. Кожний може змінити країну. Але не на майдані, міняючи президента. Власне шило на моло міняти. а тут, вже і тепер. А зараз на своєму місці.
До речі по ходу є пропозиція навіяна під'їздом флешки. Щоб хоч трішки
покращити екологію.Пропоную всім форумчанкам взяти участь в довготривалій
еко-акції.Всі знають, що викидати батарейки в сміття не можна. Але як я розумію. Та одиниці їх здають в утилізацію. В підїзді флешки я побачила 6-літрову банку з надписом для використаних батарейок.
Пропоную кожній форумчанці взяти під контроль утилізацію батарейок у власному підїзді. Для цього:
1. Друкуємо оголошення - з інформацією про шкідливість батарейок в звичайному смітті і необхідність їх утилізації. І повідомленням про встановлення контейнера для батарейок між 1 і 2 поверхом.
2. Ставимо банку в підїзді .
3. При заповнені банки відносимо її вміс у пункт утилізації.
Долучайтесь!!!!
При успішній акції розповсюдимо на весь Тернопіль!!!!