напишу свої думки про те, що відбувається.
не думаю, що хтось прогнозував такі значні мітинги і протистояння через не підписання угоди з ЄС. на майдан перш вийшли не опозиціонери, і вони там ніколи не володіли ситуацією. чому? бо довіри не має до жодного з них. того й гнали їх з сцен і викидали партійну атрибутику.
не сперечаюся, що побачивши ці майдани ними вирішили скористатися. не лише опозиція - зараз є багато "гравців". можна, звісно, порівняти з помаранчевою, але на відміну від неї, сьогодні нема політичного фанатизму. жоден політик не має підтримки, нема скандування імен. є антипатія до влади, є бажання її скинути. і так, це напевне вигідно багатьом "гравцям".
щодо "чистки" майдану, то тут багато версій. від тої, що президент вирішив просунути "білоруський" сценарій (
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
), чи його проевропейськоналаштовані "підопічні" вирішили його кинути. тим не менш, я не вірю в те, що це організувала опозиція. перше - там нема нікого на стільки сміливого. вони вже змирилися з тим, що мітинги затихнуть і перейдуть в політичне русло, де вони почнуть маніпулювати готуючись до 2015 (мітинг 1 грудня мав бути суто символічним, де "програвші безполітики" обєднаються з політиками. по-друге, ніхто в опозиції не має повноважень керувати беркутом і давати йому накази. цього не має права навіть головний міліційонер києва, який взяв на себе вину. накази йшли звище. ще один доказ - президент забарикадувався в своїй резиденції ще перед тими подіями. те, що кричать на передачах крикливі політики я доказом не вважаю.
тепер про сам майдан. хоч і оголосили обєднання політичного майдану і неполітичного - це вимушений і в даному випадку необхідний крок. правда ще жоден опозиціонер (крім порошенка) ним не скористався на всі 100% . як хтось писав, якби хтось з них був на банковій і пробував зупинити провокаторів, то він би став президентом. чого їх там не було - запісялись, не прорахували, чи навпаки знали (правда логіки в тому нема).
події на банковій - суцільні провокації. кілька провокаторів в масках, які скористались радикально налаштованими мітингуючими (всякими тризубівцями). з коментарів журналістів і інших "стримуючих" - там все виглядало сплановано - кілька підготовлених провокаторів, і перший ряд "захисту" з молодих хлопців.... в результаті третина постраждалих журналісти, частина тих, то ланцюгом захищав беркут...
як на мене, опозиції від цього ніякого зиску, а от владі - супер - мітинги зовсім не мирні. крім того, "впали" в очах світу. те ж саме з іншими провокаціями. є кілька зачинщиків, які використовують "тупість" кількох радикалів. на жаль ведуться.
чому я підтримую майдан? спочатку було за інтеграцію в європу. так, я читала той договір (скорочений варіант), ще кілька можливих прогнозів і як на мене це кращий варіант з всіх можливих.
зараз питання вже стоїть в іншому - зміні влади. чому? янукович був такий поганий завжди, але всі мовчали. сьогодні, чи то своїми діями, чи підставою (ті, хто давав накази все одно він назначив), він перевиконав свої повноваження. якщо зараз "проковтнути" те, що сталося, змін нам не бачити. принаймні тих, що рухаються в кращу сторону. те, що зараз відбувається, потрібно використати - щоб змінити владу. бо люди, що виходять на майдани вірять, в те, що можуть змінити. нехай не всі розуміють, що вони міняють, але ті, хто зараз так чи інакше причетний до координації ( не про політиків) говорять розумні речі - про зміни системи, а не політиків. і зараз є хоч не великий, але шанс. частинки того, чого хочуть добитися -
- | +
я, як і більшість з тих, хто там зараз мітингує не засліплена жодним політиком. але якщо зараз нічого не змінити, то наступний такий шанс не знаю коли повториться. а жити в країні, де бояться висловити свою думку, її відстоювати, а тих хто відстоює можуть безкарно побити, я не хочу. так само не хочу, щоб в такій країні жили мої діти.
так, звичайно ви можите знову писати, що змінювати потрібно з себе, що європа нам нічого не поможе і інші бла бла. але, сьогоднішня ситуація в країні (чи вона спровокована, чи логічно підійшла) вимагає зайняти якусь сторону. ІМХО