Глобальні оголошення!

Євромайдан 2013

Модератори: TaniaPicaSSo, taranjka

Re: Євромайдан 2013

Повідомлення taranjka » 02 грудня 2013, 22:30

на пости, з посиланням на ПР навіть не хочеться відповідати. це практично те саме, що слухати російські канали.
напишу свої думки про те, що відбувається.
не думаю, що хтось прогнозував такі значні мітинги і протистояння через не підписання угоди з ЄС. на майдан перш вийшли не опозиціонери, і вони там ніколи не володіли ситуацією. чому? бо довіри не має до жодного з них. того й гнали їх з сцен і викидали партійну атрибутику.
не сперечаюся, що побачивши ці майдани ними вирішили скористатися. не лише опозиція - зараз є багато "гравців". можна, звісно, порівняти з помаранчевою, але на відміну від неї, сьогодні нема політичного фанатизму. жоден політик не має підтримки, нема скандування імен. є антипатія до влади, є бажання її скинути. і так, це напевне вигідно багатьом "гравцям".
щодо "чистки" майдану, то тут багато версій. від тої, що президент вирішив просунути "білоруський" сценарій (
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
), чи його проевропейськоналаштовані "підопічні" вирішили його кинути. тим не менш, я не вірю в те, що це організувала опозиція. перше - там нема нікого на стільки сміливого. вони вже змирилися з тим, що мітинги затихнуть і перейдуть в політичне русло, де вони почнуть маніпулювати готуючись до 2015 (мітинг 1 грудня мав бути суто символічним, де "програвші безполітики" обєднаються з політиками. по-друге, ніхто в опозиції не має повноважень керувати беркутом і давати йому накази. цього не має права навіть головний міліційонер києва, який взяв на себе вину. накази йшли звище. ще один доказ - президент забарикадувався в своїй резиденції ще перед тими подіями.
те, що кричать на передачах крикливі політики я доказом не вважаю.
тепер про сам майдан. хоч і оголосили обєднання політичного майдану і неполітичного - це вимушений і в даному випадку необхідний крок. правда ще жоден опозиціонер (крім порошенка) ним не скористався на всі 100% . як хтось писав, якби хтось з них був на банковій і пробував зупинити провокаторів, то він би став президентом. чого їх там не було - запісялись, не прорахували, чи навпаки знали (правда логіки в тому нема).
події на банковій - суцільні провокації. кілька провокаторів в масках, які скористались радикально налаштованими мітингуючими (всякими тризубівцями). з коментарів журналістів і інших "стримуючих" - там все виглядало сплановано - кілька підготовлених провокаторів, і перший ряд "захисту" з молодих хлопців.... в результаті третина постраждалих журналісти, частина тих, то ланцюгом захищав беркут...
як на мене, опозиції від цього ніякого зиску, а от владі - супер - мітинги зовсім не мирні. крім того, "впали" в очах світу. те ж саме з іншими провокаціями. є кілька зачинщиків, які використовують "тупість" кількох радикалів. на жаль ведуться.
чому я підтримую майдан? спочатку було за інтеграцію в європу. так, я читала той договір (скорочений варіант), ще кілька можливих прогнозів і як на мене це кращий варіант з всіх можливих.
зараз питання вже стоїть в іншому - зміні влади. чому? янукович був такий поганий завжди, але всі мовчали. сьогодні, чи то своїми діями, чи підставою (ті, хто давав накази все одно він назначив), він перевиконав свої повноваження. якщо зараз "проковтнути" те, що сталося, змін нам не бачити. принаймні тих, що рухаються в кращу сторону. те, що зараз відбувається, потрібно використати - щоб змінити владу. бо люди, що виходять на майдани вірять, в те, що можуть змінити. нехай не всі розуміють, що вони міняють, але ті, хто зараз так чи інакше причетний до координації ( не про політиків) говорять розумні речі - про зміни системи, а не політиків. і зараз є хоч не великий, але шанс. частинки того, чого хочуть добитися -
| +
ЩО ДАЛІ 2 (від 2 грудня 2013 р)

В неділю українці дали неймовірний мандат опозиційним силам. Такого потужного мандату досі не мала жодна політична сила в житті країни. Важливо, щоб у понеділок цей мандат не був розміняний переговорниками з боку Майдану на дрібниці.

1. Якщо пропозиція Рибака про круглий стіл буде прийнята, ЄДИНОЮ ТЕМОЮ КРУГЛОГО СТОЛУ МАЮТЬ БУТИ ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ парламенту та Президента та чергові вибори до Київради. Парламентські вибори мають відбутись за пропорційною моделлю з відкритими списками - це унеможливить покупку місць та структурує новий парламент. Закон повинна ухвалити ВР впродовж двох тижнів, далі його за домовленістю повинен підписати Президент. Медіа повинні моніторитись ЦВК на предмет заангажованості, всі політичні сили мають мати рівні можливості в агітації. Має бути вдосконалений порядок формування виборчих комісій, посилена відповідальність за фальсифікації. ГО мають мати широкі права спостерігачів. Янукович має отримати можливість брати участь у виборах за умови відсутності обвинувального судового вироку на час виборів. Те саме стосується і Парітї регіонів.

2. Важливо залишатись сфокусованими на темі дострокових виборів. Питання Асоціації з ЄС, звільнення Тимошенко - це все питання, які можна вирішити тоді, коли буде досягнена домовленість щодо дати та умов проведення виборів.

3. Винні в узурпації влади (призначення Кабміну Азарова, відміна конституційної реформи, ліквідація незалежності Конституційного суду, покупка голосів у парламенті) та насиллі (розгон Майдану 30.11, провокації на Банковій 01.12) мають понести відповідальність у встановленому законом порядку.

4. Порушення домовленості з боку влади чи застосування сили повинно автоматично робити жорсткішими вимоги з боку опозиції - можна додавати вимогу люстрації та конфіскаційної реформи щодо приватизації за останні чотири роки. Хоча, на мою думку, люстрація силових структур повинна відбутися незалежно від домовленостей про політичну люстрацію.

І останнє, але не менш важливе - варто взяти до складу переговорної групи професійного (дипломованого) переговорника. Час найвищий робити свою роботу фахово.

я, як і більшість з тих, хто там зараз мітингує не засліплена жодним політиком. але якщо зараз нічого не змінити, то наступний такий шанс не знаю коли повториться. а жити в країні, де бояться висловити свою думку, її відстоювати, а тих хто відстоює можуть безкарно побити, я не хочу. так само не хочу, щоб в такій країні жили мої діти.
так, звичайно ви можите знову писати, що змінювати потрібно з себе, що європа нам нічого не поможе і інші бла бла. але, сьогоднішня ситуація в країні (чи вона спровокована, чи логічно підійшла) вимагає зайняти якусь сторону. ІМХО
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення flower » 02 грудня 2013, 22:34

Iruska_2189 а чого ж не показували? Показували, канал Зік (Громадське телебачення), 5й канал. А ви бачили хто кидав каміння? Кидали тітушки, яких перед тим самі беркутівці і міліція привезли до себе на автобусах. Добре, якщо їм дали команду звільнити майдан, є інші методи які є ефективні і не наносять травм (не памятаю як воно там називається водомет чи як, коли водою поливають). Ви бачили як жорстоко били? Били тих хто падає і лежить, при тому на одного нападають по кілька беркутівців. Я тут ще би писала, але мушу бігти. Потім доповню...
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення taranjka » 02 грудня 2013, 22:37

Iruska_2189 написав:що Беркут - то ті самі наші чоловіки, сини чи батьки, які на РОБОТІ, і мусять виконати той наказ, який їм дають.

мій чоловік такої роботи не робить. мій тато 20 років прослужив в міліції, але до такого ніколи не опускався. як і більшість його колег (які сьогодні виїхали в київ захищати від тих виродків). я не знаю яку треба мати витримку, щоб таке писати дивлячись як бють дітей, бо їм так наказали. за накази не вбивають - кожен може відмовитися. якщо має совість, душу, співчуття, розум, чи що там ще.
не маю поваги до тих, хто може знайти виправдання таким діям
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Anjuta » 02 грудня 2013, 22:45

який наказ?! наказ калічити і бити людей? вони що роботи чи тупоголові? хто мені може наказати побити слабкішу за мене і беззахісну людину? на відео в неті видно, як вони навіть дівчину заганяють! хтоб це не був, але українська зп не варта життя і здоровя жодної людини!
і я не розумію такого виправдання в цьому випадку, що вони на роботі і це їхній наказ, коли їхні діти виростуть і їх так почнуть калічити(не дай Боже - проте в житті існує Бумеранг) чи влаштує їх тоді таке виправдання?
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення KriStar » 02 грудня 2013, 23:15

Iruska_2189 написав:що Беркут - то ті самі наші чоловіки, сини чи батьки, які на РОБОТІ, і мусять виконати той наказ, який їм дають.

як таке можна писати? Яке може бути виправдання тим бандитським діям? Мені дивно, що хтось, взагалі може таке зрозуміти :scare: й не осуджувати. Ви кажете, що там чиїсь батьки, сини і діти, знаєте, в тюрмах за злочини сидять теж чиїсь сини, батьки, чи діти, та це ніякого відношення не має, вони там, бо відповідають за дії, які вчинили.
KriStar Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
слінгомама (1)
Дякував (ла): 194 раз.
Подякували: 254 раз.
Діти: є

Повідомлення Радмила » 02 грудня 2013, 23:18

Знаєте, я теж дивилась всі ці відео. Щодо подій у неділю. То перше, дуже добре зараз відхрещуватись, що то тітутшки, тільки доказів , що це вони, а не молодики Корчинського не має. Якщо то дійсно провокатиори, то відловити, там же тисячі непровакоаторів було, що так тяжко було за руку схопити, навалились і в міліцію здати.
Показували того хлопця, що вікна побив. Питали, "ти провакатор?", а він їм "у мене діти". Людина піддалась насстрою натовпу, сама не зрозуміла, що робила і для чого. Кому цікаво читайте психологію натовпу і зрозумієте, що в натовпі люди часто діють так як би не зробили в нормальному стані.
А коли показували як закидали Беркут камінням, били ланцюгами, закидали чимось, що горіло. То щиро кажучи, я б сама того в масці на тому ланцюзі повісила б. Що дивуватись, що потім Беркут бив всіх хто попадав під руку. Серед них багато поранених і це їхні товариші. Після такого, люди просто вже не могли себе контролювати. Постійте на такому кілька годин, коли у вас кидають каміння, кидають вогонь і чи будете Ви чемно казати, пройдіть будь-ласка у машину ми Вас завеземо до міліції. Та людям від того стресу вже дахи позносило. Вони, я так думаю самі вже не розуміли хто вороги, а хто ні. Били всіх підряд, бо злі вже добре були.

А журналісти заробили, бо були в епіцентрі подій, теж попадали під гарячу руку. Люди були вже в стані кипіння і їм байдуже було хто перед ними.

Це нікого не виправдовує. Це не політика, це натовп, стрес, екстремальна ситуація, а результат ви всі бачили.

Який вихід з цього всього, я щиро кажучи не бачу. Я розумію людей, які хочуть змін. бо їх це житття дістало. Та реально не бачу, хто міг би ці зміни втілити в життя. Не має зараз між політиками людини, яка здатна була б зробити порядок в державі, була б достатньо чесна і мудра. А без того, щоб був нормальний лідер - ця революція до змін не приведе. Мусить хтось керувати державою. Хто є серед них мудрий, щоб навести порядок в державі? Ходити на мітинги і кричати, збурювати людей - це ще не все, а побудувати державу - оце задача. Як кажуть ламать -не строить. Щось не пригадую, щоб хтось з теперішніх лідерів опозиції вдзначився значними економічними успіхами.
Ну не можливо відділитись від політики і сказати, що я тільки за зміни. Хтось повинен вести народ до цих змін. При наймні люди цього сподіваються.
Я взагалі не знаю як можливо в тій ситуації, що зараз маємо змінити ситуацію в державі. Хіба звільнити всіх і всюди поставити студентів, які ще не навчились красти і брати хабарі.
Якщо на місцях лишаться всі старі кадри, все залишиться по-старому.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення гра з вогнем » 02 грудня 2013, 23:29

таке враження, що президент повністю ігнорує ситуацію
ви собі мітингуйте, а своє роблю

от дивлюся фейсбук - там майдан
читаю останні новини на уп - янукович продовжує курс на схід, незаважючи ні на що. немовби ігноруючи український народ
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Sms » 02 грудня 2013, 23:33

гра з вогнем написав:янукович продовжує курс на схід,

Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Marichka » 02 грудня 2013, 23:35

Сьогодні по Громадському ведучий також і просив "поспівчувати" беркуту(вроді),що ті хлопці також і злі,бо вже три дні їх ніхто не годує
але не дослівно це-тому мене не цитуйте,це так,щоб зрозуміти їх стан я пишу,бо їх налаштовували+естремальні ситуації+натовп+може ще і близько не орієнтуються яка там в людей ідея і т.п.
я не оправдовую,боронь Боже,деякі відео ще не бачила до тепер
стараємось молитись з чоловіком,щоб Бог покерував і був мир
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Marichka » 02 грудня 2013, 23:38

я теж шокована,що той,що мав би щось пояснити,просто "включив окуня"
ніби нічого не сталося????!!!!
добре,що є інтернет і це бачить пів світу!!!
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Поперед.Далі

Повернутись до Політика, суспільство, Україна

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей