westa написав:А що заважало ? Чи не той самий Союз ? Чому європа розвивалася , а в Союзі був застій ? Людей ізолювали і використовували на власне збагачення. Та він і розпався тільки тому , що людям не могли більше лапшу на вуха вішати , партія сама касу поділила і розвалила.
Скільки людей загинуло в безкінечних війнах , в концтаборах. Люди жили в постійному страсі , процвітали доноси. Людям дали трохи хліба і видовищ і забрали свободу і прово голосу. І ви за цим жалкуєте ?
Чомусь нащадки партійних керівників живуть ой як не бідно і вершать наші долі. Це наслідок рівності ?
Чому за 70 років комунізм так і не збудували ? Це не так мало.Що заважало ?
Союз піднімався з руїн після війни.В союзі не був застій. Була економіка, була робота, для всіх. Була освіта - для всіх. Була медицина для всіх. Якщо це застій, то поверніть мені цей застій. Дуже хочу: безкоштовні підручники дитині в школу, не купувати ноутбуки , фарбу, парти і т.д. , поверніть мені медицину, бо як я родила, то пішло вже і не згадаю скільки тисяч, а моя мама мене народила безкоштовно - за коробку цукерок і шампанське, хочу безкоштовне житло, ну хай за 15 років, але безкоштовне, бо більшісті воно не доступне, ну хіба всією родиною за кордон, поверніть мені радянські мультики і фільми - бо там нікого не вбивали і не гвалтували і діти які їх дивились мали дитячі думки, і не бігали з мобілками знімаючи як бють їх однолітків, поверніть мені жовтиенят і піонерів, бо ми тоді були дружні і разом робили багато цікавого, і такі поняття як честь, добре імя, було чогось варте, а не те що зараз мають за ідеал теперішні підлітки.
В концтаборах загинуло значно меньше людей чим після здобуття незалежності просто вимерло. Так були доноси і старх на початках, бо ворогів було багато, але пізніше все вирівнялось, і наші батьки вже жили спокійно. І не боялись того що буде завтра.
Право голосу? А зараз воно є? Щось не видно. Людям дали можливість жити, а зараз ми виживаємо, а хто не може тут вижити віїжає, чи вмирає.