westa написав:Наші товари неконкурентноспроможні , бо нема якраз тої конкуренції. Є попит - то нащо напрягатися. В Європі напрягтися прийдеться. Ясно , що зразу покращення ми не відчуємо.На це підуть роки.Але якщо нічого не робити , то нічого і не буде.
Україна велика країна з величезним потенціалом , ми можемо знову стати "житницею" Європи , для того є і земля, і робоча сила, і буде "копняк" , для проведення модернізації виробництва.Те ж саме і з легкою промисловістю.
Нам потрібні зміни , модернізація , інвестиції і це можна знайти в ЄС.
Я не спеціаліст , конкретного нічого написати не можу , не маю аргументів 1,2,3,... , але дуже хочу не "купувати" оцінок , дипломів і місця роботи своїм дітям , не їхати за кордон на заробітки , не боятися вмерти з голоду на пенсії , не ритися на городі , шоб було що їсти. Хочу якісну освіту , медицину , можливість відкладати , подорожувати , просто спокійно жити.
На жаль , в даних умовах Україна втратила право на нейтралітет. І зараз проблема не в тому з ким асоціюватися , а в тому , що за нас це вирішує купка олігархів , які прикидають , де буде вигідніше вести бізнес.
Я теж хочу працювати тут в Україні. і допоки ми не можемо зробити конкурентнй товар не має нам чого йти у Європу.
Ну зрозумйте, завтра вступили в ЄС. Далі на фабриках товар є, продати не має кому. Підприємства несуть збитки. Грошей на переобладнання не має. Фабрика розорюється, люди на вулицю. І що далі?
Ми вжен це пережили. в Тернополі розвалились великі підприємства : комбайновий, Оріон, ледь дихає Текстерно. А нових такого маштабу не збудувались. Скільки людей обездолилось тоді. Так пішли роки, і покоління те втратило все що мало, і нічого за ті роки нічого не здобули.
Так купка олігархів. Так бізнес. А бізнес - це виробництво. То вони хоч щось роблять. Хоч якась промисловість є в Україні. Добре давайте знищимо це. Ще заберемо роботу в тисяч людей. Ще пару міліонів поїде в Європу на заробітки. Нам головне, щоб ми писалися в ЄС.