Буду сьогодні пекти тортики на свята. Свою улюблену п’яну вишню, медовий і маковий.
Медовий (щось не пригадую чи писала його вже)
Коржі:
150гр масла, 3ст.л. меду розтопити на водяній бані (або на слабкому вогні) + 1скл цукру.
Коли остигне додати 3 яйця, 1 ч.л. соди і ще раз добре прогріти на слабкому вогні. Остудити. додати 4-5скл. муки.
Дивитися по тісту, має бути м’яке, але не рідке.
Розділити на 10-12 кусочків, пекти до золотисто-рум’яного кольору.
Крем.
Я варила польський пудинг і збивала з маслом. Цього разу хочу збити сметану і чорнослив додати.
МаковийКоржі:
2 яйця, 1скл. цукру добре збити
1,5скл. муки
1скл. меленого маку
1 ст.л. амоняку
1скл. сметани
Все гарно перемішати, або збити міксером. Пекти 2 коржі.
Крем:
1п. кокосу запарити 10ст.л. молока
150гр молока, 200гр цукру закип’ятити
1ст.л муки, 1ст.л. крохмалю розвести в 50гр молока (не того, що кип’ятили) долити до киплячого і на малому вогні варити до загустіння весь час помішуючи.
Коли остигне збити з 400гр масла + кокос.
Перекладати:
Корж крем, шматочки желе, крекер, крем, корж. Я желе не даю, бо крекер по ньому їздить і шматочок торта важко втримати в руках, розвалюється.
Як спечу, то добавлю фотозвіт.
