Радмила » 03 жовтня 2010, 11:15
Хочу розказати як ми шукали школу розвитку. Я водила свою старшу доньку в школу монтессорі на східному. Там гарно, але дещо дорого. Тому вирішила спробувати в інших клубах розвитку.
Спочатку ми пішли в БебіКо. Про цю школу можу сказати одне. Дуже дуже хороші викладачі, дуже щире і доброзичлеве ставлення до дітей. Нам там дуже сподобалось. Після кількох занять моя дитина почала малювати сюжетні малюнки. Після заняття вона така щаслива приходила. Один мінус, що заняття для її вікової категорії після шостої години. Для нас стало проблемою довго доїзжати і узгодження з режимом меньшої дитини. Тому від занять ми відмовились.
Далі ми пішли у Вундеркінд в готелі Галичинна. Теж далеко, але заняття зранку і 4 години. Ще викладач казала, що це школа Монтессорі+ творча+англійська.
Враження : дуже дуже погано. З усіх шкіл де ми були, то сама гірша.
1) Туалет. Брудний унітаз і умивальник. Дитину водити туди було неприємно
2) Заняття як у школі Монтессорі проводяться на килимках. (Кожна дитина бере свій килимок - такий як у ванні). І це вкладається просто на паркет. Досить холодно.
3) Темп заняття дуже швидкий. Викладачка строчить як з автомата. В той час як дошкільнята потребують повільнішої мови. Більш спокійно заданих запитань
4) По завершенню "мозвого штурму" (десь 20 хвилин) - питання-відповідь. Почалась робота з календарем. Дерев'яний посібник з вкладками. Кожна дитина мусила перед тим як взяти індивідуальну роботу пройти календар. При чому поки одна дитина працює, всі чекають. Доки дійшло до останьої дитини пройшло 15 хвилин (це я вже засікла по годинику). Діти які були не задіяні, мусили просто сидіти на килимку і чекати. Цей час був безцільно втрачений. Я не кажу вже за те, що всидіти долшкільнятку 15 хвилин без дії досить складно. І я плачу за час заняття, а не за сидіння на килимку, коли дитина просто нудиться.
5) Матеріали, це просто жах. Два хлопчики взяли якийсь матеріал. де треба було вкладати кульки кольорові і стукати молоточком. Один з посібників виявився поломаний.
Моя дитина взяла перлову вежу(набір стержнів з перлинками на одному червона перлика, на другому дві зелені, і так до десяти. Використовується для викладання піраміди від 1 до 10 Навчання лічбі). Отож в коробці крім 10 стержнів, ще був жмут стержнів з 10 золотими перлинами, який використовується для навчання десяткам, і ще кілька стержнів і просто перлини, які відірвались невідомо від чого. Ще один посібник - цифри на шершавчиках, для навчання письму, виявися неповним. В набір мають входити цифри від 0-9. Нуля ми так і не знайшли.
6) Порушення принципів Монтессорі.По завершеню роботи з матеріалом. Дитина повинна скласти матеріал і поставити на полицю. Діти почали працювати з матеріалами. Не допрацювали. Викладач погукала їх вчити фігури. При чому "діти лишайте все, нічого не складайте, потім доробите, всі до мене, я покажу щось нове". І так кілька раз. Діти не встигали допрацювати їх відривали і пробували щось показувати нове і то в дуже швидкому темпі.
Дещо довго вийшло описати. Але хотіла донести. Що назвати це школою Монтессорі не можна. Викладач не просто непрофесійна в даній методиці, а взагалі погано розуміється у навчанні дошкільнят. Матеріали поломані і хаотичні. Дуже погано.

Щастя є