Глобальні оголошення!

Монтессорі клуб розвитку дитини

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet, irinka

Re: Монтессорі клуб розвитку дитини

Повідомлення гра з вогнем » 22 лютого 2010, 16:45

мені здається усі ці розвивалки, це для вихваляння перед сусідами-молодими мамами ("а от ми..."), а ще вони корисні в ситуаціях, коли коло спілкування дитини обмежене (як у нас наприклад :(). але якщо дитина оточена великою родиною, ходить гуляти до інших діток, бігає гуляє на дворі, вдома мама створює збагачене середовище, то й питання про дитячі розвивалки, як на мене, само собою відпадає.

мене більше непокоїть інше в усіх цих "монтесорі", "гленах доменах" і т.п. але це тема окремої розмови про те, як наживаються на відомих іменах.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення happymami » 23 лютого 2010, 13:20

оо. Радмилі дякую. Взяла для себе то шо цікавило. І про клуби стільки інфи. вау. тре статтю написати ага.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Nymydora » 14 травня 2010, 21:18

Це добре, що в Тернополі з"явилося стільки клубів з дитячого розвитку. Є з чого вибрати. А першим був, до речі, Каруселька, тільки під іншою назвою. Але дійсно, насторожує оця гра прізвищами - ми працюємо за методикою того-то. Не знаю нічого про той клуб Монтесорі в Тернополі. Якщо вони дійсно обладнали так, як повинно - тоді честь їм і хвала, бо, наскільки я орієнтуюся, правильне середовище у цій методиці - вихідний пункт. А от на день матері роздавали візитки клубу від Бебі-ко і сказали, що працюють за методикою Домана. Але, наскільки я знаю, ця методика розрахована на роботу вдома. При повному навантаженні картки показують раз на півгодини протягом цілого дня. Чи є сенс у такій роботі на занятті?
За Карусельку скажу те, що знаю: там працюють методом цікавих занять (т.зв. "нетрадиційні заняття" - педагоги мене зрозуміють ))) ). Тобто, не сидячи на одній чийсь методиці організовують тематичні заняття, у які включають елемнети різних знань та навичок.
Цікаво було би подивитися, як у Тернополі виглядають заняття за Зайцевим. Ця методика мене нараз найбільше надихає - я б і сама не проти з нею попрацювати.
Хотілося б тільки знати думку мам: а чи взагалі потрібен т.зв ранній розвиток, бо думки спеціалістів розходяться...
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення lyuda » 19 червня 2010, 20:22

mala-karta написав:mari,
"В Монтессорі - педагогіці процес навчання не є автоматичною передачею знань дітям. Діти щоденно роблять відкриття самостійно."
Як на мене, дитина в сімї, дитина, яка ходить за мамою в магазини, рахує з мамою бараболю, яку кидають в суп, дивиться як тато справляє компутера, саме так і розвивається - і саме так робить відкриття, самостійно.

Я не надто досліджувала методику Монтесоррі, але ну якесь таке враження, що це для розвитку ізольованих по якійсь причині дітей (ні-ні, що ви, я не натякаю про її сина в інтенаті, ні-ні - сарказм, сарказм....)

Мені взагалі подобається методика Монтессорі. Але стосовно клубів раннього розвитку я не дуже в захваті, оскільки вважаю що саме цей розвиток повинен проходити в близькому оточенні, в сімї. Де все розповість дитині мама чи тато, чи братик/ сестричка. Саме так будуються теплі взаємостосунки, підтримка, допомога. А в клуб дитину можна записати лише задля цікавості, обізнанності батьків ( якщо вони в цьому не досить компетентні), чи просто щоб дитина повала в колективі діток.
lyuda Офлайн

Повідомлення Dina » 30 липня 2010, 20:35

Ось яка інформація є по дитячим центрам розвитку в Тернополі.
1. "Промінчики" тел. 42-41-82, 097-59-69-021 40 грн (одне заняття)
2.“Бебі-ко” тел.52-83-64,067-755-89-68 25 грн (одне заняття)
3.“Чомучка” тел.43-11-71, 43-30-24 240 грн (за місяць)
4."Пізнайко” тел.097-315-73-58 30 грн(одне заняття)
люблю в'язати гарні речі-адреса в моєму профілі :)
Dina Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 27 раз.
Подякували: 119 раз.
Діти: донька Лада

Повідомлення Nymydora » 30 липня 2010, 22:15

Додам рідну "Карусельку" 42 02 29, Стуса, 10; я (абонемент 180 грн, оплата за півмісяця, тобто 2 по 90, діє клубна знижка)
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення mala-karta » 30 липня 2010, 23:10

ще одну річ мені недавно розповіла знайома.
Вони ось цього місяця пішли в садок, дитині майже три. Дівчинка дуже "мамина" (живуть самі, татко працює, відповідно, мала весь час з мамою).
От як вона придумала, аби не було важко малій в садочку.
Зимою вони пішли в "Карусельку". Там можна було мамі бути коло дитини або чекати в коридорі. Спочатку мала не відпускала маму зовсім, десь з місяць. Потім вже мама чекала її в коридорі, а потім вже навіть ходила в сусідній магазин, поки були заняття.

Так як ми теж плануєм йти в садочок ближче до трьох, то от зацікавились таким "планом" :)
Думаю десь з зими походити.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Радмила » 03 жовтня 2010, 11:15

Хочу розказати як ми шукали школу розвитку. Я водила свою старшу доньку в школу монтессорі на східному. Там гарно, але дещо дорого. Тому вирішила спробувати в інших клубах розвитку.
Спочатку ми пішли в БебіКо. Про цю школу можу сказати одне. Дуже дуже хороші викладачі, дуже щире і доброзичлеве ставлення до дітей. Нам там дуже сподобалось. Після кількох занять моя дитина почала малювати сюжетні малюнки. Після заняття вона така щаслива приходила. Один мінус, що заняття для її вікової категорії після шостої години. Для нас стало проблемою довго доїзжати і узгодження з режимом меньшої дитини. Тому від занять ми відмовились.
Далі ми пішли у Вундеркінд в готелі Галичинна. Теж далеко, але заняття зранку і 4 години. Ще викладач казала, що це школа Монтессорі+ творча+англійська.
Враження : дуже дуже погано. З усіх шкіл де ми були, то сама гірша.
1) Туалет. Брудний унітаз і умивальник. Дитину водити туди було неприємно
2) Заняття як у школі Монтессорі проводяться на килимках. (Кожна дитина бере свій килимок - такий як у ванні). І це вкладається просто на паркет. Досить холодно.
3) Темп заняття дуже швидкий. Викладачка строчить як з автомата. В той час як дошкільнята потребують повільнішої мови. Більш спокійно заданих запитань
4) По завершенню "мозвого штурму" (десь 20 хвилин) - питання-відповідь. Почалась робота з календарем. Дерев'яний посібник з вкладками. Кожна дитина мусила перед тим як взяти індивідуальну роботу пройти календар. При чому поки одна дитина працює, всі чекають. Доки дійшло до останьої дитини пройшло 15 хвилин (це я вже засікла по годинику). Діти які були не задіяні, мусили просто сидіти на килимку і чекати. Цей час був безцільно втрачений. Я не кажу вже за те, що всидіти долшкільнятку 15 хвилин без дії досить складно. І я плачу за час заняття, а не за сидіння на килимку, коли дитина просто нудиться.
5) Матеріали, це просто жах. Два хлопчики взяли якийсь матеріал. де треба було вкладати кульки кольорові і стукати молоточком. Один з посібників виявився поломаний.
Моя дитина взяла перлову вежу(набір стержнів з перлинками на одному червона перлика, на другому дві зелені, і так до десяти. Використовується для викладання піраміди від 1 до 10 Навчання лічбі). Отож в коробці крім 10 стержнів, ще був жмут стержнів з 10 золотими перлинами, який використовується для навчання десяткам, і ще кілька стержнів і просто перлини, які відірвались невідомо від чого. Ще один посібник - цифри на шершавчиках, для навчання письму, виявися неповним. В набір мають входити цифри від 0-9. Нуля ми так і не знайшли.
6) Порушення принципів Монтессорі.По завершеню роботи з матеріалом. Дитина повинна скласти матеріал і поставити на полицю. Діти почали працювати з матеріалами. Не допрацювали. Викладач погукала їх вчити фігури. При чому "діти лишайте все, нічого не складайте, потім доробите, всі до мене, я покажу щось нове". І так кілька раз. Діти не встигали допрацювати їх відривали і пробували щось показувати нове і то в дуже швидкому темпі.
Дещо довго вийшло описати. Але хотіла донести. Що назвати це школою Монтессорі не можна. Викладач не просто непрофесійна в даній методиці, а взагалі погано розуміється у навчанні дошкільнят. Матеріали поломані і хаотичні. Дуже погано.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення TanenRom » 03 жовтня 2010, 19:35

Радмило а можна докладніше про школу на Східному, недавно заходила до них питала, що до чого, але вартість занять дійсно немаленька!!!
Були ми і в БебіКо, але побачила, що зарано нам ще для такої школи!!!
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Радмила » 03 жовтня 2010, 20:28

В такому разі краще раз побачити чим почути. Сходіть на пробне заняття. Річ в тім, що в них є заняття для діток до 3-х років. Група разом з мамою. І зараз в них оформляється новий клас саме для маленьких. Ми відвідували заняття для старших, тому не можу сказати, як відбувається заняття в групі маленьких. Єдине, що в школі багато посібників для розвитку дрібної моторики і школа дійсно побудована по системі Монтессорі. Якщо буде цікавити можу написати про заняття в групі для старших, а також про індивідуальні заняття.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Поперед.Далі

Повернутись до Ранній розвиток

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей