і ми вже відлучилися
вийшло якось так легко, ненапружено, без істерик, я б ніколи не подумала, шо буде так просто, знаючи свою доцю і її любов до циці
не знаю, що там було у її голівці, а з мого боку все виглядало так: ще до пологів була налаштована на ГВ (дякуючи Іванні та Даші), але практично відразу ж почалися проблеми. спочатку мала неправильно прикладалася, від чого кожне годування перетворювалося для мене в муку (дуже боляче було через постійно травмовані соски). потім доця відмовилася від грудей категорично, домашні радили кинути той ровер і перейти на суміші. та я вирішила зціджувати молоко і вже додавати стільки суміші, скільки бракувало (виміряла по тих таблицях на пачці). з часом молока ставало все менше і менше і щоразу я мріяла - ну ще б тиждень так протриматися, ще б трошки! потім (у 4 міс) ми попли у лікарню (мала сильно кашляла), постійно була на мені чи зі мною, почли спати разом і, о диво, доця взяла груди! у нас почало знову налагоджуватися ГВ, при чому мала після соски гарно брала груди і проблем не було з прикладанням. поступово ми перейшли повністю на ГВ

після року знову почалися проблеми - два місяці мучилася з лактостазами, поки метод проб не виявила причини і не усунула її. вирішил, шо годуватиму довго, хоча всі родичі вже казали закруглятися.
і от влітку (малій 1,9) я відчула, шо втомилася і хочу помаленько закінчувати ГВ. і так ми почали відлучатися, плавно, за майже 4 місяці. забирала поступово годування проміжні (як пригадую, на той час за добу було коло 8 годувань), потім нічні, після сну, у вересні почала доця спати сама в обід, а з минулого тижня - і на ніч. все дуже гладко з обох сторін - доця не вередувала, без істерик, лиш була капризніша, ну і в мене все було добре.
П.С. Бажаю усім легкого відлучення. головне - не боятися цього!
П.П.С. трохи пописала я

хотіла за відлучення, а вийшло - ціла історія нашого ГВ. може, комусь буде цікаво і корисно почитати