Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення Natalinda » 16 вересня 2013, 10:21

олята написав:по друге молоко не має вже того захисту ще з року.

Консультанти з ГВ, принаймні наш консультант говорить навпаки, що молоко має "захист" завжди. Тут вже хто яку інформацію шукав і яку читав. Я шукала інфо яка підтримує ГВ, таку й читала, в таку і вірю.

nadusha забавляй, переключай його. Знаю що ти то вмієш дуже добре. Ти стільки всілякого для своїх хлопців видумуєш. Хочеш до зими, залиш нічні, раннє можна напочатку, а вдень ти точно можеш дитину відволікти!!!!
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення nadusha » 16 вересня 2013, 10:22

олята написав:якщо ви знали що малий іде в садок то чого не зробили то до того. я по друге молоко не має вже того захисту ще з року. діти які жують цицьку до 4 років хворяють рівно стільки ж я або ж і більше ніж інші. а чого лишати на когось дитина ходить до садка він там лягає спрати і все. ви визначтеся чи ви хочете відучити від грудец чи вам зручно з цицікою і ви хочете його годумати як ви кажете до зими.

Даю справку: перед садочком, а перший раз в нас був 19 серпня, залишились тільки прикладання перед сном. Планувала, що як звикне до садочку, і буде там спати залишиться тільки вечірні прикладання. Але... Тиждень в садочку - і захворів... Не думаю, що хвороба - ідеальний час, щоб відлучати. Далі вичухався - поїхали в санаторій. Там довелось давати ще після сну (може того, що нова обстановка і режим, нема дуже чим відволікти).
Приїхали додому, в дорозі протянуло, зараз має дуже жорстке дихання є "шанс", що буде запалення :( Теж час непідходящий...
Зараз пару днів даю тільки перед сном, вдома відволікти і переключити увагу легше...
Кожен живе і обирає для себе і своїх дітей, те, що видається найкращим.
"Зручно з цицікою" - оце прошу пояснити. Можливо маєте на увазі, що зручніше, бо дитина спокійно засинає біля мами, а не репетує, бо мама "мусить" відлучити... Тоді так!
Всьому свій час. Маю досвід відлучення старшого, про який вже тут писала: все відбулось поступово і безболісно для обох. Дуже хочу, щоб так було і з молодшим.
Олята, поділіться своїми порадами і досвідом, а не засуджуйте... Мені зараз це не потрібно.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення nadusha » 16 вересня 2013, 10:24

Natalinda написав:
олята написав:по друге молоко не має вже того захисту ще з року.

Консультанти з ГВ, принаймні наш консультант говорить навпаки, що молоко має "захист" завжди. Тут вже хто яку інформацію шукав і яку читав. Я шукала інфо яка підтримує ГВ, таку й читала, в таку і вірю.

nadusha забавляй, переключай його. Знаю що ти то вмієш дуже добре. Ти стільки всілякого для своїх хлопців видумуєш. Хочеш до зими, залиш нічні, раннє можна напочатку, а вдень ти точно можеш дитину відволікти!!!!

Наталінда! Дякую за підтримку і поради... Так і стараюсь робити... Сьогодні зранку помогли мультики, далі буде видно...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення олята » 16 вересня 2013, 10:54

nadusha написав:Олята, поділіться своїми порадами і досвідом, а не засуджуйте... Мені зараз це не потрібно.

я не засуджую, я намагаюся зрозуміти чого ви хочете відлучити чи доялгнути жо зими. а по друге я висловила свою думку мабуть різко. але нажіль чомусь ті які ввчажають, що дитина має бути з грудьми до 4-5 років то нормально і тим хваляться,а діти в яких буди з грудьми до року і вже самі засинають то ще погано і вони навіть бояться у цьому признатися, томущо їх заразу закльовують "ти позбавила дитину головного!"
я відучала двах в рік починала з 8 місяців. забирала по одному годуванню останнє то було нічне, а коли зрозуміла що він вночі мучиться сам бо нічого не витягає, і врезутьтаті мене. то кому таке треба забрала і дала йогурт або кефірчик. а молодшому суміш. він був не проти сприйняв зразу не плювався не плака. старий в два роки вже засинав без молочка з пляшки. пив з горняточка і лягаюв. з року в мене двоє діток засинають без мами самі в свому ліжечку.
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 65 раз.
Подякували: 90 раз.
Діти: троє. Мичко, Степанко, Ромчик

Повідомлення taranjka » 16 вересня 2013, 11:09

олята написав:ті які ввчажають, що дитина має бути з грудьми до 4-5 років то нормально і тим хваляться,а діти в яких буди з грудьми до року і вже самі засинають то ще погано і вони навіть бояться у цьому признатися, томущо їх заразу закльовують "ти позбавила дитину головного!"

не знаю, чи правильно зрозуміла те, що ви написали :confused:
вас ніхто в нас на форумі не засуджував :confused: кожен сам вирішує, що йому краще, і що краще його дитині. я заперечила лише вашим аргументам про "некористь" ГВ після року - ніяких аргументів на захист цього твердження, я ще не бачила. було б цікаво почитати
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення nadusha » 16 вересня 2013, 13:16

олята написав:
nadusha написав:Олята, поділіться своїми порадами і досвідом, а не засуджуйте... Мені зараз це не потрібно.

я не засуджую, я намагаюся зрозуміти чого ви хочете відлучити чи доялгнути жо зими. а по друге я висловила свою думку мабуть різко. але нажіль чомусь ті які ввчажають, що дитина має бути з грудьми до 4-5 років то нормально і тим хваляться,а діти в яких буди з грудьми до року і вже самі засинають то ще погано і вони навіть бояться у цьому признатися, томущо їх заразу закльовують "ти позбавила дитину головного!"
я відучала двах в рік починала з 8 місяців. забирала по одному годуванню останнє то було нічне, а коли зрозуміла що він вночі мучиться сам бо нічого не витягає, і врезутьтаті мене. то кому таке треба забрала і дала йогурт або кефірчик. а молодшому суміш. він був не проти сприйняв зразу не плювався не плака. старий в два роки вже засинав без молочка з пляшки. пив з горняточка і лягаюв. з року в мене двоє діток засинають без мами самі в свому ліжечку.

До зими - це орієнтовний час, тому що так буде можливість відлучити поступово і комфортно як для мами (менше ймовірність проблем з грудьми, спокій), так і для малюка (звикне до садочку настільки, що зможе залишитись там спати, матиме якийсь захист від хвороб - в це щиро вірю, не буде знервований різким відлученням)
На рахунок залишання дворічної дитини в темній кімнаті з вимкненим світлом - для мене це неприпустимо... Як уявлю, що може відчувати тоді дитина...
На рахунок "хвалюсь": не хвалюсь, а горжусь тим, що Бог дав можливість, бажання і розум годувати грудьми, що під час декрету я належала своїм діткам повністю (такої можливості пізніше, напевно, вже не буде)!
Ще раз повторюсь: кожна мама обирає для своєї дитини найкраще, керуючись своєю материнською інтуїцією. Я вибрала один шлях, хтось - інший, головне,щоб всім було добре...
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 16 вересня 2013, 17:01

гра з вогнем десь є опис, як ви відлучилися? можна і в пп, бо ми ще годуємось і нема тому кінця краю...))))

не памятаю чи я писала. у нас не було складно з відлученням. тому мабуть мій досвід нікому не допоможе.
перш за все я не годувала до самовідлучення, я відлучала
на момент відлучення у нас були тільки навколосонні годування (тобто зранку і ввечері)
Ввечері я просто його обіймала і ми так засинали, а вранці я вставала раніше за нього і робила сніданок, або приносила з холодильника молоко в чашці.
Найважче що було, це встати раніше за дитину.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення yultsya » 16 вересня 2013, 17:30

гра з вогнем маю кілька питань. А вночі вже ніколи не прокидався? А коли просто обіймала, то він не плакав, не вимагав? як він погодився на просто обійми?
Зображення
yultsya Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 248 раз.
Подякували: 180 раз.
Діти: Вероніка 2010 р.н.
Валерія 2014

Повідомлення гра з вогнем » 16 вересня 2013, 18:22

вночі прокидається і досі. я носила в туалет (зараз відправляю в туалет), або давала пити воду, зараз сам ходить п'є
у нас буває жарко вночі, тому він прокидається шоб попити. як не просить пити, знач тре в туалет
інших причин прокидання, якщо він не хворіє у нас нема.

він просто тулився, щоб вимагати не вимагав і не плакав. у нас все минуло дуже спокійно
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення flower » 16 вересня 2013, 19:56

олята вас не можливо читати. Я часто теж пишу з помилками, бо однією рукою набираю лежачи на ліжку, але не так аж.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей