TaniaPicaSSo » 15 вересня 2013, 00:19
TanenRom Та я от сама не знаю, як краще. Бо зараз важко вирішити, особливо відносно школи - давати раніше чи пізніше. Бо то вже тоді треба по дитині дивитись, готова вона чи ні. Бо перетримати деколи теж недобре, щоб не було як каже Наталінда, щоб інтерес не перегорів.
Я сама, як вже казала, з грудня. Хоча в садок ходила з групою менших за мене дітей, але потім підготовчу групу пропустила і зразу пішла до школи. І ніхто нічого "не рішав", просто подивились, що я по всіх вимогах до школи була готова. І то, я ще не наймолодша в класі була. Були навіть січневі діти. А от сестра моя листопадова, і її перетримали, дали пізніше, бо вона і не готова була ще до школи і не дуже й хотіла до неї йти. Тому тут все дуже індивідуально.
Але щодо садка, то в такому ранньому віці діти сильно різняться. Що 2 а що 3 роки - різниця величезна! І в такому випадку мені б хотілось, щоб моя дитина не була найстаршою, а щоб мала за ким тягнутись у розвитку. Хоча, з іншого боку, може й краще перетримати дитину і, як ти кажеш, продовжити їй дитинство.
Але мене ще інше питання дуже турбує. Чому в садок набирають з вересня?! То як школа чи університет? От я хочу давати дитину з весни, а тут получається як з вересня не дав, чекай аж наступного року. Точно знаю, що колись так не було. Колись було, що мамі пора виходити на роботу - і пішла дитина в садок, будь то березень, травень чи листопад. А тут вже академія ціла, а не дитячий садок.