Глобальні оголошення!

Оптимальний вік для садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Електронна система реєстрації дітей у садочки

Повідомлення Natalinda » 14 вересня 2013, 23:57

TanenRom школу можна порішати так само як і садок по великому рахунку. Ранші в школу брали до 15 вересня, якщо не помиляюся, не знаю як зараз. Але домовитися можна про все. Питання в іншому, чи треба це дитині.
Свого часу за брата батьки "рішали", він непопадав в школу, бо народився 22 вересня, але то той поодинокий випадок що дитина читала і писала і його неодмінно треба було в ту школу давати щоб не пропав інтерес. переважно ж діткам рано до школи в 6, тим більше з теперішніми програмами
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TanenRom » 15 вересня 2013, 00:02

ось про це і думаю, навіть якщо моя дитина писатиме і читатиме, то це не означає що психологічно вона буде готова іти до школи.
тому нехай побуде ще рік дитиною, бо програми в школі зараз не такі як колись.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення TaniaPicaSSo » 15 вересня 2013, 00:19

TanenRom Та я от сама не знаю, як краще. Бо зараз важко вирішити, особливо відносно школи - давати раніше чи пізніше. Бо то вже тоді треба по дитині дивитись, готова вона чи ні. Бо перетримати деколи теж недобре, щоб не було як каже Наталінда, щоб інтерес не перегорів.
Я сама, як вже казала, з грудня. Хоча в садок ходила з групою менших за мене дітей, але потім підготовчу групу пропустила і зразу пішла до школи. І ніхто нічого "не рішав", просто подивились, що я по всіх вимогах до школи була готова. І то, я ще не наймолодша в класі була. Були навіть січневі діти. А от сестра моя листопадова, і її перетримали, дали пізніше, бо вона і не готова була ще до школи і не дуже й хотіла до неї йти. Тому тут все дуже індивідуально.
Але щодо садка, то в такому ранньому віці діти сильно різняться. Що 2 а що 3 роки - різниця величезна! І в такому випадку мені б хотілось, щоб моя дитина не була найстаршою, а щоб мала за ким тягнутись у розвитку. Хоча, з іншого боку, може й краще перетримати дитину і, як ти кажеш, продовжити їй дитинство.
Але мене ще інше питання дуже турбує. Чому в садок набирають з вересня?! То як школа чи університет? От я хочу давати дитину з весни, а тут получається як з вересня не дав, чекай аж наступного року. Точно знаю, що колись так не було. Колись було, що мамі пора виходити на роботу - і пішла дитина в садок, будь то березень, травень чи листопад. А тут вже академія ціла, а не дитячий садок.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TanenRom » 15 вересня 2013, 00:30

в мене дитина рік відходила в ясла, побачила в цьому тільки позитив - з ними в яслах більше няньчаться, і якщо дитина не дуже самостійна (так, як було в мене) то це тільки плюс.
просто,якщо я побачу що дитина готова в 5,9 іти в школу, то краще хай пропустить останній рік садочку і піде в школу, ніж, якщо я передумаю її віддавати в школу в 5,9 і вона сидітиме в садочку ще один рік, але з чужою групою.
у мене така була ситуація, що я в школу пішла в 7,7 - останній рік садочку досиджувала з чужою групою (в школу порадили лікарі не віддавати, бо я дуже хворіла, але вміла вже і читати і писати), я до цього часу пам"ятаю як плакала, коли всі з групи пішли в школу, а я залишилась. і запал до навчання в мене не пропав :wink:
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення svetla » 15 вересня 2013, 01:15

До мене телефонувала тьотя з відділу освіти,бо чоловік шось там забув вказати - уточняла.
ТО продиктувала мені вже мій реєстраційний код. І сказала,що в жовтні вже на сайті можна буде бачити інформацію про садки і набір діток в них.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Re: Оптимальний вік для садочку

Повідомлення Nadija » 15 вересня 2013, 01:31

TaniaPicaSSo на рахунок часу прийому в садок - підтримую на всі 100, сама б хотіла малого віддати весною, мені здається і краще адаптація пройшла, ніж осінь-зима і бігати в садок. На рахунок цього, то мені завідуюа сказала, що якщо підійде наше місце в черзі, то можна йти і швидше (весною), а черга має оновлюватись щомісяця.
TanenRom треба дивитись по дитині однозначно, я чого хочу сина давати зі старшими, бо він в мене вже зараз досить самостійний, і я боюсь що як піде з малими, то за ними буде собі повторяти, буде йому нецікаво.
А на рахунок школи, то в мене братик двоюрідний пішов пізніше, хоч і був досить розвинений, і він вчився на відмінно, але на уроках не було азарту, бажання, йому було не цікаво. Принаймні так спочатку було.
svetla я писала їм на почту - то вони прислали код, тепер тільки справа за списком черги
Nadija Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 168 раз.
Діти: Назарчик 28.11.11

Re: оптимальний вік для садочку

Повідомлення Ulkanet » 15 вересня 2013, 01:48

Melisa написав:Оптимальний-2,7-3
Дитині краще йти в садок тоді, коли вона до нього буде готова. А щоб вона була готова, треба батькам постаратись в тому плані: ходити гуляти в садок (в який вже записані), бути на прогулянці з дітками по 30-50 хв, поступово привчати її до думки, що садок-це добре.

всі про це говорять, але ще нікого не знаю хто б так робив. вірніше кому б дозволили так зробити. в групу не пускають - бо плаче не тільки твоє, а і всі інші. не плачуть тільки коли бачать тьоть в білих халатах :crazy: на площадку тоже не можна приходити, бо всі хором плачуть, втікають і т.д. добре якщо вихователька якась нормальна попаде і дозволить так приводити і гратися. але в більшості випадків персонал садка диктує свої правила, які вигідні лиш їм,і ніяким там індивідуальним підходом до дитини - навіть не пахне. :sad:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Sms » 15 вересня 2013, 09:47

Для мене оптимальний вік для садочку - коли дитина може мамі внятно пояснити щось. Найбільший мій страх - це те, що вихователі будуть ображати мою дитину, чи не дай Бог бити. Дитина про таке має мамі вже мати змогу сказати. Ми підемо в садок на наступну осінь. Даші буде 2,5. Сподіваюсь вже адекватно зможе щось мені сказати.
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення mariana » 15 вересня 2013, 10:30

Ми вже 2 тижня ходимо в садок, синочку 2,9, адаптація проходить нормально. Мала можливість його дати в 2 роки, не дала, і абсолютно про це не жалкую, бачу велику різницю, яка була дитина в 2 роки і в 2,9. По перше він елементарно вже сам себе обслуговує, і їсть сам, на горшечок ходить, чого в 2 роки не було. Так, він теж буде одним з настарших в групі, бо він з грудня,але я бачу гарно дає собі раду в садочку, і вже більше розуміє ніж меньші дітки, можна йому пояснити і заговорити його.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Nadija » 15 вересня 2013, 23:15

mariana то ви в ясельках? А як інші діти? Більшість такі ж самостійні? І як малому - цікаво з меншими?
Nadija Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 168 раз.
Діти: Назарчик 28.11.11

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість