мешканка » 01 жовтня 2010, 21:17
Не можу сказати, що я згідна з вашою думкою. Особисто для мене національність має "життєве значення". Нажаль, більшість нашого народу "національні мерці", якщо можна так висловитись...люди, яким все одно, аби було добре. Не хочу нікого ображати, але ми самі винні у тій ситуації, яка склалась. Якщо ми самі не поважаємо власну мову, не відстоюємо її, не любимо і не вважаємо "рідною" та "найкращою" то ніхто і ніколи цього робити не буде.
Свого часу я мала досвід життя в Іспанії. Мене дуже сильно вразив той народ, їх національна свідомість...їх гідність. Вони, хоча й коріння толкового не мають і культури, як такої (свого роду "вінегрет" з різноманітних культур)зате їх національна свідомість настільки сильна, що, часом, вражає...вони переконані, що, якщо туристи їдуть відпочивати до них, то мають намагатись зрозуміти саме їх мову...тому рідко в якому готелі буде двомовний персонал. Саме через те іспанську тепер розуміє "пів світу" і, практично, всі США, до яких іспанська мова приїхала, як мова "емігрантів".
Можливо, багато хто зі мною не погодиться, але вважаю, що в сучасному світі, така річ, як "лояльність" веде до "знецінення" і до "гноблення" сильніших над слабшими. В сучасному світі, якщо ти намагаєшся бути з кимось "лояльним", тобто, "не образити його гідність" то ця людина, потім, "сідає тобі на голову" і "диктує власні умови". Бачимо яскравий приклад з емігрантами арабами по цілому світі, які так добиваються свого, що весь світ їх боїться, будують мечеті, вимагають обов'язкове вивчення "Корану" в школах Європи і т.д. і з турками і Англії і Франції, які теж, помаленьку, насаджують свою культуру і свої цінності... В сучасному світі зовсім не прагнуть миру, толерантності чи рівноправ'я. Зараз керують гроші і весь світ перетворився в "апарат для викачування грошей". Єдиними цінностями в сучасному світі є матеріальні цінності. Тому мир в сучасному світі-це "примарна ілюзія". Через гроші та жадобу влади зникають цілі країни, винищуються народи, і найлегше знищити тих, які байдужі. Можливо моя позиція буде мало кому зрозумілою, але для мене фундаментальним є культура, звичаї, традиції та рідна мова. Вважаю, що без цього людина є неповноцінною і вбогою.