Liljondr
Муссовий торт "Смородинка"
Інгредієнти:Яйце (тісто) - 2 шт
Борошно (тісто) - 2/3 скл.
Горіхи волоські (тісто) - 1/2 скл.
Масло вершкове (тісто) - 100 г
Сода (тісто) - 1 ч. л.
Розпушувач тіста (тісто) - 0.5 ч. л.
Какао-порошок (тісто) - 3 ст. л.
Молоко (тісто - 0,5 скл., Шоколадний мус - 350 мл) - 475 мл
Шоколад чорний (тісто - 70 г, шоколадний мус - 100 г) - 170 г
Вода (окріп, тісто) - 1/2 скл.
Смородина чорна (чорносмородинова начинка)
Сметана (чорносмородинова начинка - 300 г, шоколадний мус - 1 скл.) - 550 г
Цукор (тісто - 2 скл., Шоколадний мус - 0,5 скл.) - 2,5 скл.
Желатин (чорносмородинова начинка - 1,5 ст.л., шоколадний мус - 1,5 ст.л.) - 3 ст. л.
Жовток яєчний (шоколадний мус) - 2 штКрохмаль (шоколадний мус) - 3 ст. л.
Тісто варіант без випічки (як варіант на фото). Моя форма для випічки вже своє відслужила і я підшукала рецепт тіста без випічки. То ж пропоную ще і такий варіант
- печиво Марія 200г
масло мяке - 3-4ст.л
какао-порошок - 2-3ст.л
плитка молочного шоколаду - 50гГлазур шоколаднаВода (кип'ячена, крижана) - 6-8 ст. л.
Крохмаль картопляний (ложки без гірки) -3 ст. л.
Цукрова пудра (ложки без гірки) - 9 ст. л.
Какао-порошок (ложки без гірки) - 9 ст. л.Приготування: ТІСТО варіант №2
Печемо бісквіт.
Змішати всі сухі інгредієнти. Розігріти духовку до 180С.
Шоколад покласти в маленьку каструльку і на пару розігріти до розчинення.
Розіб'ємо в миску яйця, зіб'ємо їх віночком, додамо розтоплене масло, перемішаємо. Додамо молоко, ваніль і суху суміш в 2 прийоми, чергуючи. Кожен раз добре перемішуючи.
Додаємо шоколад і окріп.
Тісто стає РІДКЕ. НЕГАЙНО ставте в духовку.
Випікати 25-30 хвилин.
Гарненько остудити.
ТІСТО без випічки варіант 2 (як на фото) Печиво змолоти в борошоно.
Додати масло і какао.
Додати розтоплену півплитки шоколаду . добре перемішати і викласти на дно форми. Покласти в холодильник до затвердення.
Приготуємо Чорносмородинову начинку:
желатин замочити в 1/4 склянки води. Розтопити желатин. Сметану збити зі смородиною і ввести желатин.
Приготуємо шоколадний мус.Спочатку варимо заварний крем: змішати крохмаль з 1/4 скл. цукру і додати туди жовтки, розтираючи, до тих пір, поки не залишиться грудочок. Решту 1/4 скл. цукру висипати в каструльку з молоком і доводимо до кипіння. Тонкою цівкою, помішуючи яєчно-крохмальну масу, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на малому вогні кілька хвилин до загустіння (до кипіння не доводити). Зняти крем з вогню, перекласти в посуд, і повністю охолодити.
Розтопити шоколад і збити разом з кремом.
Розчинити желатин в молоці, дати набрякнути і підігріти до повного розчинення. Влити в крем і розмішати.
Збити сметану і обережно з'єднати з кремом.
А тепер тортик збираємо
На бісквіт (пополам розрізаний по горизонталі) або на тісто без випічки вилити охолоджену смородиновий начинку і поставити в холодильник на 2 години. Далі смородинову начинку залити шоколадним мусом. І дати застигнути в холодильнику не менше 3-х годин.
Якщо варіант з бісквітом тоді другу половину бісквіту викласти поміж двома мусами.
Шоколадна глазур для прикрашенняКакао-порошок, цукрову пудру і крохмаль змішати і просіяти в суху миску.
Додати воду (я попередньо охолодила воду в морозильній камері хвилин 20), перемішати до однорідної маси.
Залити тортик і можна одразу їсти чи дати застигнути.
- | +
