Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:46

taranjka


Лохікейто

Фінська кухня

Зображення


для бульйону:
1 кг. голів і кісток сьомги, чи іншої червоної риби (суповий набір)
1 цибулина
1/2 ч.л. чорного перцю
1 лавровий лист
2 л. води
суп
3-4 середніх картоплини
1 морквина
1/2 порею
300 гр. філе сьомги
200 р. вершків
кілька гілочок кропу

Покладіть риб'ячі кістки і голови, цибулю, чорний перець і лавровий лист в каструлю, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшіть вогонь і, періодично знімаючи піну - чим частіше, тим краще - варіть протягом 25 хвилин. Процідіть бульйон і перелийте його назад в каструлю, додавши в неї нарізані моркву і картоплю, а також тонко нарізаний порей.
Проваріть хвилин 20 - до розм'якшення картоплі, і додайте філе лосося, нарізане тими ж кубиками. Збільште вогонь, доведіть суп до кипіння, влийте вершки, додайте дрібно нарізану зелень кропу, приправте сіллю і перцем. Зніміть суп з вогню, накрийте кришкою, і дайте настоятися хвилин п'ять. Подавайте, додавши ще трохи зелені кропу.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:52

Галина


Сібас запечений у фользі.

Зображення


На одну рибку (300-400 гр)
0.5 ч.л. солі
2 зубчики часнику
2 ст. оливкової олії
1-2 помідори
зелень
перець
2-4 дольки лимона
1 ст.л. лимонного соку

Рибку почистити. Акуратно розрізати живіт від хвоста до голови (до рота практично). Акуратно витягнути нутрощі щоб не роздавити жовчний міхур, тягнучи за жабра. Промити, просушити. Посолити зверху і всередині.
Часник видавити через часникодавку, додати подрібнену зелень, мелений перець, сік лимона і олію. Натерти цією сумішшю рибку зверху і всередині. Помідорчик порізати дольками, нафорширувати ним рибку.
Замотати у фольгу і поставити рибку в гарячу духовку. Пекти 30-40 хв при температурі 180 градусів.
На гарнір спекла молоду картопельку з часничком і травками.
Рибка виходить дуже смачна і ароматна. Думаю можна і іншу рибку так готувати, але сібас дуже ніжний, просто тане в роті.
Смачного!!!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:56

flash-ka


Рибні котлети у пароварці з соусом

Зображення


знадобиться:
1 скл. рису
500гр. рибного філе
1 яйце
2ст. ложки манки
2 морквини
2 цибулини
2 помідора
4 ст. ложки сметани
0,5 скл. овочевого бульйону або води
сіль, перець, зелень.

приготування:
- Рис зваріть і охолодіть до кімнатної температури.
- Рибу поріжте дрібними кубиками.
- Цибулю подрібніть, моркву натріть на дрібній тертці.
- Змішайте разом рис, яйце, рибу і 2/3 овочів, манку, посоліть і поперчіть фарш.
- Сформуйте котлети з фаршу і помістіть у пароварку на 35-40хв.
- Решту овочів протушкуйте, додайте перемелені помідори і ще тушкуйте протягом 2-3 хвилин, додайте сметану, бульйон, сіль, перець і зелень і проваріть соус протягом 2-3 хвилин.
- Помістіть готові котлети у соус.
Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:58

mariana


Салат з оселедця з пряною заправкою

Зображення


Інгридієнти:
1 пучок листового салату
2 філе оселедець
3 огірки
2 кусочки бородінського хліба
пучок кропу
Для заправки: мелений коріандр, 1/2 ч.л гірчиці, 0,5 ч.л оцету, кілька ложок олії
Салат помити та порвати на крупні куски. Оселедець нарізати на квадрати. Хліб нарізати на кусочки та підсушити в духовці. Огірки порізати напівкільцями.
На тарілку викласти листя салату. огірок, оселедець, підсушений хліб та кріп. Для заправки змішати всі складники на полити зверху салат.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 20:01

Liljondr


Торт-салат "Чарівність"

Зображення


Інгредієнти (на 2 порції)
Філе куряче (відварне) - 100 г
Апельсин (середній) - 1 шт
Чорнослив (без кісточки) - 6-7 шт
Крабові палички (м'ясо або креветки) - 70 г
Яйце куряче - 1 шт
Горіхи волоські (подрібнені) - 2-3 ст. л.
Йогурт (або майонез - для заправки) - 3-4 ст. л.

Рецепт
Подрібнені волоські горіхи злегка обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи. Залишити остигати.
Нарізати: куряче філе, очищений від шкірки і грубих плівок апельсин, попередньо замочений чорнослив, крабові палички, і яйце.
Для формування гарних порційних "тортиків" можна використовувати звичайну пластикову пляшку, розрізану на циліндри висотою 6-9 см. Але можете обійтися і одною загальною стравою.
Інгредієнти викладати шарами: курка, чорнослив, апельсин, крабові палички.
Далі - перший шар заправки і яйце.
Є ще один маленький секрет: щоб страва вийшла більш соковитою і смачною - треба вилити на яйце сік, що залишився після обробки апельсина.
І, нарешті, останній шар заправки. Майже готові тортики рекомендую хоча б ненадовго прибрати в холодильник для просочення.
Безпосередньо перед подачею акуратно зняти пластикові кільця, посипати салат горішками і прикрасити.
Ось і всі справи! Можна насолоджуватися дивовижним і чудовим смаком! Приємного апетиту!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 23 липня 2013, 18:03

Голосування в 7 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможця - kskz яка отримала 17 балів :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вона отримає подарунки від нашого спонсора Huggies
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 23 липня 2013, 18:07

Інгредієнтом 8 етапу було молоко! На ваш розсуд смакота приготована нашими учасницями. Підтримайте їх :love: :clapping:

Голосування закінчиться 30 липня о 21.00
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Етап 8

Повідомлення Поштарик » 28 липня 2013, 21:18

TaniaPicaSSo


Налисники з сиром

Зображення


500 мл холодного молока
3 яйця
2 ст.л. цукру
щіпка солі
250г просіяного борошна
2 ст. л. олії

Все збити міксером до однорідної маси без грудочок і відставити на 30-60хв.
Смажити налисники на добре гарячій сковорідці.
Сир треба перетерти з цукром та сметаною та загорнути у вже охолоджені налисники, які потім треба обсмажити на вершковому маслі.
Чудово смакує із сметаною та варенням!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 8

Повідомлення Поштарик » 28 липня 2013, 21:23

Kskz


Профітролі з заварним кремом та малиною

Зображення


Інгредієнти:
для профітролів:
1 стакан молока
100 гр масла
1 стакан муки
щіпка солі
3 яйця


для крему:
1 стакан згущеного молока
1 стакан молока
2 ст.л. картопляного крохмалю (середні без великої горки) + 4 ст.л. холодної води
1 яєчний жовток


для згущеного молока:
500 гр молока
280 гр цукру


стакан малини

Приготування:
Спочатку варимо згущене молоко. В кастрюлю налити молоко, всипати цукор, розмішати, довести до кипіння. Варити на маленькому вогні приблизно
1 годину, щоб легенько кипіло, час від часу помішувати. Накрити кришкою, дати остигнути, перелити в баночку і зберігати в холодильнику.
Для профітролів:
Духовку розігріти до 200С.
В кастрюлю налити молоко, добавити масло. Довести до кипіння. Всипати муку, сіль. Розмішати до гладкої маси. Забрати з вогню.
Дати остинути 5-10 хвилин, помішати пару раз. По одному добавити яйце, наступне добавляти тільки тоді, коли попереднє добре розчинилось і
вмішалось в тісто. Деко застелити пергаментом, ложкою викладаємо кульки, випікаємо перші 10 хв при 200С, потім ще 15-20 хв при 175С. Орієнтуватись
по своїй духовці. Під час випікання духовку не відчиняти! Дати остигнути.
Для крему:
В кастрюлю наливаємо згущене молоко і молоко. Крохмаль розчинити у воді, добавити жовток, перемішати. Добавити в кастрюлю.
Включити вогонь і на середньому вогні постійно помішувати, доти поки маса не загустіє. Накрити кришкою, дати остигнути.
Профітролі розрізати, всередину покласти крем, зверху малину.
Смачного!
| +
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 8

Повідомлення Поштарик » 28 липня 2013, 21:30

Liljondr


Муссовий торт "Смородинка"

Зображення


Інгредієнти:
Яйце (тісто) - 2 шт
Борошно (тісто) - 2/3 скл.
Горіхи волоські (тісто) - 1/2 скл.
Масло вершкове (тісто) - 100 г
Сода (тісто) - 1 ч. л.
Розпушувач тіста (тісто) - 0.5 ч. л.
Какао-порошок (тісто) - 3 ст. л.
Молоко (тісто - 0,5 скл., Шоколадний мус - 350 мл) - 475 мл
Шоколад чорний (тісто - 70 г, шоколадний мус - 100 г) - 170 г
Вода (окріп, тісто) - 1/2 скл.
Смородина чорна (чорносмородинова начинка)
Сметана (чорносмородинова начинка - 300 г, шоколадний мус - 1 скл.) - 550 г
Цукор (тісто - 2 скл., Шоколадний мус - 0,5 скл.) - 2,5 скл.
Желатин (чорносмородинова начинка - 1,5 ст.л., шоколадний мус - 1,5 ст.л.) - 3 ст. л.
Жовток яєчний (шоколадний мус) - 2 шт

Крохмаль (шоколадний мус) - 3 ст. л.

Тісто варіант без випічки (як варіант на фото). Моя форма для випічки вже своє відслужила і я підшукала рецепт тіста без випічки. То ж пропоную ще і такий варіант
- печиво Марія 200г
масло мяке - 3-4ст.л
какао-порошок - 2-3ст.л
плитка молочного шоколаду - 50г

Глазур шоколадна
Вода (кип'ячена, крижана) - 6-8 ст. л.
Крохмаль картопляний (ложки без гірки) -3 ст. л.
Цукрова пудра (ложки без гірки) - 9 ст. л.
Какао-порошок (ложки без гірки) - 9 ст. л.

Приготування:
ТІСТО варіант №2
Печемо бісквіт.
Змішати всі сухі інгредієнти. Розігріти духовку до 180С.
Шоколад покласти в маленьку каструльку і на пару розігріти до розчинення.
Розіб'ємо в миску яйця, зіб'ємо їх віночком, додамо розтоплене масло, перемішаємо. Додамо молоко, ваніль і суху суміш в 2 прийоми, чергуючи. Кожен раз добре перемішуючи.
Додаємо шоколад і окріп.
Тісто стає РІДКЕ. НЕГАЙНО ставте в духовку.
Випікати 25-30 хвилин.
Гарненько остудити.

ТІСТО без випічки варіант 2 (як на фото)
Печиво змолоти в борошоно.
Додати масло і какао.
Додати розтоплену півплитки шоколаду . добре перемішати і викласти на дно форми. Покласти в холодильник до затвердення.

Приготуємо Чорносмородинову начинку:
желатин замочити в 1/4 склянки води. Розтопити желатин. Сметану збити зі смородиною і ввести желатин.

Приготуємо шоколадний мус.
Спочатку варимо заварний крем: змішати крохмаль з 1/4 скл. цукру і додати туди жовтки, розтираючи, до тих пір, поки не залишиться грудочок. Решту 1/4 скл. цукру висипати в каструльку з молоком і доводимо до кипіння. Тонкою цівкою, помішуючи яєчно-крохмальну масу, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на малому вогні кілька хвилин до загустіння (до кипіння не доводити). Зняти крем з вогню, перекласти в посуд, і повністю охолодити.
Розтопити шоколад і збити разом з кремом.
Розчинити желатин в молоці, дати набрякнути і підігріти до повного розчинення. Влити в крем і розмішати.
Збити сметану і обережно з'єднати з кремом.

А тепер тортик збираємо
На бісквіт (пополам розрізаний по горизонталі) або на тісто без випічки вилити охолоджену смородиновий начинку і поставити в холодильник на 2 години. Далі смородинову начинку залити шоколадним мусом. І дати застигнути в холодильнику не менше 3-х годин.
Якщо варіант з бісквітом тоді другу половину бісквіту викласти поміж двома мусами.

Шоколадна глазур для прикрашення
Какао-порошок, цукрову пудру і крохмаль змішати і просіяти в суху миску.
Додати воду (я попередньо охолодила воду в морозильній камері хвилин 20), перемішати до однорідної маси.
Залити тортик і можна одразу їсти чи дати застигнути.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей

cron