Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:10

Liljondr


КАБАЧКОВИЙ РОЗАН

Зображення


Інгредієнти
Тісто листкове бездріжджове .
Кабачок (молодий невеликий) - 1 шт
Яйце - 1 шт
Сир твердий (пармезан або інший твердий сир, шматочок)
Спеції (сіль, перець і травички, за смаком)

Приготування
Розморозити листкове тісто, вирізати круг і викласти у форму, злегка змащену маслом.
Кабачок вимити й нарізати дуже тонкими кружечками.
Тепер починаємо викладати кружечки кабачка по колу ... по колу .. (див. фото)
...і так до тих пір, поки вся форма не буде заповнена.
Сир натерти на дрібній тертці. Яйце збити, додати сіль і перець.
Кабачки посипати улюбленими спеціями або сухими травами і рясно змастити пензликом збитим яйцем.
Посипати сиром (не надто рясно) в художньому безладі.
Поставити в гарячу духовку. Випікати до рум'янцю, десь хвилин 20-25.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:15

Сяна


Різотто з шампіньйонами і кабачками

Зображення


Інгредієнти:
Рис (арборіо) - 200 грам
Шампіньйони - 100 грам
Кабачки - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Базилік, петрушка - 5-6 гілочок
Пармезан - 50 грам
Оливкова олія
Спеції: сіль, чорний перець

Приготування:
1. Зубчики часнику очистити і трохи розчавити колодкою ножа. Буквально розплющити. Далі в глибокому сотейнику розігріти 3-4 ст.л. оливкової олії і трохи прожарити його. Як тільки з'явиться специфічний запах гарячого масла, обсмажити на ньому розплющений часник. Завдання часнику трохи ароматизувати масло.
2. Печериці вимити і розрізати на 2-4 часті.Обжаріть гриби протягом 5-6 хвилин. Краще це робити постійно помішуючи.
3. Як тільки гриби почнуть трохи рум'янитися, відразу ж додати нарізану кубиками кабачок. Якщо кабачок молодий, то його можна не чистити від шкірки і насіння. Так навіть краще.
4. Продовжувати обсмажувати кабачок і гриби. Трохи посолити і поперчити. Якщо є велике бажання, можна додати 1-2 щіпки сухих ароматних середземноморських трав.
5. Коли кубики кабачка стануть м'якими, засипати сухий рис арборіо. Перемішати і обсмажувати на середньому вогні, поки зернятка рису не покриються масляною плівкою і почнуть ставати по краях перлинно-прозорими.
6. Далі в різотто порціями треба додавати бульйон (або воду). Ополоником вливати бульйон в різотто - приблизно по пів склянки. Наступну порцію бульйону вливати тільки тоді, коли попередня вбралася рисом.
7. Окремо подрібнити листочки петрушки і базиліка, натерти шматочок пармезану на тертці, і всі разом подрібнити у блендері. Повинна вийти сирна суміш з приємним зеленим кольором.
Готове різотто посипати пармезаном з зелень і відразу ж перемішати.
8. Розкласти по тарілках і подавати до столу. Смачного!!!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:19

irinka


Кабачковий Торт

Зображення


Для приготування потрібно:
-кабачки 3 шт;
-2 яйця;
-приблизно 0,5-1ст. борошна;
-майонез;
-часник 4-5 зубців;
-2-3 помідори
-сіль, перець до смаку.

Кабачок потерти на грубій тертці,
злегка віддусити лишній сік, додати яйця, сіль, перець, борошно.
Все ретельно перемішати, викладати ложкою на розігріту сковорідку
і обсмажити палянички на олії з двох сторін..
Коли ці "палянички" остигнуть кожен шар змастити майонезм з часником,
між шарами ставити тоненько нарізані помідори.
Зверху змастити майонезом і посипати зеленню.
Готовий тортик можна прикрасити овочами.
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:24

TaniaPicaSSo


Запіканка кабачкова з адигейським сиром та часниковим соусом

Зображення


2 середніх кабачка
200 г адигейського сиру
2 яйця
150 мл кефіру
150 г муки
2 ст. л. олії
1 ч. л. соди
Сіль, перець, зелень

Яйця взбити з сіллю та перцем, влити кефір, олію. Додати натерті грубо кабачки, порізаний кубиками сир, муку і соду. Форму змастити олією та викласти в неї масу. Запікати 40 хв при температурі 200 °С.
Оскільки запіканка дуже ніжна, до неї пасують пікантні соуси. Я робила майонез з часником та зеленню.
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:28

flash-ka


Млинці з сиром рікотта та кабачковим варенням

Зображення


кабачкове варення
1 кг кабачків почистити, порізати дрібними кубиками і засипати 1 кг цукру. Вимішати і залишити на 6-ть годин (можна на ніч). Додати перемелений разом з шкіркою 1 апельсин. варити на маленькому вогні 1 голину. Якщо варити довше, то вийде джем ;)
сир рікотта
2 літри пастеризованого молока підігріти, але не кип’ятити. додати щіпку солі і 2 щіпки цукру, сік 1-го лимона, вимкнути вогонь і довго та легенько помішувати поки сир не відділиться. Процідити через марлю. (Сироватку не виливаємо).
млинці
сироватка що залишилась від сиру +- вода = 200мл., 2 яйця, 0,5 скл. олії, сіль, 4 ст. ложки муки. Смажити на сухій, добре розігрітій сковорідці.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:34

taranjka


Рататуй

(французька кухня)

Зображення


Інгредієнти:
• цукіні (різнокольорові) - 1-2 шт., кабачок - 1 шт
• баклажани - 2 шт.
• солодкий болгарський перець (червоний і зелений) - 2 стручки,
• помідори (великі м'ясисті) - 3 - 4 шт.,
• цибулина - 1 шт.,
• часник - 2 - 3 зубчики,
• рослинна олія - ​​5 ст.л.,
• 4 невеликих помідори,
• зелень пряна (петрушка, майоран, чебрець, базилік, м'ята) - за смаком
• кмин, фенхель (на любителя) - за смаком,
• чорний мелений перець - за смаком,
• сіль.
Приготування:
1. Чистимо перець (щоб зняти шкіру розрізаний навпіл викладаємо на фольгу в розігріту до 180 градусів духовку, хвилин на 8).
2. Кабачки, цукіні і баклажани миємо, відрізаємо кінчики, нарізаємо тонкими кружечками (не більше 0,5 см) і трохи солимо, щоб овочі пустили сік.
3. Розігріваємо 3 ст.л. рослинної олії в сковорідці. Цибулю і часник дрібно шаткуємо й обсмажуємо на тихому вогні близько 7 - 8 хвилин.
4. Знімаємо шкірку з 4 невеликих помідорів. Нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до обсмаженої цибулі з часником Даємо лавровий лист, перемішуємо і тушкуємо на малому вогні.
5. Поки це тушкується, печені перці очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо на сковорідку. Продовжуємо тушкувати на невеликому вогні близько 10 хвилин зі знятою кришкою, щоб випаровувалася рідина, необхідно пам'ятати, що ні помідори ні перець з цибулею не повинні ставати коричневими. В кінці додаємо сіль (приблизно 0,5 ч.л.) і забираємо лавровий листочок.
7. Розігріваємо духовку до 140 -150 градусів С. Переливаємо частину нашої томатної пасти у форму. Нарізаємо гострим ножем великі м'ясисті помідори. Нарізані овочі перекладаємо "бутербродом" - зелений цукіні, помідор, кабачок, баклажан.
8. Вимиту і просушену зелень дрібно шаткуємо, додаємо 2 ст.л. рослинної олії, 1 зубчик часнику розчавленого на пресі, мелений чорний перець 1/4 ч.л. і солимо за смаком (приблизно ¼ ч.л.), суміш приправ і гарненько перемішуємо, поливаємо зверху овочі.
9. Накриваємо каструлю або форму кришкою і відправляємо наш рататуй в духовку приблизно на 2 години при температурі 140 - 150 градусів С. Час приготування багато в чому залежить від товщини нарізки овочів - чим тонше вони порізані. тим швидше рататуй буде готовий.
10. До готового рататуя додаємо залишки томатної пасти. Він смакує як і окрема страва, так і до м яса чи рису.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:39

олеся


Фаршировані кабачки

Зображення

Інгредієнти:
Кабачок-2-3шт,
Рис-0,5ст,
Фарш-300гр,
Морква-1шт,
Цибуля-1шт,
Яйце-4шт,
Сметана-1стакан,
Кетчуп-2ст.л,
Мука,
Сіль,перець спеції-до смаку

Приготування:
Кабачок помити, вибрати серединку, нарізати кружальцями товщиною приблизно 1 см. Рис відварити охолодити, моркву потерти на грубій терці, цибулю поразати кубиками. До рису додати фарш, моркву, цибулю, вибити туди 1 яйце додати спеції за смаком. Посипати мукою велику дощечку викласти нарізані кільцями кабачки(вже без серединки) накласти в середину отриманий фарш, присипати зверху мукою, в миску вибити 3 яйця посолити. Кабачки обмакувати в яйці та жарити на середньому вогні, складати в кастрюлю. Соус приготувати з сметани та кетчупу, вилити в кастрюлю з кабачками, можна перемащувати по шарах. Коли все готове поставити на кілька хвилин в духовку щоб сметана забулькала.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:43

mariana


Кабачковий хлібець з сирною начинкою

Зображення


1 кг кабачків
100 гр сиру кисломолочного
2 яйця
2 ст. л пармезану
базилік
сіль. перець

Для соусу бешамель:
50 гр масла
50 гр борошна
0,5 л молока
сіль, перець, мускатній горіх

Для початку варимо соус бешамель: в сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і просмажуємо 1 хвилину. Додаємо молоко і доводимо соус до кипіння, проварюємо кілька хвилин до загустіння. Додаємо сіль. перець та дрібку мускатного горіха, охолоджуємо.
Половину кабачків нарізаємо поздовж на довгі смуги та злегка обсмажуємо в олії. Викладаємо на тарілку, встелену паперовою салфеткою, щоб вона ввібрала лишній жир.
Другу частину кабачків нарізаємо на кусочки та обсмажуємо. Змішуємо їх з соусом бешамель, сиром кисломолочним та пармезаном. Додаємо дрібно порізаний базилік та яйця, все добре перемішуємо. В прямокутну форму для кекса викладаємо посмажені смужки кабачків так, щоб краї звисали.В середину викладаємо сирно -кабачкову начинку, накриваємо зверху смужками кабачків. Запікаємо в духовці при темп.180 гр 30 хв. Остужуємо та викладаємо із форми.
Якщо не хочете гратися і робити хлібець, то можна просто зробити начинку, та запекти її як запіканку, я з частиною так і поступила.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 4. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 18:02

Голосуємо :help:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 4. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 02 липня 2013, 18:06

Голосуванн в 4 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможницю - mariana - 27 балів :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вона отримає крем для рук від нашого спонсора http://eco.ternopil.ua/


Не було враховано голоси двох учасниць, які не мають 20 корисних повідомлень (Новенька, ІВАНОЧКА)
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей