Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 11 червня 2013, 19:36

Голосуванн в 1 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможницю - flash_ka - 24 бали :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вона отримає мило від нашого спонсора http://eco.ternopil.ua/
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 09:57

Інгредієнтом 2 етапу була курятина. Наші форумчанки поділилися дуже смачними рецептами, запрошуємо усіх оцінити їх старання!!!
Голосування завершиться 18 червня, у вівторок, 18 00.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 10:00

irinka


Відбивні курячі
Зображення


Інгредієнти:
філе куряче-1 шт.
яйця 1-2 шт.
борошно-50 г
Олія- 50 г
Сіль і спеції до смаку.

Приготування:
Куряче філе злегка відбити з обох боків, посолити, додати спеції, панірувати в борошні і обкачати в яйці і смажити до готовності до золотистого кольору. Готову страву прикрасити овочами та зеленню. Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 10:07

mari


Баклажани, фаршировані сиром, куркою та помідорами

Зображення


Інгредієнти:
Баклажани – 2 великих або 3 менших шт.,
Помідор – 2-3 шт.,
Цибуля – 1 шт.,
Фета – 100 г,(може бути бринза, сулугуні, моцарелла)
Пармезан – 20 г,( може бути твердий сир)
Часник – 2 зубчики,
Зелень (базилік, кріп, петрушка),
Сіль, перець,
Оливкова олія
Соєвий соус (необов"язково)

| +
Зображення

Приготування:

1.Баклажани розрізати навпіл, присипати сіллю на 15 хв. Потім злити водичку яка виступила, і проварити ще 5 хв в соленому окропі. Злити окріп і залити холодною щоб остигли.
Далі витягнути серцевинку ложкою, попередньо акуратно ножем вирізавши, залишивши по 5 мм з кожного боку. Обсушити. Всерединку полити по 1 ч.лж.соєвого соусу.
2. Включаємо духовку на 200 градусів.
3. Готуємо фарш.
Курка (можна перемолоти куряче варене філе, можна нарізати кубиками варену грудку або використати і те і інше.
Цибулю і часник дрібно нашаткувати, томати, серцевинку баклажан і фету нарізати невеликими кубиками.Посолити, поперчити.
На оливковому маслі підсмажити цибулю до світло-золотистого кольору, додати баклажани. Коли вони вберуть все масло – додати помідор, курку, і майже відразу вимкнути.
Перемішати начинку з фетою, подрібненим часником, приправами і зеленню.
4. Начиняємо.
На деко викладаємо нафаршировані баклажани.
Закрити фольгою і поставити запікатися при 200 градусах на 20 хвилин. Через зазначений час зняти фольгу і повернути баклажани для запікання ще на 5-7 хв. Перед подачею вийняти ще раз, посипати тертим пармезаном і повернути в духовку ще хвилини на 5.
Подавати, посипавши зеленню.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 10:34

Сяна


Пиріг із лаваша

Зображення

Інградієнти:
тонкий лаваш - 2шт (упаковка)
куряче філе - 500гр (можна брати й інше м"ясо)
печериці - 500гр
морква - 2-3шт
цибуля - 1шт
кефір - 1-1,5скл.
яйце - 1шт
сир - 200-300гр
зелень
спеції

Приготування:

Стушити окремо гриби+морква+цибуля і філе(я філе різала на невеличкі шматочки) до готовності. Перемішати, додати зелень.
На протвінь/форму викласти лаваш, потім половину начинки, зверху притрусити сиром (я різала сир на кусочки, можна терти). Частину лаваша "порвати" на невеликі шматочки, добре змочити в соусі (кефір, збитий із яйцем) і викласти на начинку нерівними частинами. Потім знову викладаємо начинку і сир, прикриваємо лавашем, зверху змастити маслом. Випікати у духовці при 180 градусах, час залежить від форми, у мене випікалося десь 40-50хв.
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 10:43

Kskz


Курка з пряним апельсиновим соусом

Зображення


Курка 1 кг ( у мене 2 грудки і 2 ніжки)

Для маринаду:
стакан свіжовижатого апельсиного соку (250мл)
спеції:
кардамон мелений 1/2 ч.л.
імбир мелений 1/2 ч.л. (можна свіжий)
кориця 1/3 ч.л.
перець чорний 1/3 ч.л.
бадьян 1 зірочка
мед 1 ч.л.
сіль 1,5 ч.л. (по смаку)

додатково до соусу:
20 гр масла
20 гр муки

Приготування:
1. Курку ріжемо на порційні кусочки, можна брати грудки чи будь-яку частину курки.
2. Готуємо маринад. Змішуємо спеції, якщо потрібно попередньо дрібнимо в ступці. Добавляємо мед, сіль, перемішуємо.
Сік трохи прогріти, щоб мед міг розчинитись. Добавити до спецій, перемішати.
2. Курку ложимо у формочку, добре коли залишається мало місця між кусочками, щоб маринад максимально покрив курку. Накриваємо кришкою або
затягуємо харчовою плівкою. Ставимо у холодильник мінімум на 6 годин, краще на ніч.
3. На наступний день запікаємо курку у духовці. Випікаємо при 200С. Я першу годину пекла обмотавши форму фольгою, потім 30 хв без фольги (при 180С).
Треба орієнтуватись на свою курку, магазинні швидко готуються, домашні - довше.
4. Форму накриваємо кришкою, соки і маринад в якому запікалася курка переливаємо у кастрюльку, можна ще трохи залишити на дні курки.
5. Уварюємо соус до 200 мл (приблизно стакан), проціджуємо через сито. В окремі тарілці добре змішуємо масло з мукою.
Добавляємо до гарячого соуса, прогріваємо доти, поки соус не загусне, постійно помішуємо.
6. Соус готовий, краще подавати у окремій тарілочці. Смачний у теплому і холодному вигляді. Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 15:19

Любов


Рулетик з лаваша

Зображення


- 200 гр. плавленого сиру (потерти на великій терці)
- 1 авокадо (розім'яти вилкою)
- 500 гр. філе курки (посолити, поперчити і обжарити на легкому вогні до готовності, коли остигне порізати соломкою)
- 2 помідор (1 порізати соломкою і 1 - пластинками)
- пучок листків шпинату
- пучок зеленої цибілі ( дрібно порізати)
- кріп
- 2 ст. л. майонезу ( можна без нього)
посолити до смаку

Всі інгредієнти змішати докупи. Розстелити лист лаваша, викласти начинку, тоді прикрити другим листом зверху, викласти листки шпинату і помідор порізаний пластинками, скрутити в рулет. При подачі на стіл розігріти в мікрохвильовці, але смакує і холодним.
Смачного!!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 15:24

taranjka


Курка в соусі карі

Зображення


Інгредієнти:
Куряче м'ясо (2 філе, або ноги без шкіри)
1 чашка йогурту, або знежиреного кефіру
4 столові ложки тертого імбиру
4 зубчики часника
2 середніх цибулини (1 велика)
2 середніх помідора
1 чайна ложка куркуми
2 ч. ложки меленого коріандру
1 чайна ложка меленого кмину
1 чайна ложка меленого чилі
трохи чорного перцю
1 чайна ложка солі
4 столові ложки оливкової (чи іншої) олії
трохи води, щоб перемішати спеції.


Приготування:
Якщо у вас куряче філе – то просто нарізати невеликими кубиками. Якщо інші частини курки – то зняти шкіру і відділити від кісток. Нарізати на кусочки. З власного досвіду скажу, що філе не виходить таке соковите.
Покладіть імбир і часник у подрібнювач, додайте трохи води, щоб зробити суміш легшою. Змолоти до пастоподібного стану.
1 склянку кефіру, трохи солі, 2 столові ложки готової суміші часнику та імбиру і добре перемішати, перекласти туди куряче м'ясо. Маринувати потрібно не менше години, я зазвичай ставлю на ніч в холодильник.
Коли м'ясо готове, то дрібно наріжте цибулю. Помідори нарізати кубиками. Змішайте спеції в чашці - 4-5 ст.л. води, куркуму, тмин, коріандр, перець чилі і сіль.
Налити олію в добре розігріту сковорідку, додати цибулю і обсмажувати, поки цибуля не буде золотистого кольору. Додайте часник і імбир, що залишилися (приблизно 2 столові ложки) і продовжуйте перемішування приблизно 5 хвилин на середньому вогні. Тоді додати вже підготовлені спеції і кілька хвилин смажте не перестаючи помішувати.
Додайте помідори і смажте ще кілька хвилин (поки помідори не розм'якшаться, і масло не почне відділятися від овочів). Вийміть курку з маринаду і повільно помістіть її в соус. Все ретельно перемішайте і закрийте кришкою. Як тільки соус закипить, зменшіть вогонь до середнього. Приблизно через 30-45 хвилин у вас буде смачна курка в соусі карі.
На гарнір смакує дуже запашний індійський рис сорту Басматі.
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 15:32

flash-ka


Рулет „Несучка”

Зображення


1шт – куряча грудка,
5шт – яйця,
200гр. – сир твердий,
1шт – морква,
1пуч. – зелень (кріп, петрушка, цибулька...хто що любить),
сіль, перець.

- М’ясо порізати і зробити відбивні. Розкласти на плівку у вигляді квадрата, додати сіль та перець і ще разочок пройтись молотком через плівку утворюючи суцільний пласт.
- Для начинки відварені, остуджені яйця ( два яйця залишити цілими і відкласти), сиру моркву та сир потерти на дрібному терку і скласти у блендер разом з нарізаною зеленню. збити у більш-менш однорідну масу. (можна замість блендера пропустити усе через м’ясорубку).
- Розкласти масу на м’ясо, по середині викласти цілі яйця і все щільно загорнути за допомогою плівки.
- Помістити на лист фольги і запакувати.
- Пекти у духовці при температурі 180 градусів 30 хв. потім розгорнути фольгу і ще 10 хв. при температурі 200градусів.
- Нарізати краще теплим або холодним.
- Смачного!!!

| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 15:34

TaniaPicaSSo


Куряча грудинка з рисом

Зображення

Інгредієнти:
- 2 цибулини
- 1 морква
- 2 ст. ложки томатного соусу
- 2 склянки рису
- Куряча грудинка
- Сіль, перець, приправи (в мене була куркума, перець солодкий мелений, перець червоний гострий, коріандр), зелень


Приготування:
Цибулю порізати, моркву натерти на грубій терці, стушити їх разом в олії з томатним соусом та викласти у форму. Зверху висипати рис та залити 4 склянками кип'ятку. Додати приправи та викласти зверху грудинку. Накрити форму кришкою або фольгою та запікати в духовці 80-90 хв при 200 °С. Готову страву присипати зверху зеленню.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей