Kskz
Курка з пряним апельсиновим соусом
Курка 1 кг ( у мене 2 грудки і 2 ніжки)
Для маринаду:стакан свіжовижатого апельсиного соку (250мл)
спеції:
кардамон мелений 1/2 ч.л.
імбир мелений 1/2 ч.л. (можна свіжий)
кориця 1/3 ч.л.
перець чорний 1/3 ч.л.
бадьян 1 зірочка
мед 1 ч.л.
сіль 1,5 ч.л. (по смаку)
додатково до соусу:20 гр масла
20 гр муки
Приготування:1. Курку ріжемо на порційні кусочки, можна брати грудки чи будь-яку частину курки.
2. Готуємо маринад. Змішуємо спеції, якщо потрібно попередньо дрібнимо в ступці. Добавляємо мед, сіль, перемішуємо.
Сік трохи прогріти, щоб мед міг розчинитись. Добавити до спецій, перемішати.
2. Курку ложимо у формочку, добре коли залишається мало місця між кусочками, щоб маринад максимально покрив курку. Накриваємо кришкою або
затягуємо харчовою плівкою. Ставимо у холодильник мінімум на 6 годин, краще на ніч.
3. На наступний день запікаємо курку у духовці. Випікаємо при 200С. Я першу годину пекла обмотавши форму фольгою, потім 30 хв без фольги (при 180С).
Треба орієнтуватись на свою курку, магазинні швидко готуються, домашні - довше.
4. Форму накриваємо кришкою, соки і маринад в якому запікалася курка переливаємо у кастрюльку, можна ще трохи залишити на дні курки.
5. Уварюємо соус до 200 мл (приблизно стакан), проціджуємо через сито. В окремі тарілці добре змішуємо масло з мукою.
Добавляємо до гарячого соуса, прогріваємо доти, поки соус не загусне, постійно помішуємо.
6. Соус готовий, краще подавати у окремій тарілочці. Смачний у теплому і холодному вигляді. Смачного!
- | +




