Глобальні оголошення!

КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для записів

Re: КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для зап

Повідомлення mari » 01 вересня 2010, 21:59

Людина, яка хотіла змінити світ

Давним-давно, в одному місті була ця людина. Жив собі й жив, поки не зрозумів в один прекрасний момент, що наш світ недосконалий. Це нормально, думки про недосконалість світу приходять рано чи пізно в голови багатьох людей. Але наш герой був особливою людиною, він вирішив змінити світ. Він вирішив зробити світ красивим, доброзичливим, гарним і досконалим.

І цей чоловік сказав:

- Дайте мені всього сім років, і я зміню світ!

І сім років він зустрічався з керівниками держав, організовував масштабні акції по зміні світу, залучав сотні і сотні тисяч людей до духовних практик, працював всі ці роки, не покладаючи рук. Він став дуже відомим і шанованим чоловіком, але сім років пройшли. І світ: залишився колишнім.

Тоді він сказав собі:

- Напевно, змінити весь світ дуже складно. Тому я зміню для початку свою країну, а решта країн побачать, наскільки в нас стало добре, і теж зміняться. Це займе більше часу, але це точно змінить світ. Дайте мені 700 днів, і я зміню країну.

Він прийшов до президента країни, отримав всі необхідні повноваження, адже він був шанованою і відомою людиною. Всі ці сотні днів працював майже цілодобово, він зустрічався з керівниками великих заводів, з лідерами політичних партій, керівниками регіонів і просто популярними акторами і відомими людьми. Але через 700 днів його країна залишилася колишньою.

- Якщо у мене не вийшло змінити свою країну, то я зміню хоча б своє рідне місто! Дайте мені 7 місяців, і я зміню місто!

Він зустрівся за цей час з кожним жителем свого рідного міста, він цей час майже не спав, він виявив нелюдську активність, але: місто залишилося колишнім.

Тоді він остаточно розлютився - він стільки робив для цього світу, для цієї країни, для цього міста, а вони залишилися колишніми. Тоді він вирішив змінити свою дружину. І взяв собі для цього 7 тижнів. І ви вже, напевно, знаєте результат. Його дружина залишилася колишньою.

Тоді вперше за ці багато років він сів і подумав:

- Можливо змінити спочатку себе?
Він взяв для себе сім днів.

І через сім днів він змінився, і коли він змінився - змінилася його дружина, його місто, його країна і його світ.

Автор: невідомо
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 04 вересня 2010, 12:16

загляни
Сюжет одного рассказа.

В маленькой больничной палате лежали два человека. Они уже очень много времени провели в больнице, и оба изрядно устали от этой больничной суеты. Но самое страшное, было не известно, когда же их выпишут и выпишут ли вообще.

Один больной лежал возле окна, а перед взором второго представали только больничные стены. И вот, тот человек, что лежал возле окна, каждый день рассказывал своему другу обо всем, что он видит за окном.
- На улице пришла настоящая весна, – говорил он. – Какими красивыми стали деревья! А вот идёт влюблённая пара! Следом за ними озорные ребятишки играют в мяч!
Лицо человека озарялось счастливой улыбкой. Он с таким упоением рассказывал о той, большой жизни за окном, которая им двоим больше была не доступна, что у всех медсестёр щемило в груди и невольно на глаза наворачивались слёзы.

И так день за днём человек у окна живо описывал всё, что он видел. Со всеми мельчайшими подробностями, со всеми деталями, которые обычному человеку кажутся незначительными, неважными, бессмысленными. Только тот, кто находится на грани, умеет по-настоящему ценить жизнь, со всеми её горестями, радостями, с каждой улыбкой ребёнка, с каждым сказанным словом «спасибо», с каждой слезинкой, с каждым звуком и запахом. И, казалось, что всем смыслом жизни этих двоих стало это маленькое окошко в стене в больничной палате.
Человек, который лежал далеко от окна, мог только слушать рассказы своего друга.

Сначала у него захватывало дух, он радовался каждому слову. Но со временем в его душе поселилось другое чувство. «Почему не я лежу возле окна! – думал он. – Вот бы хоть одним глазком посмотреть в окно».
Он тайком просил медсестёр поменять их местами, но те только и ответили, что не могут этого сделать. Каждый день он слушал рассказы о жизни за окном, но теперь они перестали его радовать. Все его мысли занимал один вопрос, как бы самому посмотреть в это окно. Ведь это было последнее, что связывало их с большим миром, с настоящей жизнью. И так он изводил себя этими мыслями, что с каждым днём ему становилось хуже. Лицо чернело, сил становилось меньше.

Но вот однажды человеку, который лежал возле окна, вдруг сделалось плохо. Он стал звать на помощь медсестёр, но приступ не давал ему громко кричать. Он охрип, закашлялся, не мог пошевелиться, чтобы как-то помочь себе. Второй хотел было сначала позвать на помощь, а потом вдруг замолчал. Он лежал рядом и наблюдал, как умирает его друг, с которым они вместе провели очень много времени. Он лежал спокойно и неподвижно, лицо его не выражало никаких эмоций. Так же он наблюдал за тем, как тело друга вывозили из палаты.

И вот, наконец, он остался один! Дрожащими руками он стал дотягиваться до окна. Казалось, что он прилагает нечеловеческие усилия, чтобы пробраться к заветному окну. Вот он уже очень близко, осталось только подтянуться рукой, и он увидит всё, о чём рассказывал сосед по палате, своими глазами. Ещё одно усилие и перед его взором предстаёт то самое окно, вид из которого выходит.. на огромную больничную стену, из-за которой не видно абсолютно ничего…

Важно не то, как человек умирает, а то, как он живет. Сэмюэл Джонсон
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 17 вересня 2010, 00:29

Знайдіть час для того, щоб бачити

Всі ми чули вислів: "Зупиніться і вдихніть запах троянд". Але чи часто в нашому бурхливому житті ми знаходимо час для того, щоб звернути увагу на світ навколо себе? Ми настільки поглинуті нашими діловими планами, думками про кар'єру, дорожній рух чи про життя взагалі, що не помічаємо навколо себе людей.

Я не менше за інших страждаю цим недоліком, відключаючись подібним чином від будь-яких зовнішніх впливів, особливо за кермом по переповнених транспортом вулицях Каліфорнії. Проте не так давно мені довелося стати свідком однієї події, яка показала мені, чого я позбавляюсь, замкнувшись у своєму тісному маленькому світі.

Я прямував на ділову зустріч і, як зазвичай, прикидав у думці, що саме мені слід сказати. Так я під'їхав до дуже жвавому перехресті, де світлофор тільки що переключився на червоне світло. "Добре, - подумав я, - мабуть, проскочу наступного разу на зелений, якщо тільки зумію випередити інших".

Мої думки і автомобіль працювали на автопілоті, готові в будь-який момент зірватися з місця, як раптом незабутнє видовище змусило мене вийти з трансу. Молода подружня пара, обидвоє сліпі, йшли рука об руку на цього жвавому перехресті, між тим як повз них по всіх напрямках їхали машини. Чоловік тримав за руку маленького хлопчика, а жінка притискала до грудей немовля, явно носячи під серцем ще одну дитину. Обидвоє тримали у витягнутих руках білі тростини, намацуючи покажчики, які могли б допомогти їм перейти через дорогу.

Спочатку я був зворушений. Ці люди зуміли подолати те, що я вважав одним з найстрашніших фізичних недоліків, - сліпоту. "До чого ж, напевно, важко бути незрячим!" - Подумав я. Проте мої роздуми зараз перервалися, змінившись жахом, коли я помітив, що пара, замість того щоб йти по пішохідному переходу, відхилилася по діагоналі, прямуючи в саму гущу транспорту. Я серйозно побоювався за них, оскільки не був упевнений в тому, чи зрозуміли інші водії, що відбувається.

Поки я спостерігав за ними з переднього ряду автомобілів (звідки мені все було видно як на долоні), на моїх очах сталося справжнє диво. Всі машини, що рухалися у всіх напрямках, одночасно зупинилися. Я не чув ні виску гальм, ні звуку клаксонів. Ніхто навіть не заволав: "Геть з дороги!" Все несподівано завмерло. Здавалося, ніби час на мить перервав свій хід для однієї цієї сім'ї.

Вражений, я окинув поглядом найближчі до мене автомобілі, щоб переконатися в тому, що всі ми бачимо одне й те саме. Увага інших також була прикута до сліпий парі. Несподівано водій машини праворуч від мене вирішив діяти. Висунувши голову з вікна автомобіля, він голосно закричав: "Правіше! Правіше!" Інші люди пішли його прикладу, повторюючи в один голос: "Правіше! Правіше!"

Навіть не подумавши відскочити вбік, пара змінила напрям відповідно до їх вказівок. Покладаючись на свої білі тростини і вигуки стурбованих городян, вони благополучно перебралися на інший бік вулиці. Коли вони досягли краю тротуару, одна річ вразила мене до глибини душі - вони як і раніше йшли рука об руку.

Я був спантеличений безпристрасним виразом на їхніх обличчях і прийшов до висновку, що вони навряд чи мали уявлення про те, що насправді відбувалося навколо них. Тим не менше я відразу відчув зітхання полегшення, що вирвалися з грудей кожного з зупинилися на перехресті.

Поки я дивився на машини поруч зі мною, водій праворуч, хапаючи губами повітря, насилу промовив: "Ну і ну! Ви це бачили?" "Очам своїм не вірю!" - Озвався водій ліворуч. Схоже, всі ми були глибоко схвильовані сценою, свідками якої щойно стали. Людські істоти на якусь мить перевершили самих себе, щоб допомогти чотирьом нужденним людям.

Згодом я не раз згадував про цю історію і витягнув з неї кілька важливих уроків.

Перший з них: знайдіть час, щоб озирнутися на всі боки і по-справжньому побачити те, що відбувається у вас на очах. Робіть так і тоді ви зрозумієте, що цей момент - все, що у вас є, і, що ще більш важливо, цей момент - єдина можливість для вас змінити хід свого життя.

Другий урок, який я засвоїв, полягає в тому, що цілі, які ми ставимо перед собою, можуть бути досягнуті завдяки вірі у власні сили і довірі до інших людей, навіть незважаючи на, здавалося б, нездоланні перешкоди.

Мета сліпий пари полягала в тому, щоб неушкодженими перейти через дорогу. Перешкодою ж служили вісім рядів автомобілів, націлених прямо на них. І тим не менше вони без страху і сумнівів йшли вперед, поки не досягли тротуару на протилежному боці.

Ми теж можемо сміливо рухатися вперед до своєї мети, не звертаючи уваги на перешкоди, що стоять у нас на шляху. Все, що від нас вимагається, - це довіряти власній інтуїції і приймати допомогу інших людей, які можуть мати більш глибоке баченням того, що відбувається.

І нарешті, я став по-справжньому цінувати свій дар зору, який до цих пір дуже часто сприймав як належне.

Ви коли-небудь замислювалися про те, що означає жити без очей? Тільки уявіть собі на мить, що вам доводиться перетинати вулицю з великим рухом, будучи абсолютно сліпим. Як часто ми забуваємо про прості, але разом з тим безцінні дари, якими ми наділені!

Коли я покинув то жваве перехрестя, у мене було більше розуміння життя і співчуття до інших людей, ніж коли я прибув туди. З тих пір я прийняв рішення бачити світ таким, який він є, і кожен день, роз'їжджаючи по справах, дякую Богові за дані мені здібності.

ЗРОБІТЬ собі одну люб'язність: сповільніть крок і дайте собі час, щоб по-справжньому побачити дійсність. Скористайтеся моментом і зверніть увагу на те, що відбувається навколо вас прямо зараз, на цьому самому місці. Інакше ви можете пропустити щось чудове.

Автор: Джеффрі Майкл Томас
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 01 жовтня 2010, 20:23

Бог і людина

Людина шепотіла: "Господь, поговори зі мною!"
І лугові трави співали.

Але людина не чула!

Людина закричала: "Господь, поговори зі мною!"
І грім з блискавкою прогуркотів.

Але людина не слухала!

Людина озирнулась навколо і сказала: "Господь, дозволь мені побачити тебе!"
І зірки яскраво сяяли ...

Але людина не бачила.

Людина закричала знову: "Бог, покажи мені бачення!"
І нове життя була народжене навесні.

Але людина цього не помітила!

Людина плакала у відчаї: "Доторкнися до мене, Господь, і дай мені знати, що ти є тут!"
І після цього Господь спустився і доторкнувся до людини!

Але людина змахнула з плеча метелика і пішла геть ...
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 14 жовтня 2010, 23:27

Добре діло для розбитого серця

- Привіт, мама, чим займаєшся? - Запитала Сюзі.
- Роблю запіканку для сусідки, місіс Сміт, - відповіла її мати.
- Навіщо? - Запитала Сюзі, якій було всього шість років.
- Тому що місіс Сміт дуже сумно, вона втратила свою дочку, і в неї розбите серце. Ми якийсь час про неї подбаємо.
- Навіщо, мамо?
- Розумієш, Сюзі, коли людині дуже-дуже сумно, їй не до звичайних речей, наприклад не до приготування вечері. А оскільки ми члени однієї громади, а місіс Сміт наша сусідка, ми повинні допомогти їй. Місіс Сміт вже більше ніколи не зможе поговорити зі своєю дочкою, або обійняти її, або зайнятися якоюсь-небудь дивною справою, якою матері займаються разом з дочками.

Ти дуже кмітлива дівчинка, Сюзі, може, ти придумаєш, як подбати про місіс Сміт?

Сюзі серйозно обдумала це питання і через кілька хвилин вже стукала у двері сусідки. Місіс Сміт відкрила двері і привіталася з Сьюзі.
Дівчинка не почула в голосі місіс Сміт звичайної співучості. І ще місіс Сміт виглядала так, наче плакала, тому що очі в неї потьмяніли і опухли.
- Тобі що-небудь потрібно, Сюзі? - запитала місіс Сміт.
- Моя мама каже, що ви втратили доньку і у вас розбите серце.
- Дівчинка простягнула руку, на долоньці у неї лежав пластир. - Це для вашого розбитого серця.

Місіс Сміт ахнула, стримуючи сльози. Присівши, вона обійняла малечу і сказала крізь сльози:
- Спасибі тобі, мила дівчинка, це дуже допоможе.
Місіс Сміт прийняла добрий вчинок Сюзі і навіть пішла далі. Вона купила маленьке колечко для ключів з брелоком у вигляді пластмасової рамочки - в неї можна вставити фотографію. Місіс Сміт помістила в цю рамочку принесений Сюзі пластир, щоб кожного разу при вигляді його трохи заліковувати свою рану.

Вона чудово знає, що на це потрібен час і підтримка. Пластир став символом її лікування, але при цьому вона ніколи не забуде радість і любов від спілкування зі своєю дочкою.

Автор: Меледі Маккарті
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 04 листопада 2010, 22:09

Бабусін подарунок

Скільки я себе пам'ятаю, я завжди називала свою бабусю Гагі. «Гагі» було першим словом, яке я сказала в дитинстві.

До моменту смерті мого діда, а йому було 90 років, вони з бабусею прожили разом більше п'ятдесяти років. Гагі дуже глибоко переживала свою втрату. Її життя втратило сенс, і вона відгородилася від світу, занурившись в довгий траур, який тривав майже п'ять років і за час якого я виробила звичку відвідувати її не менше двох разів на місяць.

Одного разу я приїхала, очікуючи побачити Гагі в її звичайному стані спокою, в якому вона перебувала з дня смерті дідуся. Але вона сиділа в своєму інвалідному кріслі, буквально сяючи.

- Хочеш знати, чому я така щаслива? Хіба тобі не цікаво?

- Звичайно, цікаво, - вибачилася я. - Прости і скажи, чому ти щаслива? Чому такі зміни?

- Тому що минулої ночі я отримала відповідь, - заявила вона. - Я нарешті знаю, чому Господь забрав твого діда, а мене залишив жити без нього.

- Чому ж, Гагі? - спитала я.

І тоді, знизивши голос, немовби вона видавала найбільшу в світі таємницю, і нахилившись до мене, вона спокійно сказала:

- Твій дід знав, що секрет життя - це любов, і він жив з нею щодня. В усіх його діях була присутня мимовільна любов. Я знала про мимовільну любов . але не жила нею повністю. Тому він і пішов першим, а мені довелося залишитися.

- Вона помовчала, немов обмірковуючи свої слова, а потім продовжувала: - Весь цей час я думала, що мене за щось карають, але минулої ночі я зрозуміла, що, залишивши мене на землі, Господь зробив мені подарунок. Він дозволив мені залишитися, щоб я могла перетворити своє життя в любов.

Розумієш, - сказала вона, вказуючи на небо, - минулої ночі мені показали, що там не можна засвоїти цей урок. Любов'ю потрібно жити тут, на землі. Як тільки ти залишаєш землю, стає пізно. Тому мені був залишений дар життя, щоб я могла навчитися жити любов'ю тут і тепер.

З того дня кожен мій візит перетворювався в пригоду, так як Гагі розповідала мені різні історії, пов'язані з її метою.

Хоча вік продовжував своє невідворотний наступ на бабусю, життя її було повністю оновлене. За минулі роки я багато разів відвідувала бабусю, а вона не втомлювалася практикувати свої уроки любові. У неї була мета, заради якої варто жити, причина протриматися ще 12 років.

В останні дні її життя я часто відвідувала її в лікарні. Коли одного разу я йшла до її палати, чергова сестра сказала мені:

- Знаєте, ваша бабуся - особлива жінка ... вона - світло.

Так, мета запалила її життя, і вона до кінця залишалася світлом для інших.

Автор: Д. Тринідад Хант
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 17 листопада 2010, 01:21

Ангелы

Каждый раз, как умирает доброе, хорошее дитя, с неба спускается божий ангел, берет дитя на руки и облетает с ним на своих больших крыльях все его любимые места. По пути они набирают целый букет разных цветов и берут их с собою на небо, где они расцветают еще пышнее, чем на земле. Бог прижимает все цветы к своему сердцу, а один цветок, который покажется ему милее всех, целует; цветок получает тогда голос и может присоединиться к хору блаженных духов.

Все это рассказывал божий ангел умершему ребенку, унося его в своих объятиях на небо; дитя слушало ангела, как сквозь сон. Они пролетали над теми местами, где так часто играло дитя при жизни, пролетали над зелеными садами, где росло множество чудесных цветов.

- Какие же взять нам с собою на небо? - спросил ангел.

В саду стоял прекрасный, стройный розовый куст, но чья-то злая рука надломила его, так что ветви, усыпанные крупными полураспустившимися бутонами, почти совсем завяли и печально повисли.

- Бедный куст! - сказало дитя.- Возьмем его, чтобы он опять расцвел там, на небе.

Ангел взял куст и так крепко поцеловал дитя, что оно слегка приоткрыло глазки. Потом они нарвали еще много пышных цветов, но, кроме них, взяли и скромный златоцвет и простенькие анютины глазки.

- Ну вот, теперь и довольно! - сказал ребенок, но ангел покачал головой и они полетели дальше.

Ночь была тихая, светлая; весь город спал, они пролетали над одной из самых узких улиц. На мостовой валялись солома, зола и всякий хлам: черепки, обломки алебастра, тряпки, старые донышки от шляп, словом, все, что уже отслужило свой век или потеряло всякий вид; накануне как раз был день переезда.

И ангел указал на валявшийся среди этого хлама разбитый цветочный горшок, из которого вывалился ком земли, весь оплетенный корнями большого полевого цветка: цветок завял и никуда больше не годился, его и выбросили.

- Возьмем его с собой! - сказал ангел.- Я расскажу тебе про этот цветок, пока мы летим!

И ангел стал рассказывать.

- В этой узкой улице, в низком подвале, жил бедный больной мальчик. С самых ранних лет он вечно лежал в постели; когда же чувствовал себя хорошо, то проходил на костылях по своей каморке раза два взад и вперед, вот и все. Иногда летом солнышко заглядывало на полчаса и в подвал; тогда мальчик садился на солнышке и, держа руки против света, любовался, как просвечивает в его тонких пальцах алая кровь; такое сидение на солнышке заменяло ему прогулку. О богатом весеннем уборе лесов он знал только потому, что сын соседа приносил ему весною первую распустившуюся буковую веточку; мальчик держал ее над головой и переносился мыслью под зеленые буки, где сияло солнышко и распевали птички. Раз сын соседа принес мальчику и полевых цветов, между ними был один с корнем; мальчик посадил его в цветочный горшок и поставил на окно близ своей кроватки. Видно, легкая рука посадила цветок: он принялся, стал расти, пускать новые отростки, каждый год цвел и был для мальчика целым садом, его маленьким земным сокровищем. Мальчик поливал его, ухаживал за ним и заботился о том, чтобы его не миновал ни один луч, который только пробирался в каморку. Ребенок жил и дышал своим любимцем, ведь тот цвел, благоухал и хорошел для него одного. К цветку повернулся мальчик даже в ту последнюю минуту, когда его отзывал к себе господь бог... Вот уже целый год, как мальчик у бога; целый год стоял цветок, всеми забытый, на окне, завял, засох и был выброшен на улицу вместе с прочим хламом. Этот-то бедный, увядший цветок мы и взяли с собой: он доставил куда больше радости, чем самый пышный цветок в саду королевы.

- Откуда ты знаешь все это? - спросило дитя.

- Знаю! - отвечал ангел.- Ведь я сам был тем бедным калекою мальчиком, что ходил на костылях! Я узнал свой цветок!

И дитя широко-широко открыло глазки, вглядываясь в прелестное, радостное лицо ангела. В ту же самую минуту они очутились на небе у бога, где царят вечные радость и блаженство. Бог прижал к своему сердцу умершее дитя - и у него выросли крылья, как у других ангелов, и он полетел рука об руку с ними. Бог прижал к сердцу и все цветы, поцеловал же только бедный, увядший полевой цветок, и тот присоединил свой голос к хору ангелов, которые окружали бога; одни летали возле него, другие подальше, третьи еще дальше, и так до бесконечности, но все были равно блаженны. Все они пели - и малые, и большие, и доброе, только что умершее дитя, и бедный полевой цветочек, выброшенный на мостовую вместе с сором и хламом.

Автор: Андерсен Ганс Христиан
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 19 листопада 2010, 22:31

Не місце красить людину

Якщо ви коли-небудь проїздили через касову кабінку платного моста, ви знаєте, що ваші відносини з людиною, що сидить в цій кабінці, дуже поверхневі: ви подаєте гроші, може бути, отримуєте здачу, проїжджаєте. Я тисячу разів проїжджав через всі 17 кабінок на мосту через затоку від Окленда до Сан-Франциско і ніколи не перекинувся ні з ким з касирів хоч скільки-небудь значущими словами.

В один із днів 1984 року, прямуючи на ленч в Сан-Франциско, я під'їхав до однієї з кабінок і почув гучну музику. Схоже було на вечірку чи на концерт Майкла Джексона. Я озирнувся. Автомобілів з відкритими вікнами немає. Я подивився на кабінку каси. Усередині танцював чоловік.
- Що ви робите? - Запитав я.
- У мене вечірка, - відповів він.
- А як же інші? - Я подивився на інші кабінки, там все було спокійно.
- Вони не запрошені.

Я хотів поставити йому ще пару питань, але хтось позаду мене, перебуваючи в страшному поспіху, почав тиснути на клаксон, щоб я проїжджав. Але я пообіцяв собі, що знайду цього хлопця. Щось у його очах сказало мені, що в його кабінці творяться дива.

Через кілька місяців я дійсно знайшов його - все та ж гучна музика, знову вечірка. І знову я запитав:
- Що ви робите?
- Я пам'ятаю вас з того разу, - відповів він. - Я як і раніше танцюю. У мене триває вечірка.
- Але як же інші ...
- Стоп, - сказав він. - Що це вам нагадує? - Він вказав на ряд касових кабінок.
- Ну ... вони схожі на ... касові кабінки.
- Ніякої фантазії!
- Гаразд, здаюся, - сказав я. - А вам вони що нагадують?
- Вертикально стоячі труни, - відповів він.
- Про що це ви?
- Я можу довести. У восьмій тридцять щоранку туди входять живі люди і вмирають на вісім годин. У четвертій тридцять вони воскресають, як Лазар, виходять і їдуть додому. Але протягом восьми годин їх мізки не працюють. Ці люди тільки виконують рух.

Я був вражений. Цей хлопець підвів під свою роботу філософську, міфологічну основу. Я не міг втриматися від наступного питання:

- А чому у вас по-іншому? Ви непогано проводите час.

Він подивився на мене.

- Я знав, що ви задасте це питання. Коли-небудь я стану танцюристом. - Він вказав на адміністративну будівлю. - Там сидить моє начальство, яке платить за моє навчання.

Шістнадцять людей мертві на роботі, а в сімнадцятого в точно такому ж становищі виробляється свій спосіб життя. Ця людина влаштовує вечірку там, де ми з вами не протрималися б і трьох днів. Нудьга! Потім ми якось з ним обідали, і він сказав:

- Не розумію, чому хтось вважає мою роботу нудною. У мене свій робочий куточок зі скляними стінами. Я бачу Золоті Ворота, Сан-Франциско, пагорби Берклі, тут відпочиває половина Західного світу ... а я просто входжу щоранку у свою кабінку і вчуся танцювати.

Автор: Доктор Чарлз Гарфілд
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mala-karta » 20 листопада 2010, 20:46

Про "любителів звірят"

Тут у нас частенько рассказывают ужасы о "безответственных собаковладельцах", спускающих своих монстров нарочно для того, чтобы означенные монстры разрывали младенцев прямиком в колясках, прилюдно пожирали беременных женщин и насиловали откусывали разные части тела офисным работникам. В каждом псиносраче мы можем увидеть аццкие истории о том как кого-нибудь во младенчестве напугал черный терьер (ТМ) и с тех пор этот самый кто-нибудь писается в штаны прямиком за рулем любимого Форд-фокуса взятого в кредит.

Давайте посмотрим на проблему со стороны хозяев кровожадных чудовищ - как с ними обходятся поборники прав и законов. История феерическая по своему мудизму. Навели меня знакомые охотники, которые этим делом и занялись после того, как "защитники животных" дозащищались до уголовщины - дело, кстати, в прокуратуре.

Далі - http://gunter-spb.livejournal.com/1048868.html
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mari » 21 листопада 2010, 23:14

Як я навчилася себе любити

Я мовчки дивилася на повільну річку, ажурний міст над нею. Це був чудовий і тихий парк. Розпал сонячного літнього дня.

Але ніщо мене не радувало і краса навколишньої природи не чіпала серце.

Я обняла себе за плечі - так і ходила, сиділа, споглядала все навколо. Душа не відгукувалася на життя. Їй було дуже боляче всередині і спрацював захисний механізм: почуття сховалися за панцирем, зведеним мною.

Я прийшла у цей парк реанімувати свою душу, повернути собі себе.
Години через три мовчазних споглядань природи я почала задавати собі питання:

- Що відбувається?
- Чому мені так погано?
- Що робити з цим?

І моє справжнє «Я» нарешті ображено заговорило:

- Я не була обласкана батьками в дитинстві. Ну не додали вони мені любові, а я її все ще так прагну.

- Мій чоловік був не такий ніжний зі мною останнім часом, як мені цього хотілося.

- У мене зараз зовсім немає на новому місці близьких друзів, з ким би я могла поділитися найпотаємнішим або отримати підтримку.

- Ага, зрозуміло, - сказала я сама собі, - гострий дефіцит любові. Моя посудина любові виснажилася і просто потребує поповнення.

І пішов діалог з собою. Так мій розум розмовляв з душею:

- Що я хотіла б отримати від батьків?
- Турботу і безумовну любов.

- А від улюбленого що найбільше хочеться?
- Захоплені погляди, захоплення і прийняття жінки в мені.

- А друг що може тобі дати?
- Схвалення моїх дій, підтримку.

Після цього діалогу я сказала сама собі:

- Ну, дорога, батьки дали тобі все, що могли і як могли. Спасибі їм за це. Чоловік і друзі взагалі не зобов'язані ліпити тебе справжню.
Хочеться тобі захопленого погляду від Річарда Гіра (як у фільмі «Остання осінь у Нью-Йорку»)? Не питання. Уяви, що це він так дивиться на тебе. Тільки для тебе його захоплений погляд, повний любові, ніжності, бажання, захоплення. І не для кого іншого.

Я розсміялася, задоволена собою і новою грою.
Через годину я вже зробила собі подарунок «від Річарда Гіра» - фарбу для волосся та коробку моїх улюблених цукерок «Рафаелло».

Ви не повірите. Але це були найсмачніші цукерки за все моє життя.

Я з насолодою прийняла обидва подарунка, відчуваючи себе найулюбленішою жінкою на світі.

Я фарбувала, масажувала, мила свою голову з величезною любов'ю і ніжністю, яку тільки могла дати любляча мама своєму дитя. Я говорила собі слова любові і ніжилася в цьому прекрасному почутті.

Вже висушуючи голову феном, я побачила в дзеркалі своє відображення - сяючу, красиву, люблячу і кохану жінку. З мене мимоволі вирвалося абсолютно щире дружнє: «WOW! Ти просто чудова. Я захоплююся тобою! »

Я стояла перед дзеркалом і відчувала невичерпну любов до себе, що ллється зсередини безперервним потоком.

Так я здобула свободу любити, незважаючи ні на які життєві обставини. Це свобода зхоплюватися власною любов'ю, відчувати її солодкість, насолоджуватися дивом її присутності в моєму серці.

Любов'ю, яку в мене нікому не відняти.

Я зрозуміла, як це важливо любити себе за кожен крок. Любити себе, коли ти падаєш і любити себе, коли піднімаєшся.

Як важливо розмовляти із собою і говорити тільки собі те, що Ви хотіли б почути від інших. Говорити з собою, як з найбільш коханою людиною.

Адже якщо ви не можете сказати слова любові своєму серцю, то як ви їх почуєте, навіть якщо їх скаже вам хто-небудь інший?

Автор: Тетяна Річ
mari Офлайн

Психотерапевт

Поперед.Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей